Articol de Marius Mărgărit - Publicat joi, 07 noiembrie 2024 16:28 / Actualizat joi, 07 noiembrie 2024 17:24
Surse din lumea fotbalului susțin că, la 10 ani de la ultima decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin care gruparea din Berceni a pierdut dreptul de a se numi Steaua, clubul din Ghencea a trecut la atac.
Și a început să oblige toate site-urile care folosesc, voalat sau nu, numele de Steaua, asimilat celor de la FCSB, fie în titlu, fie în comentarii, să schimbe denumirea sau să fie închise. În caz contrar, roș-albaștrii își rezervă dreptul de a le acționa în judecată.
Au dezactivat deja site-uri care foloseau denumirea Steaua
„Cei de la Steaua s-au săturat să tot atragă atenția tuturor să nu mai folosească acest nume în loc de FCSB. Și și-au propus să curețe tot ce înseamnă aceste apariții în spațiul virtual și nu doar acolo, fie că este vorba de site-uri ale suporterilor sau ale altor entități", susțin respectivele surse.
Acțiunea a fost deja demarată, cu unele site-uri și pagini ale fanilor, care au fost deja activate, dar va continua și pe alte paliere. Urmează alte demersuri asemănătoare, ba chiar trimiterea în judecată a unor persoane importante din sportul românesc, un antrenor și un comentator sportiv, ale căror nume sunt încă ținute la secret.
Ulterior vor fi somate chiar și televiziunile care folosesc, în prezentarea partidelor celor de la FCSB, numele de Steaua. Fie și în descrierea evenimentului, chiar dacă se fac doar legături voalate cu activitatea clubului din Ghencea, cu privire la palmaresul cu diverși adversari din cupele europene și nu numai.
Vor să dea și FRF în judecată
Mai mult, Steaua vrea să lămurească și problema palmaresului la UEFA, for care nu este la curent cu deciziile din justiția românească și care, chiar dacă a schimbat numele în FCSB, folosește în dreptul acesteia palmaresul echipei înființate în 1947.
Aceleași surse au dezvăluit că Steaua a trimis la FRF motivarea Înaltei Curți de Casație de Justiție din 2014 și pe cea din 2018, pentru a fi tradusă și trimisă la UEFA.
Care ar fi urmat să facă modificările de rigoare și în mediul virtual. Numai că de 4 luni, de când au fost trimise documentele la FRF, nu s-a întâmplat nimic. Și din această cauză, clubul Armatei intenționează să dea în judecată și forul de la Casa Fotbalului.