FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC U CRAIOVA/REMEMBER

VIDEO "Mă simt oltean chiar și la... Leeds!" » 18 ani fără vocea de aur a Științei. Ascultă timbrul unic al legendarului Sebastian Domozină!

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 octombrie 2015 20:54

Sebastian Domozină s-a stins din viaţă în urmă cu 18 ani, pe 10 octombrie 1997, la doar 59 de ani. Se odihnește în cimitirul Ungureni, la cîţiva metri de mormîntul golgeterului Universităţii Craiova, Ion Oblemenco.

Sebastian Domozină s-a stins din viaţă în urmă cu 18 ani, pe 10 octombrie 1997, la doar 59 de ani. Se odihnește în cimitirul Ungureni, la cîţiva metri de mormîntul golgeterului Universităţii Craiova, Ion Oblemenco.

În 1964, vocea lui s-a auzit pentru prima dată la radio. Întîmplător sau nu, în acel an echipa pe care a slujit-o întreaga carieră a debutat în Divizia A sub conducerea lui Nicolae Oţeleanu.

A transmis din "Cetatea Banilor" fiecare meci într-un stil care s-a dovedit a fi inconfundabil. “Buna ziua din capitala Olteniei va spune Sebastian Domozina…”, aşa şi-a început fiecare transmisie din Craiova, în cei peste 30 de ani de carieră. Glasul său a răspîndit audio spiritul oltenesc unic. De aici şi celebrele fraze rămase în folclorul emisiunii "Fotbal minut cu minut": "şutul a trecut milimetric pe lîngă poartă" ori “portarul a facut un salt de peste 50 de centimetri deasupra porţii".

În total, aproximativ 1000 de transmisiuni printre care cele din 1973, anul cînd Ştiinţa a pierdut campionatul, dar a cîştigat un titlu mai strălucitor ca orice altă medalie şi anume, cel de "Campioana unei mari iubiri", a strigat gol de fiecare dată cînd Ion Oblemenco a perforat plasele adverse, a fost prezent pe "Elland Road" din Leeds în 1979, atunci cînd "Ştiinţa" lui dragă a obţinut prima victorie din istoria fotbalului românesc pe pămîntul celor care au inventat "sportul rege", ba chiar mai mult, bucuria din momentul reuşitei lui Cîrţu i-a uimit chiar si pe englezi.  Domozină avea să spună: "Mă simt oltean chiar şi la… Leeds!”. 

Tot Sebastian Domozină a fost alături de generaţia lui Balaci, memorabilă fiind şi reacţia din cel mai frumos moment al "Craiovei Maxima", golul lui "Negoro" din minutul 82: “Goooooooooooooooool, gooooooool, gol, gol, gol, gol, gol….extraordinar, extraordinar, extraordinar….Negrila, fundasul Negrila a sutat necrutator de la marginea careului de 6 metri…”.

A trăit mărirea, decăderea şi renaşterea Craiovei în 1991. Ultimele prezenţe la microfon din cabina de transmisie au fost în 1995. Iarăşi, întîmplător sau nu, acela a fost şi ultimul an în care U Craiova a prins podiumul, la finalul sezonului 1994/95, gruparea "alb-albastră" ocupînd locul 2.

 Radio Oltenia Craiova a publicat azi mai multe înregistrări audio in memoriam Sebastian Domozină. Le poți asculta pe toate AICI

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
România, bătută strașnic de Olanda: diferență rar întâlnită în handbal! Semne rele înaintea Campionatului European » Cele două jucătoare evidențiate
Handbal
România, bătută strașnic de Olanda: diferență rar întâlnită în handbal! Semne rele înaintea Campionatului European » Cele două jucătoare evidențiate
Vedeta Rapidului se pregătește de nuntă: „Va fi EPIC! A meritat așteptarea”
Superliga
Vedeta Rapidului se pregătește de nuntă: „Va fi EPIC! A meritat așteptarea”

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (11)
darkdark
darkdark  •  11 Octombrie 2015, 14:11
Postat de darkdark pe 11 Octombrie 2015, 12:04

FCU "vostru" :))) Amice sunteti cel putini penibili, in 2009 al carei echipe erai suporter? Sau ai fost criogenat in 1989 si te-ai trezit in 2013? Cat despre impartirea fotbalului craiovean in etape, imparte-l in doua: 1948-2013 Stiinta, 2013-2015 Mogosoaia vopsita. Este suficient.

:))) Amice esti in continuare hazliu. Dupa caderea comunismului in toate tarile aflate in situatia asta proprietatea de stat a devenit proprietate privata. La fel si in fotbal, mai mult de ceva ani chiar UEFA si implicit FRF resping implicarea statului (centrala sau locala) in administrarea cluburilor. Daca pentru tine Stiinta a "murit" doar pentru ca si-a schimbat forma juridica pentru a se alinia cerintelor FRF si UEFA te anunt ca esti intr-o grava eroare. Realitatea este ca Stiinta a "murit" pentru ca a intrat in faliment si asta s-a intamplat in 2013. Ca vrei tu sa sustii orice echipa joaca in Craiova este doar optiunea ta, nu si a mea de exemplu. Mai mult, atat timp ca aceasta echipa a fost adusa in Craiova asa cum a fost adusa imi da dreptul moral sa o urasc si sa-i doresc umilinte maxime pana la desfiintare.

blue_aztec
blue_aztec  •  11 Octombrie 2015, 06:37

Domnule "jurnalist" Evenimente pe care le redati in articolul dumneavoastra sunt din perioada in care clubul se numea Clubul Sportiv Universitatea Craiova. Clubul pe care-l iubiti dumneavoastra FC Universitatea Craiova a fost creat dupa revolutie si exact ca si in cazul FCSB nu are legatura cu trecutul si palmaresul vechiului club. Nu stiu daca este vorba de rea credinta si o dorinta de dezinformare sau dumneavoastra nu sunteti la curent cu ceea ce se intampla in fotbalul romanesc. Vorbiti de "Campioana unei mari iubiri" folosind tagul de FC U ceea ce este o manipulare grosolana deoarece acea echipa a fost creata la multi ani dupa. Repet, cred ca exemplu FCSB este elocvent. PS:Doua articole scrise de dumneavoastra in aceeasi zi. Cred ca ati avut o sambata grea.

samertx
samertx  •  10 Octombrie 2015, 23:43

” Toți suntem nemuritori. Dar trebuie să murim mai întîi ” , din păcate. Un gând bun și o aducere aminte despre el.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează