FOTBAL  »  NATIONALA  »  REMEMBER - EURO 2000

GALERIE FOTO „The Last Dance” pentru Generația de Aur » 4 meciuri de foc, singura victorie la un European + Gică Hagi, eliminat în ultimul meci pentru națională

EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur: "The Last Dance" FOTO Imago

Articol de - Publicat duminica, 09 iunie 2024 12:33 / Actualizat duminica, 09 iunie 2024 12:33

EURO 2000 a reprezentat încă un turneu final cu prestații excelente ale României în elita fotbalului european. "Tricolorii" s-au descurcat incredibil, în ceea ce a fost o ultimă reprezentație a rămășițelor Generației de Aur. EURO 2000 a însemnat și ultimul meci al lui Hagi pentru națională.

Competiția a avut loc în Belgia și Olanda, fiind primul European care a avut loc în două țări. S-a disputat între 10 iunie și 2 iulie.

România la Euro 1996: am început prost, am încheiat în genunchi » Generația de Aur zdruncinată din temelii, acuze de blat și adio pentru Răducioiu
REMEMBER - EURO 1996
România la Euro 1996: am început prost, am încheiat în genunchi » Generația de Aur zdruncinată din temelii, acuze de blat și adio pentru Răducioiu

16 echipe au participat la EURO 2000. Câștigătoare a fost Franța, care deținea și titlul de Campioană Mondială, după o finala cu Italia, 2-1. Golul victoriei a fost marcat în minutul 103, de David Trezeguet. Meciul a fost decis prin regula Golului de Aur.

Preliminarii complicate

Povestea drumului spre EURO 2000 începe cu două retrageri de la echipa națională. Două nume mari renunțau după Mondialul din ’98: selecționerul Anghel Iordănescu și "Regele" Gheorghe Hagi.

Pentru postul de selecționer, președintele FRF de atunci, Mircea Sandu, l-a ales pe Victor Pițurcă, cel care la acea vreme pregătea naționala de tineret. Misiunea acestuia era simplă: calificarea la turneul final.

România a fost repartizată în grupa a 7-a a preliminariilor, din care mai făceau parte Portugalia lui Luis Figo și Rui Costa, Ungaria, Slovacia, Azerbaidjan și Liechtenstein.

Primul meci din preliminarii a fost pe 2 septembrie 1998, pe teren propriu, cu Liechtenstein. Cu o echipă care-i avea în teren pe Gică Popescu, Gâlcă, Dorinel Munteanu, Adrian Ilie și Viorel Moldovan, "tricolorii" se impun cu un scor care azi pare neverosimil: 7-0. Iar peste o lună venea un rezultat uriaș: 1-0 în Portugalia. Gol Dorinel Munteanu.

Au urmat un 1-1 în Ungaria și două rezultate mai puțin bune: 0-0 cu Slovacia și un 1-0 în Azerbaidjan. "Tricolorii" se pregăteau de cel mai important meci: returul cu Ungaria. Iar lumea fotbalului știa că naționala, care nu avea cel mai bun joc, avea nevoie de Gică Hagi.

În mai 1999 a avut loc celebra emisiune "Meciul Meciurilor" în care Adrian Păunescu, după 5 ore de emisie, pline de momente emoționante, l-a convins pe Hagi să revină.

Cu Hagi titular și căpitan, România a câștigat meciul cu Ungaria, 2-0, grație golurilor lui Adi Ilie și Viorel Moldovan. "Regele" nu a putut termina meciul. S-a accidentat la umăr și a fost schimbat la pauză.

După acel meci, România a jucat tot mai bine: 4-0 cu Azerbaidjan, 5-1 cu Slovacia, 1-1 cu Portugalia și 3-0 cu Liechtenstein. Calificare de pe primul loc, cu 24 de puncte și un golaveraj 25-3!

Scandalul care a dus la demiterea lui Pițurcă

Deși România nu a pierdut în preliminarii, Victor Pițurcă a fost demis de conducerea FRF. Selecționerul a intrat într-un conflict uriaș cu Gică Hagi și alți lider ai naționalei.

Motivul? "Regele" dorea să primească și el primă întreagă de calificare, dar selecționerul de atunci n-a fost de acord, motivând că a jucat doar în ultimele meciuri.

"Țineți minte că m-a schimbat Mircea Sandu că au fost niște lucruri între mine și Gică Hagi, iar el a mers pe mâna lui Hagi. Eu nu-l consider pe Hagi vinovat, dar l-a determinat pe Mircea Sandu să mă schimbe. Sandu a stat o lună în discuții cu mine să merg să vorbesc cu Hagi și cu Popescu la Istanbul, dar eu n-am vrut să fac lucrul acesta.

Vinovat a fost Mircea Sandu și nu i-am spus niciodată, dar aia a fost cea mai mare greșeală a lui! Că a privat echipa națională după ce-am plecat eu de vreo două calificări. El a făcut o greșeală, apoi mi-a recunoscut. Hagi și Popescu au mai jucat șase luni și s-au retras!", spunea Pițurcă recent, în emisiunea "Prietenii lui Ovidiu".

În locul lui a fost adus Emeric Ienei, care a condus naționala la turneul din Belgia și Olanda.

Generația de Aur: The Last Dance

Lotul României a fost unul în care s-au regăsit o parte dintre numele importante ale Generației de Aur, precum Hagi, Popescu, Stelea, Prunea, Petrescu, Munteanu sau Lupescu, nume consacrate ca Adi Ilie, Viorel Moldovan și Gâlcă.

EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
+23 FOTO

Dar a fost și prima apariție la EURO a unor nume ca Mutu, Chivu și Lobonț. O combinație perfectă între experiență și entuziasm, între jucători muncitori și Fotbaliști. Totul organizat excelent sub bagheta lui Emeric Ienei, unul dintre numele uriașe din fotbalul românesc.

Cristi Chivu, în locul lui Ștefan Nanu

Recent, Ștefan Nanu povestea la GSP LIVE dezamăgirea trăită din cauza faptului că nu a prins lotul, acuzând modul în care s-a făcut selecția.

"A fost foarte greu pentru mine, am suferit foarte mult. Să fiu sincer, am plâns că am pierdut acel Campionat European, mai ales că se juca în Belgia și Olanda. Am jucat cu Cipru, în meciul cu Olanda nu m-a băgat deloc și după meci m-a lăsat două zile liber, am rămas în Olanda.

M-a sunat nea Imi și mi-a spus că nu mai are nevoie de mine, că acolo el vrea să joace cu Chivu. El debutase la Constanța, cu Cipru, m-a înlocuit pe mine. Era un jucător tânăr, cu o calitate bună, l-am apreciat foarte mult. A rămas Chivu pe postul de fundaș stânga și pe mine m-a lăsat acasă. Fiind tânăr, putea să-i crească cota foarte mult, pentru el și pentru oamenii care erau în jurul lui.

Mi-a părut rău că nu am prins acel campionat, mai ales că jucasem în preliminarii. Au fost alte interese acolo, au fost jucători care n-au jucat absolut deloc în preliminariile pentru calificarea la EURO. Nu vreau să dau nume, se știu bine cei care au fost. Știu că l-au luat pe Lincar, care nu jucase, pe Belodedici, erau jucătorii Stelei.

Nea Imi venea de la Steaua... avea un sentiment mai mult pentru ei și asta e viața. Am plâns, am suferit foarte mult. I-am cerut explicații, dar mi-a spus că e decizia lui și a oamenilor care lucrează", a spus Nanu.

EURO 2000, singura victorie a naționalei României la un Campionat European

Grupa României a fost cea mai dificilă. "Tricolorii" au fost repartizați în Grupa A, din care mai făceau parte trei forțe ale continentului, deși România a fost în urna a doua, fiind depășită la limită de Spania. Germania, din prima urmă, Franța, din urna a treia, și Italia, din urna a patra, au fost adversarele.

EURO 2000 a început entuziasmant

Primul adversar al României a fost Germania, naționala care câștigase EURO 1996, care încă mai păstra jucători din acea generație. Partida s-a jucat pe 12 iunie, la Liege, în fața 28.500 de spectatori. Iar România a jucat fără emoții, arătând un fotbal excelent.

EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
+23 FOTO

Meciul a început incredibil. În minutul 5, Adrian Ilie s-a demarcat excelent pe partea stângă și a pasat excelent în fața porții. Acolo aștepta Viorel Moldovan, care l-a învins cu un șut din 5 metri pe marele Oliver Kahn. Start fabulos pentru "tricolori".

Din păcate, valoare nemților a ieșit la iveală. După 22 de minute, Mehmet Scholl a egalat cu un șut care probabil și azi îi dă coșmaruri lui Bogdan Stelea. De la 20 de metri, direct în vinclu. Nicio "șansă" pentru "Arnold".

În repriza a doua, defensiva condusă de Gică Popescu a rezistat excelent. România s-a organizat perfect și a tremurat o singura dată, la bara lui Bierhoff. Și chiar putea da lovitura în minutul 67, când Viorel Moldovan, după o ieșire hazardată a lui Kahn, nu a putut marca de la 12 metri.

EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
+23 FOTO

S-a terminat 1-1, iar România începea turneul final cu un punct mare.

ROMÂNIA - GERMANIA 1-1

  • 12.06.2000 Liege Stadion: Sclessin Spectatori: 28.500
  • Au marcat: Moldovan (5)/ Scholl (27)
  • România: Stelea - Ciobotariu, Gh. Popescu, Filipescu - D. Petrescu (69 Contra), Hagi (75 Mutu), Gâlcă, D. Munteanu, Chivu - V. Moldovan (84 Lupescu), Ad. Ilie. Selecţioner: Emeric Ienei
  • Germania: Kahn - Linke (46 Rehmer), Matthaus (76 Deisler), Nowotny - Babbel, Hassler (72 Hamann), Jeremies, Scholl, Ziege - Rink, Bierhoff. Selecţioner: Erich Ribbeck

Portugalia, ce dramă

Al doilea meci a adus în fața României naționala Portugaliei, adversara din preliminarii. O echipă cu nume uriașe: Figo, Rui Costa, Joao Pinto sau Nuno Gomes. Și care tocmai învinsese Anglia, 3-2.

Spre deosebire de partidele din preliminarii, meciul de la Arnhem a fost unul greu pentru "tricolori". A fost asediu continuu la poarta lui Stelea, portughezii ratând ocazie după ocazie. România a rezistat eroic și a fost aproape de a mai scoate un punct.

EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
+23 FOTO

Dar totul s-a năruit în minutul 90+4. Figo a centrat perfect dintr-o lovitură liberă, iar Costinha i-a luat fața lui Bogdan Stelea și a marcat cu capul din 6 metri.

"Este inadmisibilă maniera în care s-a arbitrat. M-a vânat tot timpul pentru a-mi acorda cartonașul galben. Suntem prea mici pentru un război așa mare, dar nu ca echipă, ci ca influență fotbalistică în Europa. Noi le-am făcut un cadou prea mare", spunea Gică Hagi după meci, fiind nemulțumit că a luat al doilea galben la turneul final și urma să rateze decisivul cu Anglia.

Consider că România a jucat extraordinar de bine tactic. Le-am închis foarte bine culoarele portughezilor. În repriza secundă, aceștia nu au expediat, până la momentul golului, niciun șut pe spațiul porții. Golul lui Costinha a fost marcat după expirarea celor patru minute de prelungire

Gică Popescu

Tendința noastră a fost să atacăm. Însă, așa cum am mai spus, intențiile noastre au fost contracarate de valoarea adversarului. Ce ne-a lipsit? Două goluri. Adică unul în plus față de portughezi. S-a întâmplat să vină acea greșeală colectivă de marcaj din ultimele minute, iar Stelea a ieșit prea târziu. I-a fost teamă ca Figo să nu șuteze la colțul scurt

Emeric Ienei

ROMÂNIA - PORTUGALIA 0-1

  • 17.06.2000 Arnhem Stadion: Gelredome Spectatori: 28.400
  • A marcat: Costinha (90+4)
  • România: Stelea - Contra, Filipescu, Gh. Popescu, Chivu - D. Petrescu (64 Fl. Petre), Gâlcă, Hagi, D. Munteanu - V. Moldovan (69 Ganea), Ad. Ilie (78 Roşu). Selecţioner: Emeric Ienei.
  • Portugalia: Vitor Baia - Secretario, F. Couto, Jorge Costa, Dimas - Figo, Paulo Bento, Rui Costa (87 Costinha), Vidigal, Joao V. Pinto (56 S. Conceicao) - Nuno Gomes (56 Sa Pinto). Selecţioner: Humberto Coelho

Cu Anglia, prima victorie la un Campionat European. Ionel Ganea, eroul "tricolorilor"

S-a ajuns în ultima etapă, iar România încă avea speranțe la calificare. Portugalia era deja calificată, Germania avea un punct, iar Anglia 3. Iar România avea unul.

EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
+23 FOTO

S-a jucat la Charleroi, în fața a 30.000 de fani. Iar România a reușit un meci de excepție. Cel mai bun de la EURO 2000 și a obținut prima și singura victorie la un Campionat European.

Beckham, Scholes, Owen și Shearer stăteau în fața României, în drumul spre "sferturi". Însă nici de data asta "tricolorii" nu s-au lăsat intimidați. Chiar dacă Hagi, suspendat, nu a jucat.

În minutul 22, Chivu a reușit să deschidă scorul. Din colțul careului, Chivu a vrut să centreze la colțul lung, dar mingea s-a dus, surprinzător, în poarta lui Martyn. Era 1-0, iar România era calificată în "sferturi".

Ulterior a venit încă o veste bună, Portugalia conducea Germania. Dar finalul primei reprize a fost de coșmar. Shearer (41), din penalty, și Owen (45) au întors scorul.

De la vestiare, România a ieșit în forță. Iar după trei minute, Dorinel Munteanu făcea 2-2, șut perfect de la marginea careului. Cu 4 puncte, Anglia era calificată. Și nu mai forța. Dar România avea nevoie de victorie.

Iar eforturile i-au fost răsplătite. În minutul 89, Moldovan a obținut un penalty, iar Ionel Ganea și-a asumat uriașa responsabilitate. A luat mingea fără ezitare, a pus-o la punctul cu var și a marcat cu un șut plasat.

S-a făcut 3-2, iar englezii nu au mai avut forța să revină. România câștiga primul meci la un Campionat European și mergea mai departe, în "sferturi".

EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
+23 FOTO

Ce meci uriaș a făcut România

Partida România – Anglia a fost analizată de GSP în cadrul proiectului "Istoria la raport". Iar concluziile sunt incredibile.

MVP-ul partidei a fost Cosmin Contra. Cifrele lui au fost cu adevărat senzaționale: 3-0 la duelurile cu Shearer, 4-1 cu Owen.

  • A avut cele mai multe pase precise: 55, urmat de Dorinel Munteanu (50), D. Petrescu (41), Mutu (40) și Gary Neville (40)
  • A dat cele mai multe pase bune în treimea adversă: 19, Mutu a avut 17, Dorinel 16
  • A reușit cele mai multe pase precise în careul advers: 3, la fel ca V. Moldovan
  • A avut cele mai multe pase date în față: 41
  • A avut cele mai mute pase primite de la coechipieri: 51, la același nivel a fost și Mutu

Cel mai tânăr fotbalist al României în acel joc, Chivu, dar și cel mai în vârstă, Belodedici, cu o distanță de 17 ani între ei, au fost la înălțime: Cristi l-a umilit pe Beckham în duelurile directe, scor 6-1, în vreme ce Miodrag a avut același index cu Mutu, al doilea cel mai bun dintre "tricolori".

EPISODUL 8: România - Anglia 3-2, la EURO 2000 » Meciul în care i-am scos Angliei fotbalul din cap: am avut 120 de pase și 17 șuturi în plus!
ISTORIA LA RAPORT
EPISODUL 8: România - Anglia 3-2, la EURO 2000 » Meciul în care i-am scos Angliei fotbalul din cap: am avut 120 de pase și 17 șuturi în plus!

Chivu a fost titular fundaș stânga, în vreme ce Belodedici a început pe bancă, dar s-a apelat la el după primele 30 de minute, când Gică Popescu s-a accidentat și a fost nevoit să iasă de pe teren.

ROMÂNIA - ANGLIA 3-2

  • 20.06.2000 Charleroi Stadion: Stade du Pays Spectatori: 30.000
  • Au marcat: Chivu (22), D. Munteanu (48), Ganea (88 pen)/ Shearer (40 pen), Owen (45).
  • România: Stelea - Contra, Filipescu, Gh. Popescu (32 Belodedici), Chivu - D. Petrescu, Gâlcă (68 Roşu), Mutu, D. Munteanu - V. Moldovan, Ad. Ilie (74 Ganea). Selecţioner: Emeric Ienei.
  • Anglia: Martyn - G. Neville, Campbell, Keown, P. Neville - Beckham, Ince, Scholes (81 Southgate), Wise (75 Barmby) - Shearer, Owen (66 Heskey). Selecţioner: Kevin Keegan

Gică Hagi: "Cea mai frumoasă victorie de când sunt la națională"

"Le mulțumesc jucătorilor pentru dăruirea extraordinară cu care au jucat. Fotbalul românesc a demonstrat că are destule resurse să-i suplinească pe imenșii Hagi și Gică Popescu. Absența lui Hagi i-a mobilizat și mai mult pe cei care au contribuit la victorie.

Hagi a venit la mine și m-a rugat cu ochii în lacrimi să riscăm totul pe calea atacului, pentru că oricum la 2-2 englezii erau calificați. L-am trimis pe Belodedici în atac cu speranța că va plasa o lovitură de cap", spunea Ienei atunci.

Care a dezvăluit și că executantul penalty-ului a fost stabilit de jucători, pe teren. "A fost decizia jucătorilor. Când l-am văzut pe Ganea cu mingea în mână, am fost sigur că va înscrie, pentru că era și mai proaspăt".

A fost o mare nebunie. Pentru mine a fost mai ușor, pentru că mai mult am dat din gură. Greul l-au dus băieții. E cea mai frumoasă victorie de când sunt eu la națională. Mai frumoasă decât cea împotriva Argentinei de la Cupa Mondială. Asta pentru că a fost obținută cu mari emoții și răsturnări de situație

Gheorghe Hagi

CLASAMENTUL FINAL AL GRUPEI

  1. Portugalia – 9 pct
  2. România – 4 pct
  3. Anglia – 3 pct
  4. Germania – 1 pct

România – Italia, meciul de adio al lui Gică Hagi

Au urmat "sferturile", acolo unde România a fost eliminată de Italia, 0-2, într-un meci în care Gică Hagi a văzut "roșu" în minutul 60. A fost ultima sa partidă la echipa națională.

EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
+23 FOTO

După duelurile din grupă, pentru România a urmat un alt meci de foc. Adversara a fost Italia, cea care avea să ajungă în finală și să fie doar la câteva secunde de câștigarea trofeului.

Maldini, Conte, Zambrota, Totti, Del Piero, Conte sau Inzaghi erau în echipa Italiei și le-au ieșit în cale românilor pe 24 iunie, la Bruxelles. România nu i-a avut pe Petrescu, Contra și Adrian Ilie, suspendați.

România a rezistat 33 de minute, când Totti a deschis scorul cu un șut de la 6 metri, după ce a dejucat ieșirea la ofsaid a echipei noastre. Până la pauză, se putea face 1-1, dar Hagi a lovit bara, după ce l-a lobat pe Toldo, ieșit hazardat la marginea careului.

S-a făcut 2-0. Inzaghi a marcat în stilu-i caracteristic, în minutul 43. S-a demarcat la limita ofsaidului, a rămas singur cu Stelea și l-a executat.

EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
+23 FOTO

În repriza a doua, România nu a mai avut forța să revină. Iar orice speranță s-a năruit în minutul 59, când Gică Hagi a fost eliminat. Arbitrul Vítor Pereira a considerat că acesta a simulat în careu și i-a dat al doilea cartonaș galben.

"Regele" a făcut o criză de nervi când a văzut decizia arbitrului. A ieșit de pe teren și și-a încheiat cariera la națională. Până la finalul meciului, "tricolorii" nu au mai avut forța de face ceva, iar Italia nu a mai forțat. S-a terminat 0-2, iar România părăsea EURO 2000.

"Hagi nu merita un astfel de sfârșit. Trecând peste amărăciunea acestui meci, pentru mine a fost un turneu final deosebit și o experiență pe măsură", avea să concluzioneze Cristi Chivu la finalul meciului.

ROMÂNIA - ITALIA 0-2

  • 24.06.2000 Bruxelles Stadion: Roi Baudoin Spectatori: 41.000
  • Au marcat: Totti (33), F. Inzaghi (43)
  • România: Stelea - Filipescu, Ciobotariu, Belodedici, Chivu - Fl. Petre, Gâlcă (68 Lupescu), Hagi, D. Munteanu - V. Moldovan (54 Ganea), Mutu. Selecţioner: Emeric Ienei
  • Italia: Toldo - Cannavaro, Nesta, Iuliano - Zambrotta, Conte (55 Di Biagio), Albertini, Fiore, Maldini (46 Pessotto) - F. Inzaghi, Totti (75 Del Piero). Selecționer: Dino Zoff.

Hagi a ieșit pe uşa din dos. La 24 iunie 2000, în sferturile de finală, Maradona din Carpaţi a adus un deserviciu echipei României (care a pierdut cu 0-2 meciul cu Italia), încasând cel de-al doilea cartonaş galben după un cumul de gesturi nesportive, având la bază proteste, simulări şi provocări. Hagi a reclamat atunci neacordarea unui penalty, acuzându-l pe Gianluca Zambrotta că l-a faultat în careu. Acesta a fost ultimul mare turneu al lui. Trebuie amintit că Hagi nu a lăsat în urma sa doar driblinguri de neuitat

AFP

EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
EURO 2000. Generația de Aur:
+23 FOTO

Adrian Mutu, vizitat de soție în cantonament

Recent, Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naționale, a vorbit pentru GSP și a dat detalii despre o întâmplare petrecută la EURO 2000, care i-a avut în prim-plan pe Adi Mutu și Alexandra Dinu, soția lui de atunci.

"Am avut un episod interesant cu Mutu la Euro 2000. Era cu Alexandra Dinu și s-au strecurat, evident că pe ascuns, în camera de masaj. Nu s-a aflat povestea, dar eu și alții, care, practic, stăteam 24 din 24 de ore între și pe lângă jucători, vedeam tot și vă spun că lucrurile așa au stat cu Mutu atunci", a declarat Pompiliu Popescu.

Scandal Ienei – Ganea, dezvăluit de Dorinel Munteanu

În 2015, Dorinel Munteanu povestea pentru Gazeta Sporturilor un episod neplăcut între Ionel Ganea și Emeric Ienei, înainte de "sfertul" cu Italia.

Eu am stat în cameră cu cei mai dificili jucători, Ganea, Vlădoiu. Doamne, cum era Ganea... Nu ştiţi că a vrut să-l bată pe Boloni? Bine, el a vrut să-l bată şi pe Ienei, la Campionatul European din 2000.

Ganea dăduse golul victoriei cu Anglia, penalty-ul ăla, apoi jucam cu Italia şi aveam mulţi absenţi, dar nea Imi a decis să nu-l titularizeze. Ganea s-a enervat şi zicea că el a calificat echipa și nu prinde titular contra Italiei.

Nea Imi vorbea aşa, calm, şi el că-l bate, că de ce nu-l bagă să joace! L-am potolit, i-am zis «Ce naiba, mă, ne facem de râs pe aici!». Figură mare de tot a fost Ganea!", a povestit Munteanu pentru Gazeta Sporturilor.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (5)
kuba
kuba  •  10 Iunie 2024, 12:21

Stelea ne-a ingropat la acel European....un portar mediocru...

Husar.Vasile.Alexandru
Husar.Vasile.Alexandru  •  09 Iunie 2024, 19:08

EURO 2000

ValerM
ValerM  •  09 Iunie 2024, 16:19

Totuși, astfel de articole ar trebui scrise de ziariști care au fost la fața locului. Ar fi acordat o anumită importanță revoltei "generației de aur" față de presă. Adrian Ilie, de exemplu, la zona mixtă, a venit la grupul ziariștilor români și a spus: am venit doar să vă spun că nu vorbesc cu voi. Și a plecat la ziariștii spanioli. Stelea, la fel. Singurul care a vorbit fără rețineri a fost Cristi Chivu. Și, parýial, Gică Popescu.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează