Articol de Sergiu Alexandru - Publicat joi, 17 mai 2018 15:13
Șansele ca din sezonul viitor să existe un singur Rapid cresc.
Asociația Fotbal Club Rapid a depus o cerere prin care solicită anularea mărcii "Fotbal Club Rapid", deținută de societatea Rapid SA, aflată în faliment. Prin președintele Horia Manoliu, AFC Rapid vrea să recupereze marca scoasă acum la licitație, la fel ca și palmaresul.
"Până acum am adunat probe pentru această acțiune, care nu e simplă, dar nici complicată. Vrem să fie punct ochit, punct lovit. Motivul e foarte clar. Sigla a fost înregistrată de AFC, dar a expirat între timp. Ea a fost înregistrată din nou de Rapid SA, în 2015, iar noi nu am fost anunțați. După intrarea în faliment, noi pretidem ce e al nostru. Asta vrem să facem.
La fel și cu palmaresul, dreptul sportiv. Noi am făcut o cerere către Sierra Quadrant (n.r. firma care se ocupă de lichidarea societății Rapid SA) de cesiune, așa cum scrie în actul constitutiv, adică ce a fost cedat gratis să se întoarcă gratis. Nu ni s-a dat niciun semn.
Dar mergem pe ambele fronturi, palmaresul și recuperarea siglei cu vulturul. Noi am fost primii care au folosit-o. Noi am conceput-o. Ea a fost și înregistrată la OSIM. Nu are rost să facem mai multe procese. Unul singur și bun", a declarat Horia Manoliu pentru GSP.RO.
înțelegere AFC Rapid - Academia Rapid - ACS Rapid Frumoșii Nebuni ai Giuleștiului?
Recuperarea siglei și a palmaresului ar putea duce la o înțelegere între cele trei entități care folosesc numele Rapid, iar echipa ar putea juca în Liga a 3-a, acolo unde Academia are șanse să promoveze.
"Dacă toate entitățile avem un drum comun, eu zic că recuperarea siglei și a palmaresului vor fi utile tuturor. Nu mai stăm cu tot felul de licitații. Sigla și dreptul sportiv se pot recupera dintr-o singură mișcare. Cu hârtiile în față, treburile sunt evidente.
Este folositor în speranța unei uniri, unui acord, ca să existe un singur Rapid. Primul pas a fost făcut la recuperarea dreptului sportiv, la care firma care lichidează Rapid SA nu a răspuns. Avem timp destul să ne ocupăm de toate", a adăugat Manoliu.
Nimeni la licitație
Până acum, din noiembrie 2017 până în aprilie 2018, au avut loc mai multe licitații pentru toate bunurile Rapidului, dar nu s-a prezentat nimeni pentru cumpărare. Ultimul preț a fost de 800.000 de euro și a început de la 3,4 milioane de euro. Evaluatorul a stabilit valoarea bunurilor la 400.000 de euro.
Citește și: Liber spre Liga a 3-a! Comitetul de Urgență al FRF a modificat regulamentul și ajută Academia Rapid