FOTBAL  »  LIGA 2  »  REPORTAJ GSP

EXCLUSIV Fără fotbal, dar cu stadion! Imagine rară într-un oraș din România: bloc de locuințe în incinta arenei

Cu puțină cosmetizare, arena din Tulcea ar putea găzdui iar meciuri de Liga 2 +5   FOTO
Cu puțină cosmetizare, arena din Tulcea ar putea găzdui iar meciuri de Liga 2

Articol de - Publicat luni, 26 aprilie 2021 17:53 / Actualizat miercuri, 28 aprilie 2021 17:06

La Tulcea există o arenă decentă, un „must” pentru ce-a însemnat Delta, club obișnuit cu Liga a 2-a sau a 3-a. Cu mici retușuri, tulcenii s-ar mândri cu o casă cochetă, curată, însă din 2019 oficialitățile au abandonat ideea de a mai avea un club de fotbal

Tulcea nu a stat niciodată la "masa bogaților" autohtoni din Liga 1. A fost aproape, în 2007, când Delta câștigase Seria I din Liga a 2-a. A avut atunci, fictiv, câteva zile statut de Liga 1, a continuat totuși în Divizia B. Impasul a venit din cauza stadionului: n-a depus dosarul de omologare, n-a primit "viză" de Liga 1. A scăpat-o astfel pe Ceahlăul de retrogradare și a șters cu buretele cel mai bun rezultat din istoria clubului. Mai avea un loc 5 în Divizia B în 1984.

De la Liga 1 spre desființare

Istoria Deltei Tulcea e oricum destul de scurtă și fără sare și piper. Nici prea multe nume sonore nu-și leagă trecutul de acest club. De notat ar fi Alexandru Mățel, Andrei Peteleu și Pavel Peniu, actualul președinte de la Viitorul lui Gică Hagi. 48 de ani agitați, cu multe schimbări de nume, abrevieri, probleme de tot soiul, desființări și reînființări. 2019 a fost fatal pentru Delta Tulcea. 

În aceeași serie cu Rapid, dobrogenii s-au retras la mijlocul sezonului și au anunțat că încheie activitatea. Din acel moment, stadionul din Tulcea a devenit doar un obiectiv păzit, loc de promenadă sau antrenamente individuale pentru cei mai activi tulceni. Asta este și azi, când Gazeta a vizitat arena care în teorie ar avea 12.000 de locuri.

Fără fotbal, dar cu stadion de Liga 2

Fără fotbal de 2 ani, de fapt fără activitate și investiții serioase, stadionul "Delta" nu arată chiar atât de rău, raportat la ce a însemnat Tulcea în fotbal. Cu un gazon de-un verde aprins, fără denivelări, lecție pentru multe cluburi de Liga a 2-a. Cu multe dintre scaunele alb-albastre la locul lor, culori aprinse, curate, semn că nu-s de mult timp schimbate și-s chiar îngrijite. Minusul ar fi buruienile crescute printre ele și pe lângă gardul ce înconjoară suprafața de joc. O mână de var și o motocoasă ar rezolva probabil rapid deficiențele. Dar pentru cine? Căci la Tulcea nu mai există fotbal de 2 ani!

Foto: Ionut Iordache
Foto: Ionut Iordache
Foto: Ionut Iordache
Foto: Ionut Iordache
Foto: Ionut Iordache
+21 FOTO

Ce spune Consiliul Local

Gazeta Sporturilor a trimis o solicitare către oficialitățile locale, în care a cerut detalii despre situația arenei pe care a jucat până nu demult Delta Tulcea. Până în momentul izbucnirii pandemiei, terenul era folosit de copii și juniori afiliați unor cluburi private. Acum este însă nefuncțional. În scurtul răspuns primit de redacție, Direcția de Întreținere și Administrare Patrimoniu - Tulcea anunță că în acest moment nu există niciun plan legat de vreo nouă echipă în oraș, implicit nimic nou nici cu arena tulceană. 

Bloc de locuințe în incinta stadionului!

O imagine rară la stadionul din Tulcea e dată de blocul aflat chiar în spatele tribunei oficiale, în curtea stadionului (foto). Acolo locuiesc câteva familii, ce ar putea oricând să coboare din casă și să ia loc în tribună dacă ar mai fi meciuri. Asta dacă nu au vedere direct spre teren din balcon. Clădirea a fost în trecut cantonamentul clubului sportiv, însă a devenit bloc de locuințe ulterior. 

Citește și: 

OFICIAL S-a decis! Cum se va numi noua arenă a Rapidului

FOTO A fost montat noul gazon pe Arena Națională! Cum arată acum terenul pe care se va juca la Euro 2020

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (20)
talpaiadului
talpaiadului  •  26 Aprilie 2021, 23:05
Postat de Cami Nebi pe 26 Aprilie 2021, 22:54

In anii '80, la Delta Tulcea au evoluat pt.perioade mai lungi sau mai scurte jucatori precum Catoi,fost la Sportul Stud. si F.C. Olt,Nedelcearu,tatal actualului international,fost jucator la Victoria si F.C. Constanta printre alte echipe,Mitracu,Iamandi - unul dintre golgheterii Diviziei A acelor vremuri,fost la Dinamo si F.C. Olt. D.Nebi.

Extraordinar, ce fotbalisti de top au activat la Tulcea. Multam pentru informatii, habar n-aveam ca marele Catoi a jucat acolo... :) :)

cristian6403
cristian6403  •  26 Aprilie 2021, 21:01

Nelu Stănescu, maestru emerit al sportului, s-a născut pe 4 august 1957, la Babadag şi a evoluat pe postul de fundaş stânga la formaţiile Granitul Babadag (1973-1975), Delta Tulcea (1975-1979), Dinamo București (1979-1986), Flacăra Moreni (1986-1987) şi Olimpia Rîmnicu Sarat (1987-1990). Cu Dinamo, Stănescu a câştigat de trei ori titlul de campion naţional, de trei ori Cupa României. A contribuit la calificarea echipei Dinamo în semifinalele Cupei Campionilor Europeni (1984). Din vara anului 1986 a trecut la formaţia Flacăra Moreni. Stănescu şi-a încheiat cariera de fotbalist profesionist, la Olimpia Rîmnicu Sarat. Nelu Stănescu a evoluat în 189 de jocuri, marcând 4 goluri în prima divizie. El a evoluat de şase ori în echipa naţională (debut 11 noiembrie 1981, în meciul Elveţia – România 0-0, din preliminariile CM) şi de 18 ori în cupele europene. A încetat din viață în ziua de 11 martie 2004. Vai de capul vostru.

200748401087864
Gabriel Degeratu  •  28 Aprilie 2021, 08:18

Are 134 de partide în „A” şi 39 de goluri, dintre care 91 de meciuri şi 31 de reuşite au fost pentru C.S. Târgovişte, în prima divizie.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează