FOTBAL  »  NATIONALA  »  FOTBALIȘTI

Pariul lui Mirel Rădoi! Selecționerul a numit fotbalistul român pe care îl vede la o echipă de top + Ce spune despre cei care au făcut pasul la naționala mare

Mirel Rădoi, selecționer echipa națională
Mirel Rădoi, selecționer echipa națională

Articol de - Publicat sambata, 11 iulie 2020 14:25 / Actualizat sambata, 11 iulie 2020 14:43

Mirel Rădoi (39 de ani), selecționerul echipei naționale a României, a vorbit despre mai mulți dintre fotbaliștii care au făcut pasul de la „tineret” la echipa mare în ultima perioadă.

Rădoi a analizat traiectoria pe care au urmat-o pilonii de bază ai naționalei de tineret care a ajuns în semifinalele EURO U21 anul trecut și a numit fotbalistul pe care-l vede cu cel mai mare potențial: Alex Cicâldău (23 de ani).

Despre fotbalistul Craiovei, care este aproape de a cuceri titlul în Liga 1, Rădoi spune pentru Mediafax că „este un jucător care acoperă mai multe poziții, un jucător agresiv și când nu are mingea. Este un jucător care are și ultima pasă, care poate să marcheze”.

4 milioane de euroeste cota de piață a lui Cicâldău, potrivit transfermarkt.com. Mijlocașul mai are contract cu Craiova până în iulie 2022

Hagi și Man, sub lupa lui Rădoi

Despre Dennis Man, care este dorit în Anglia, la Norwich, selecționerul spune că ar putea avea randament, însă avertizează că ar avea nevoie de o perioadă de acomodare. Totodată, Rădoi a făcut o comparație cu Tudor Băluță, transferat la Brighton după turneul final de vara trecută.

„Ca să aibă randament maxim în campionatul Angliei, cred că va trebui să aibă 3-4 luni de acomodare, de un program special. L-a urmat și Tudor Băluță, când a fost cumpărat de Brighton. În momentul de față, duelurile fizice sunt într-un număr foarte mare la o partidă din campionatul Angliei, comparând cu campionatul românesc. Eu cred că aici va suferi cel mai mult și de asta vă spun că va avea nevoie de acomodare”, a precizat Rădoi pentru sursa citată.

Pe Ianis Hagi, de curând transferat definitiv la Rangers, Mirel spune că l-ar vedea în Spania. „După calitățile pe care le are, Spania i se potrivește cel mai bine în acest moment. Dar cred că după campionatul pe care îl are nu va fi deloc o surpriză dacă după doi ani îl vom vedea în Premier League”.

Situații nefericite pentru Răzvan Marin și Ionuț Radu

Nu în ultimul rând, Rădoi a vorbit despre situația în care se află doi dintre cei mai promițători fotbaliști români: Răzvan Marin (24 de ani) și Ionuț Radu (23). Înainte de suspendarea fotbalului în Olanda, Marin nu prindea echipa la Ajax, nereușind să se impună în formula de start a „lăncierilor”. 

De cealaltă parte, de când a fost împrumutat la Parma, portarul Radu nu a prins nici măcar un minut pe teren și încă așteaptă să debuteze!

„E o situație dificilă pentru Răzvan Marin și Ionuț Radu. Au fost aduși de niște cluburi care și-au dorit foarte mult să-i aibă, apoi aproape că nu au încercat să le întindă o mână de ajutor. Au început să joace, după care la prima greșeală, inexplicabil sau poate nu știm noi, nu au mai fost folosiți”, a declarat Rădoi.

Citește mai multe știri despre echipa națională:

FRF a stabilit stadioanele pe care se vor juca meciurile cu Irlanda de Nord și Austria! Pe ce arenă debutează Mirel Rădoi la „națională”

Presiune pe selecționerul Mirel Rădoi » Fotbaliștii ceruți la echipa națională: „N-are cum să nu fie acolo!” + „E numărul 1 în momentul de față”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează