FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA 4 pentru România! Cine vine selecționer dacă Edward Iordănescu nu semnează » Soluția „Briliantul” și alte 3 variante ȘOC în culise

Edi Iordănescu și stafful său de la Euro 2024, foto: Imago
Edi Iordănescu și stafful său de la Euro 2024, foto: Imago

Articol de , - Publicat miercuri, 03 iulie 2024 12:08 / Actualizat miercuri, 03 iulie 2024 13:45

Adrian Mutu, 45 de ani, este favorit să-l înlocuiască pe Edward Iordănescu, 46 de ani, dacă acesta din urmă nu va semna prelungirea cu FRF. Iată ce se discută în culisele fotbalului românesc, după eliminarea de la Euro, 0-3 cu Olanda.

Jucătorii vor ca Edward Iordănescu să continue. Până la urmă, selecționerul ce vrea? Fotbaliștii echipei naționale, în frunte cu Nicolae Stanciu, și-au spus părerea, militând pentru continuitate cu actualul antrenor.

„El știe ce ne dorim noi, și noi știm că el își dorește să continue. Nu depinde de noi. Nu e treaba noastră, a jucătorilor, ce se va întâmpla, de aceea avem un președinte al federației. Sperăm ca ei să rezolve lucrurile cât mai repede, e iulie deja. În septembrie, vom începe Liga Națiunilor, avem nevoie de liniște, de continuitate", a declarat liderul vestiarului la zona mixtă după partida cu batavii.

Edward Iordănescu spune că are nevoie de odihnă, Anghel Iordănescu îi cere să continue

Ceea ce este cert e că lui Edi Iordănescu, 46 de ani, i s-a încheiat angajamentul cu FRF. Președintele Răzvan Burleanu va avea o discuție clară cu selecționerul privind acest subiect sensibil la echipa națională.

Sunt semnale tot mai puternice că Edi Iordănescu nu va continua! Deși, din familie, acolo unde vrea să se retragă pentru un timp, Anghel Iordănescu îi cere să continue la națională.

Actualul selecționer a transmis că are nevoie de odihnă, susținând că familia are nevoie de el. Un detaliu văzut ca un tertip de alți apropiați ai naționalei ca să vadă dacă este dorit sau nu la prima reprezentativă și ce i se va oferi concret. Pe de altă parte, există discuții ca el să plece în fotbalul arab, acolo unde sunt supercontracte din punct de vedere financiar.

Sunt mândru de tot ce s-a realizat aici, cred că totul poate continua să crească. Am nevoie de odihnă, apoi va fi o discuţie cu conducerea FRF şi preşedintele, dar şi cu familia mea. Nu ştiu ce va fi. Acum cred că familia mea are nevoie de mine mai mult ca echipa naţională. Au fost doi ani și jumătate grei, cu atacuri în unele momente, cu lipsă de încredere, vom vedea ce vom decide
- Edi Iordănescu la finalul meciului cu Ronald Koeman și compania

2ani și jumătate au trecut de când Edward Iordănescu a fost numit antrenor al naționalei

4 pentru România! Cine vine selecționer dacă Edward Iordănescu nu semnează » Soluția „Briliantul” și alte 3 variante ȘOC în culise
Edi Iordănescu, în timpul meciului România - Ucraina // foto: Guliver/gettyimages

Adrian Mutu este favoritul 1 dacă Edward Iordănescu spune „pas": „Mândru de voi"

Deja s-a conturat lista principalilor favoriți la scaunul de selecționer în cazul în care Iordănescu nu va ajunge la un acord cu Burleanu. GSP.ro vi-i prezintă pe cei ce ar putea prelua destinele primei reprezentative, cu misiunea de a califica România la Campionatul Mondial din 2026, din SUA, Mexic și Canada.

Primul pe lista favoriților este Adrian Mutu, 45 de ani, liber de contract după ce s-a despărțit de CFR Cluj la începutul lunii aprilie. "Briliantul" nu s-a angajat în nicio discuție pentru un alt angajament, așteptând să vadă ce decide Iordănescu. Vrea să vină antrenorul echipei naționale, este marele său vis!

Fostul selecționer al României U21 este recunoscut pentru relațiile bune pe care le are cu jucătorii săi, are „lipici" la fotbaliști, iar pe mulți dintre cei de acum îi cunoaște foarte bine.

„Hai, România!", a scris Mutu pe adresele personale de social media, la care a adăugat un alt mesaj: „Capu' sus, băieți! Mândru de voi". Postare ce a strâns peste 13.000 de aprecieri doar pe Instagram.

7echipe a adunat Adrian Mutu în cariera de antrenor: FC Voluntari, Al-Wahda (olimpici), România U21, FCU Craiova, Rapid, Neftchi Baku și CFR Cluj

4 pentru România! Cine vine selecționer dacă Edward Iordănescu nu semnează » Soluția „Briliantul” și alte 3 variante ȘOC în culise
Adrian Mutu a antrenat-o ultima oară pe CFR / Sursă foto: Facebook@ CFR Cluj

Variante secundare: Marius Șumudică, Laurențiu Reghecampf și Mircea Lucescu

  • Marius Șumudică (53 de ani) * Liber de contract din martie 2024, când a încheiat înțelegerea cu Gaziantep, Șumi a dorit să aibă liber până în această vară pentru a petrece timp alături de soție și de familie. Promisese acest lucru jumătății vieții sale și s-a ținut de cuvânt. A pus pe „hold" alte discuții în spațiul arab. Are câteva propuneri și din Turcia, acolo unde a antrenat în ultimii ani.
  • Laurențiu Reghecampf (48 de ani) * Liber de contract din aprilie 2024, când a încheiat contractul cu Al-Tai. A fost de mai multe ori în discuțiile privind preluarea echipei naționale, cel mai aproape fiind în urmă cu un deceniu, după sosirea lui Răzvan Burleanu în fruntea FRF.
  • Mircea Lucescu (78 de ani) * Reputatul tehnician este liber de contract din noiembrie 2023, de când s-a despărțit de Dynamo Kiev. A fost îmbiat să se implice în diverse proiecte, dar a evitat. În ultimii ani, s-au făcut presiuni emoționale la adresa lui, inclusiv să preia naționala. A evitat, transmițând că este vremea noii generații de tehnicieni.

Cred că Edi Iordănescu va pleca. Nu s-a grăbit să semneze fiindcă a avut încredere în echipă și a așteptat rezultatele de la Europene, ca să negocieze din alte condiții. Și-a atins scopul, așa că are altă cotă ca antrenor și cred eu că va negocia altfel eventualele propuneri. Înțeleg că sunt probleme și de salariu, nu atât al lui, cât al staffului său. El a adus vreo 12 milioane de euro la FRF, dacă nu mai mult. Nu mă substitui lui Burleanu, poate face o ofertă, însă nu cred că Edi va continua
- Ovidiu Ioanițoaia la GSP Live

Citește și:

Gigi Becali a anunțat astăzi o schimbare în primul „11” și o plecare de la FCSB: „Nu are cum să joace” » Prim verdict după Supercupă
Superliga
Gigi Becali a anunțat astăzi o schimbare în primul „11” și o plecare de la FCSB: „Nu are cum să joace” » Prim verdict după Supercupă
Fiorentina i-a stabilit prețul lui Louis Munteanu » Cât trebuie să plătească FCSB și Rapid dacă îl mai vor pe atacant
Superliga
Fiorentina i-a stabilit prețul lui Louis Munteanu » Cât trebuie să plătească FCSB și Rapid dacă îl mai vor pe atacant
MM Stoica a lămurit motivul pentru care Musi nu a fost titular în Supercupă: „Era prima opțiune, dar a avut problemele astea. Că salteaua, că nu știu ce”
Superliga
MM Stoica a lămurit motivul pentru care Musi nu a fost titular în Supercupă: „Era prima opțiune, dar a avut problemele astea. Că salteaua, că nu știu ce”

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (67)
Domnul
Domnul  •  05 Iulie 2024, 17:52

BUNĂ ZIUA! Mutu pe unde a fost NU a reușit! Plecarea de la CFR a fost non-OK, JENANTA CEL PUȚIN. UN antrenor care se respectă și respectă clubul NU. fuge ca un laș. NU RECOMAND. !

MaxiP
MaxiP  •  04 Iulie 2024, 09:03
Postat de bajescu pe 03 Iulie 2024, 15:06

Ce echipa a construit Sumudica? A castigat un titlu cu Astra, pe care nu o construise el. In rest, nimic. Daca vrem sa se sparga seminte la Nationala, pe Sumudica trebuie sa il aducem. Vorbesc la figurat, desigur. Cat despre Lucescu, daca poate Biden, la 81 de ani, sa candideze pentru un mandat de 4 ani la Casa Alba, poate si Lucescu sa conduca Nationala macar 2-3 ani.

Pai n-a construit el echipa la Astra, dar a luat o echipa de mijloc de clasament si a facut-o campioana. Jucand un fotbal superior celorlalte echipe. Nici la nationala nu prea e un moment de schimb de generatii, nu e de construit mare lucru, nucleul e cam format, e de facut acelasi lucru. In schimb la Gaziantep a cam construit echipa. E un antrenor demis aiurea de multe ori, ca asta il trage pe el in jos, multele demiteri, dar pe majoritatea le consider anormale. A fost demis cand a luat pe Gaziantep cu obiectiv salvarea de la retrogradare si a fost dat afara din dezamagirea ca nu mai prindeau cupele europene dupa un sezon complet neasteptat dpdv pozitiv. Demis de la CFR cu punctaj maxim in campionat. Demis din nou de la Gaziantep dupa ce luase echipa de pe ultimul loc cu 0 puncte si a lasat-o la 1 punct de mentinerea in prima liga. El cam asta face, duce echipele peste potentialul lor. Nu e antrenor deloc rau, nu cred ca e cazul sa ne luam dupa imaginea de "spargator de seminte", plus ca se intelege foarte bine cu jucatorii. Legat de Lucescu, poate chiar e o sansa buna sa vina de data asta, insa parerea mea e ca ai nevoie de schimbarea asta a mentalitatii cu contracte pe 2-3 ani. E sansa cea mai buna sa-l aduci si pentru ca e momentul cel mai prost in care sa-l vrei ca selectioner. Dar un lucru e cert, aducerea lui inseamna in curand cautarea altui selectioner, nici nu e un moment de criza in care sa zici ca ai nevoie de cineva care sa redreseze rapid.

MaxiP
MaxiP  •  04 Iulie 2024, 08:55
Postat de tristan pe 03 Iulie 2024, 13:37

Adevărul este că nici în Edy nu crezut multa lume cand a fost instalat .A fost ultima opțiune a federației..Și dupa Nation League avea o popularitate extrem de scăzută .Edy nu a fost mai "antrenor" decât este Mutu acum,atunci când a fost pus selecționer

In toate ariile sociale, un lucru e foarte caracteristic la roman: traieste momentul. Cand e rau e rau, cand e bine e bine. Emotiile conduc totul, nu exista analize obiective, facute in functie de timp si alti parametri necesari. Eu consider ca Edi Iordanescu nu avea un palmares atat de rau cum era el vazut cand a fost numit la nationala, asa cum consider ca nu a facut asa de mari minuni la echipa nationala. A prins o generatie mai breaza ca cele ale anilor 2010'. Asemanator tatalui sau, "cel mai bun din istoria nationalei". Cel mai bun, dar cu cea mai buna generatie, ca in rest, am avut altii care l-au depasit serios ca palmares. Inca chiar indraznesc sa spun ca au fost momente in preliminarii si mai ales in meciul cu Olanda in care cu un antrenor mai experimentat se putea obtine mai mult. Sigur, suntem multumiti si avem tendinta de a elogia, nu vreau sa critic sau ceva, dar nu mi se pare un erou Edi. Si inca ceva, acest nucleu a fost pornit de Radoi. Care a avut si el materialul necesar, dar el a format acest nucleu, schimband din temelii jocul nationalei, care dupa mine in perioada lui era extrem de atractiv. Iar in el, recunosc, initial avusesem mai putina incredere decat in Edi.

Vezi toate comentariile (67)
Comentează
Close