FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ GSP DIN PRISTINA Selecționerul Kosovo e sigur că l-a citit pe Mircea Lucescu: „Știm cum să batem România”

Franco Foda și Vedat Muriqi/ foto Cristi Preda (GSP) +22   FOTO
Franco Foda și Vedat Muriqi/ foto Cristi Preda (GSP)

Articol de , - Publicat joi, 05 septembrie 2024 18:59 / Actualizat joi, 05 septembrie 2024 20:11

Franco Foda, selecționerul Kosovo, a prefațat meciul cu România din Liga Națiunilor. Partida va avea loc vineri, de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1. La conferința de presă a fost și Vedat Muriqi, atacantul naționalei kosovare.

Foda a fost numit pe banca naționalei din Kosovo în februarie și nu a apucat să înfrunte România în preliminariile EURO 2024. Cu selecționeri diferiți anul trecut, „tricolorii” i-au învins pe kosovari la București, scor 2-0, și au remizat la Priștina, scor 0-0.

Franco Foda e sigur că naționala României va fi schimbată cu Mircea Lucescu pe bancă față de cum arăta cu Edi Iordănescu, dar are încredere că știe soluția prin care îi va răpune pe „tricolori”. În grupa din preliminariile EURO 2024, România a terminat pe primul loc, în timp ce Kosovo a încheiat pe 5.

+17 FOTO

Ce a declarat Franco Foda, înainte de Kosovo - România

Întrebat dacă a vorbit în ultimele zile despre meci cu Lupescu, cu care a fost coleg 4 ani la Leverkusen, Foda a răspuns: „Ne știm foarte bine, dar nu l-am sunat. Avem suficiente surse de informații pentru a analiza jocul României, avem la dispoziție și meciurile de la Euro.

Îl știu bine pe Lucescu de la Galata și Sahtior. La naționala României s-au schimbat lucrurile după EURO, e un nou antrenor și știm ce avem de făcut pentru a obține victoria”, a declarat Franco Foda la conferința de presă premergătoare meciului cu România.

Foda a vorbit și despre Rrahmani și Krasniqi, internaționalii kosovari vânduți de Rapid la Sparta Praga.

„Rrahmani și Krasniqi sunt acum la Sparta Praga. Am discutat și cu ei, și cu restul jucătorilor pentru a pregăti cum trebuie meciul cu România. Le știm detaliile ofensive, defensive, strategiile de contraatac. Ne-am pregătit foarte bine”, a mai declarat Foda.

Vedat Muriqi: „Avem mari așteptări de la acest meci”

„Trebuie să respectăm echipa României pentru ce a făcut la European. Avem însă mari așteptări de la acest meci, respectăm naționala României, dar vrem să obținem cele trei puncte.

Pe Mircea Lucescu îl știu din Turcia, unde am jucat mulți ani. Îl cunosc din perioada de la Galata. E un antrenor faimos, îl știu bine tactic. Îi urez bun venit în Kosovo la primul său meci pe banca României. Anul trecut a fost un meci greu pentru ambele formații, va fi la fel și acum”, a declarat Muriqi, atacantul naționalei Kosovo.

El a vorbit și despre meciul întrerupt anul trecut, când jucătorii din Kosovo au părăsit terenul de pe Arena Națională, din cauza unui mesaj afișat de ultrași: „Kosovo e Serbia”.

„Cred că e mai important faptul că sportul are puterea mai mult de a conecta oamenii decât de a-i separa. Fanii trebuie să arate același mesaj începând chiar de la partida de mâine”, a declarat Muriqi.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (3)
o_bic
o_bic  •  06 Septembrie 2024, 06:59

Da mr. Fodo dar Lucescu are o arma secretă care iți va fi fatală: Eanix.

atacama
atacama  •  05 Septembrie 2024, 20:06

Nici nu este greu.Nenea lucescu sigur va blama pe oricine altcineva, dar nu pe el, MATUSALEM.

robertino22
robertino22  •  05 Septembrie 2024, 19:17

Selectionerul Kosovo. De ce nu spuneti si selectionerul Romania?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează