FOTBAL  »  NATIONALA  »  SLOVACIA - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Legenda Slovaciei, în dialog cu GSP despre foștii colegi Man și Mihăilă: „Nu le vom face viața ușoară!”

Valentin Mihăilă, îmbrățișându-l pe Kucka în februarie 2021 // foto: Guliver/gettyimages
Valentin Mihăilă, îmbrățișându-l pe Kucka în februarie 2021 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , , , - Publicat marti, 25 iunie 2024 18:01 / Actualizat marti, 25 iunie 2024 20:52

Juraj Kucka, 37 de ani, mijlocaș central legitimat la Slovan Bratislava, a prefațat partida de miercuri seara contra României, ora 19:00, acceptând să-i descrie în dialog cu GSP pe foștii lui colegi de la Parma, Dennis Man și Valentin Mihăilă.

Juraj Kucka este unul dintre cei mai experimentați fotbaliști slovaci. Cu 109 prezențe la prima reprezentativă, ocupă locul 3 într-un clasament al selecțiilor, doar sub Marek Hamsik (138) și Peter Pekarik (129).

În perioada 2019 - 2022, Kucka a aparținut de Parma. Vreme de câteva luni, în sezonul 2020/2021, le-a fost coleg lui Valentin Mihăilă și Dennis Man, doi dintre cei mai importanți fotbaliști români ai momentului.

Juraj Kucka îi avertizează pe Man și Mihăilă înainte de Slovacia - România: „Nu le vom face viața ușoară!”

La conferința de presă premergătoare partidei, reporterii GSP l-au întrebat pe Juraj dacă și-a pus în gardă coechipierii cu privire la calitatea lui Dennis Man și Mihăilă. El a promis că „nu le vom face viața ușoară” și a acceptat să descrie cei doi fotbaliști de bandă.

„Mi-i amintesc, abia aștept să-i văd din nou, după multă vreme. Am jucat puțin cu ei, erau jucători tineri, abia veniți, dar și-au arătat calitatea. Și acum demonstrează asta, că sunt jucători foarte buni. Cu siguranță trebuie să fim atenți cu ei, dar nu le vom face viața ușoară”, a răspuns Kucka.

Kucka a mai înfruntat-o o dată pe România, în august 2013, într-un meci amical încheiat la egalitate, 1-1. El admite că „nu-mi amintesc foarte bine acel meci, nici cum s-a încheiat, dar asta nu mai contează, este în trecut. Acum ne pregătim pentru partida de mâine”.

Juraj Kucka, despre Slovacia - România: „Românii au o echipă de mare calitate, dar mergem la victorie!”

Referitor la partida de miercuri seara de la Frankfurt, Kucka a afirmat:

Antrenorii ne-au prezentat toate informațiile disponibile, la ce să ne așteptăm. Sper că vom băga la cap, vom folosi pe teren aceste informații și vom reuși ce ne-am propus. Îmi imaginez că va fi un meci foarte dificil, dar vom da totul pe teren și sper ca după meci să fim fericiți.

Cred că puterea noastră este că jucăm ca o echipă. Știm că acest grup de jucători pe care-l avem este închegat, un punct forte al nostru. Cred că antrenorul a spus totul, au o echipă de mare calitate, sunt foarte periculoși și cred că sunt puternici colectiv, au spirit de luptă. Cred că va fi un meci interesant, de luptă”.

Referitor la obiectivul slovacilor, dacă vor merge la victorie sau se vor mulțumi cu un rezultat de egalitate, Kucka a fost limpede:

Nu, nu accept egalul, vom lupta pentru victorie, acesta este obiectivul nostru! Mă simt bine, cred că echipa este bine pregătită, senzațiile sunt bune. Impresia mea personală este că vrem și că trebuie să obținem ce ne-am propus. Vom da totul pe teren!”.

Mingile sunt de mare calitate. Este adevărat că poate portarilor le este mai greu, fiind dificil de prezis cum se va mișca mingea, dar asta este tehnologia, lucrurile se schimbă. Pentru jucătorii de atac, cărora le place să șuteze de la distanță, poate fi un avantaj, dar dacă bate vântul din spate, spre poartă ar putea fi un dezvantaj.

- Juraj Kucka, mijlocaș central Slovacia

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează