FOTBAL  »  NATIONALA  »  INEDIT

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Punct și de la capăt! A revenit la antrenamente și ar putea intra titular cu Belgia » Situația la zi la națională, înaintea supermeciului de sâmbătă

Valentin Mihăilă s-a antrenat la capacitate maximă și ar putea intra titular sâmbătă, cu Belgia // foto: Eduard Apostol (GSP)
Valentin Mihăilă s-a antrenat la capacitate maximă și ar putea intra titular sâmbătă, cu Belgia // foto: Eduard Apostol (GSP)

Articol de - Publicat miercuri, 19 iunie 2024 17:15 / Actualizat miercuri, 19 iunie 2024 19:05

„Tricolorii” s-au pregătit astăzi în efectiv complet la Wurzburg, inclusiv „răcitul” Valentin Mihăilă, care ar putea fi o variantă de luat în calcul pentru a fi titular sâmbătă cu Belgia. Jucătorii au fost relaxați și cu zâmbetul pe buze doar în momentele de început ale ședinței de pregătire, după care Edward Iordănescu s-a mișcat printre ei și a avut grijă să nu existe clipe de relaxare.

România joacă împotriva Belgiei, sâmbătă, la Koln. Cel mai dificil meci al grupei pentru „tricolori”, cel puțin pe hârtie. Elevii lui Edward Iordănescu au dat de pământ cu Ucraina, scor 3-0, în timp ce adversara din week-end a pierdut, surprinzător, cu Slovacia (0-1).

Calculele grupei sunt complicate. De fapt, de la selecționer și până la ultimul oficial al echipei și al FRF, toți afirmă că nu stau să calculeze cum s-ar putea califica în faza „optimilor”, cum să treacă de grupe, ci se gândesc exclusiv la confruntarea cu formația lui De Bruyne, Doku și Lukaku.

Valentin Mihăilă poate! Și va juca titular cu Belgia

Dacă ieri, marți, echipa națională s-a pregătit pe grupe, astăzi, toți jucătorii s-au antrenat sub comanda lui Edward Iordănescu. Inclusiv Valentin Mihăilă, care a acuzat o stare de răceală luni, problemă medicală ce nu i-a permis să fie în „11”-le de start. Astăzi, fostul jucător al Universității Craiova s-a antrenat cot la cot cu ceilalți coechipieri.

Conform informațiilor GSP.ro, extrema Parmei are toate șansele să fie în formula de început a meciului cu Belgia, sâmbătă. Ar urma să îl înlocuiască pe Florinel Coman, cel ce a debutat la Euro ca titular cu Ucraina (3-0). De fapt, selecționerul a admis că va face mai multe modificări în primul „11”, una fiind chiar aceasta.

Mihăilă va evolua în stânga, coechipierul său de la Parma, Dennis Man, va fi în dreapta. Ca atacant central, tot Denis Drăguș, care a și marcat un gol în partida de debut din Germania.

35de meciuri, 6 goluri și 3 assist-uri a reușit Mihăilă în ediția precedentă de campionat pentru Parma

Fotbalist cu 22 de selecții și 4 goluri la prima reprezentativă, Mihăilă a acuzat o stare febrilă înaintea startului meciului cu Ucraina, de aceea a fost doar rezervă. A intrat în partea secundă, a bifat 28 de minute pe teren.

Stare psihică bună înaintea confruntării de la Koln. Cât și până când se glumește

Edward Iordănescu este în situația fericită de a nu avea probleme medicale. Toți jucătorii s-au pregătit la capacitate maximă înaintea confruntării cu Belgia. Fotbaliștii au o stare psihică bună, oferită și de rezultatul primei confruntări de la Euro, prima victorie la o astfel de competiție majoră după o pauză de 24 de ani.

La antrenament, de fapt la porțile arenei din Wurzburg, au fost și câțiva suporteri ai naționalei, care au ținut să-i încurajeze pe elevii lui Iordănescu.

Jucătorii se mai amuză doar până începe antrenamentul, leagă câteva pase înainte ca Edi să sune adunarea. Dar, din momentul în care fotbaliștii se strâng în grup la mijlocul terenului, zâmbetele, râsetele și glumele dispar.

Antrenorul continuă să măsoare metrii de teren, apoi se plimbă printre băieți. Dă comenzi scurte, încurajează, pune accentul pe niște ordine și dialoghează cu colaboratorii săi.

  • Belgia - România, sâmbătă, ora 22:00, la Koln, va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Pro TV. O echipă a Gazetei Sporturilor va fi prezentă la meci și vă va prezenta toate detaliile de la fața locului.
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Superliga
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Rapid îi poate da lovitura lui CFR Cluj » Un internațional ar fi aproape să semneze
Superliga
Rapid îi poate da lovitura lui CFR Cluj » Un internațional ar fi aproape să semneze
Mihai Stoica a răbufnit după ce l-a auzit pe jucătorul lui Poli Iași: „Cum adică își dorește să ia CFR campionatul?”
Superliga
Mihai Stoica a răbufnit după ce l-a auzit pe jucătorul lui Poli Iași: „Cum adică își dorește să ia CFR campionatul?”

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (3)
mirstelistu
mirstelistu  •  21 Iunie 2024, 09:32

Marele ianus iar nu e titular, tulai doamne *** *** cu *** ca îi joaca posibilul viitor balon de *** printul bancii de rezerve slefuitorul sef de banci sau e sef de galerie sambata?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  20 Iunie 2024, 10:43

Florinel si-a dat si ultima picatura de energie, dar cine sunt eu sa-l contrazic pe Edi? Am incredere ca va lua decizia cea mai buna. In plus, adversarii au analizat si ei meciul nostru de inceput; poate o surpriza ii va incurca... Hai Romania!

Copenhaga1970
Copenhaga1970  •  19 Iunie 2024, 20:53

„Valentin Mihăilă, care a acuzat o stare de răceală luni”, apoi ”Mihăilă a acuzat o stare febrilă înaintea startului meciului cu Ucraina”. De ce să-l acuzăm pe nea Apostol că vrea atât de mult și poate atât de puțin.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează