FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELGIA - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ GSP DIN GERMANIA Cum te aperi în fața lui De Bruyne și Doku? Belgianul care a lucrat la naționala României explică ce trebuie să facă „tricolorii” + Unde suferă Belgia

Articol de - Publicat joi, 20 iunie 2024 14:57 / Actualizat joi, 20 iunie 2024 16:16

Belgianul Rudi Verkempinck (58 de ani) a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre adversara României de la EURO 2024 ♦ Fostul asistent al lui Christoph Daum dezvăluie care e punctul slab pe care elevii lui Edi Iordănescu îl pot specula și cum se pot apăra în fața uriașilor De Bruyne, Lukaku sau Doku, care vor să-și ia revanșa după debutul nefast, 0-1 cu Slovacia

  • Belgia - România se joacă pe 22 iunie, de la ora 22:00. Va fi liveTEXT pe GSP.ro, iar reporterii Gazetei Sporturilor se vor afla pe stadionul din Koln, de unde vor transmite cele mai importante detalii
  • Belgia - România va fi transmis la TV pe ProTV

Rudi Verkempinck nu a uitat de naționala României. Fost antrenor secund al „tricolorilor” din iulie 2016 până în septembrie 2017, belgianul a acordat un interviu pentru Gazeta Sporturilor în care dezvăluie că aceștia pot specula problemele din centrul defensivei. El spune că românii trebuie să se dubleze mereu în duelurile cu marile vedete ale Belgiei.

Rudi Verkempinck: ce trebuie să facă România în meciul cu Belgia

-Bună ziua! Ce faceți?
- Bine, ca toată lumea, sunt cu ochii pe Campionatul European.

-Pentru Belgia, EURO a început cu un mic scandal: neconvocarea lui Thibaut Courtois
-A fost o problemă între el și antrenor. Era vorba despre banderola de căpitan. El s-a supărat și a plecat din cantonament. Au existat niște tensiuni între el și Federație. Chiar și directorul tehnic a încercat să vorbească cu el, dar au fost probleme de comunicare. Courtois a spus că nu primește respectul pe care-l merită.

Dar totul s-a încheiat acum. Nu a fost convocat și aia e. Nu au găsit o soluție ca să treacă peste. Antrenorul i-a spus că are ușa deschisă, dar nu și pentru Campionatul European. Iar Federația e de partea selecționerului. E vorba de o problemă de comunicare, dar în ultima perioadă nu s-a mai vorbit despre acest scandal. Naționala s-a concentrat pe pregătirea EURO. Sigur, dacă unul dintre portari nu va juca la nivelul bun, se va discuta din nou despre Courtois și dacă ar fi fost mai bine cu el.

Și noi, când eram în România, am avut un caz, Radu Ștefan. Am luat legătura cu el și am încercat să vedem care sunt problemele și de ce a refuzat să vină la lot. Răspunsul a fost nu. Așa că ce mai puteam face?

Cum te aperi în fața lui De Bruyne și Doku? Belgianul care a lucrat la naționala României explică ce trebuie să facă „tricolorii” + Unde suferă Belgia
Rudi Verkempinck (58 de ani)

- Cum vi se pare actuala generație a Belgiei?
- Avem o nouă echipă, nu se compară cu cea de la Campionatul Mondial. Avem un nou antrenor și jucători noi. Sunt Doku, Trossard, Bakayoko sau Onana.

Avem o echipă bună, cu nume mari. Dacă e să vorbim de puncte forte, avem un mijloc incredibil. Și avem jucători foarte buni în atac. E simplu aici.

Punctul slab e stabilitatea defensivei. Vertonghen, care are 37 de ani, a fost chemat, chiar și Witsel, care are 36. Motivul pentru care a fost luat Witsel e acela că selecționerul nu a fost mulțumit de defensivă, a spus că are nevoie de stabilitate. Are experiență și îi poate ajute pe tineri. Avem experiență, dar nu mai avem tineri care să aibă viteză și explozie. Pe benzi putem găsi soluții, dar semnele de întrebare sunt în centrul defensivei.

Avem jucători noi, tineri de valoare. Belgia e recunoscută că mereu produce tineri de valoare. Facem antrenamente bune și o selecție foarte bună. Cluburile investesc in tineri. În Belgia, dacă vrei licență, trebuie să investești în academii. Îmi amintesc că în 2016 cluburile din România nu făceau asta. Trebuie să investești în tineri!

-Ce așteptări are lumea de naționala Belgiei?
- Sunt așteptări mari. Lumea vrea măcar calificarea în semifinale, chiar dacă am început cu o înfrângere. Dar va fi greu. Sunt multe echipe puternice. Dar cred că obiectivul e calificarea în Belgia, mai ales dacă te uiți la clasamentul FIFA. Suntem în Top 5, chiar dacă suntem o țară mică. Dar asta arată că avem un sistem bun și producem jucători de valoare.

-Naționala României ați mai urmărit-o?
- Nu am văzut meciurile României din ultimii ani, doar rezumate. E greu de spus ceva de departe. România face parte din istoria mea, mă bucur că s-a calificat. Știu cât de greu e să te califici. Mă bucur pentru națională și pentru cei de acolo. Îi mai cunosc pe Stanciu, Alibec și Răzvan Marin. Restul sunt jucători noi. Asta e ceva bun. De la distanță văd lucruri bune, văd o echipă, văd jucători care joacă unul pentru celălalt.

- Cum va fi pentru dumneavoastră meciul România – Belgia?
-Încă mai am sentimente pentru naționala României, dar voi susține echipa țării mele. Sper totuși ca România să aibă un turneu bun. Noi am fost acolo într-o perioadă grea, o perioadă de tranziție. Au mai venit antrenori după noi, a fost un proces, iar naționala a crescut. Mereu e nevoie de timp. Dar întrebarea e dacă lumea are răbdare?

-Vreun sfat pentru naționala Româniie?
- Dacă e bine organizată și face o tranziție rapidă, poate crea pericol. Dar trebuie ca echipa să fie bine echilibrată, compactă. În dueluri unu contra unu, Belgia e foarte periculoasă. Deci trebuie să găsești o soluție. Trebuie să te dublezi. De exemplu, într-un duel cu Doku, fundașul lateral trebuie ajutat. Unu la unu e foarte greu! Și contează foarte mult mentalitatea. Se poate întâmpla orice în fotbal. România trebuie să fie unită, să joace ca o echipă. Iar jucătorii trebuie să creadă în ei!

Clasamentul live din grupa E

VIDEO. Laszlo Balint crede că România poate face față în meciul cu Belgia: „Nu este o echipă de speriat!”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (2)
Final_Judge
Final_Judge  •  20 Iunie 2024, 16:26

Generatia de Suflet de Manelist cocalar tatuat : )))))

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  20 Iunie 2024, 15:50

...avem un fotbal pauper...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează