FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA 2-2

VIDEO Ungaria - România 2-2 » Remiză miraculoasă! Punct de aur salvat în ultimele secunde la Budapesta

Mutu a fost cel mai activ om din atacul României şi a marcat un gol prin care l-a egalat pe Hagi.
Mutu a fost cel mai activ om din atacul României şi a marcat un gol prin care l-a egalat pe Hagi.

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 martie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 23 martie 2013 01:13

Maghiarii au dominat fizic, transformînd încrîncenarea în soluţii simple şi utile. Mutu a scos un penalty şi l-a executat, am menţinut egalul doar trei minute, dar Chipciu a dat lovitura cînd totul părea pierdut.

La zero grade şi cu artificiile maghiarilor de lîngă stadion, ascultăm imnurile în faţa poporului de scaune goale. Kiraly şi clasicii lui "pantaloni de pijama" trimit gîndurile spre sărbătoarea cu Hagi pe teren şi maghiarii învinşi. Face Mutu "întoarcerea vieţii"?

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Goian, un Gulliver pierdut
Cinci minute îi ţinem "la respect", pasăm încordat pe fundalul urletelor care răzbat din stradă. De la Pinter, şut puternic de la 30 metri, pe lîngă, începe trezirea maghiarilor. Cînd tăcerea se uneşte cu răsuflările jurnaliştilor, bum!, Pintilii prinde un voleu zdravăn, păcat că fix în Kiraly!

Hajnal bate lovitură liberă cu efect interior, Vanczak trimite cu capul de lîngă Goian, bară-gol (16). Piţi urlă şi ridică braţele, la fel ziariştii maghiarii care umplu cu "Ria-Ria Ungaria" amărăciunea noastră. Goe, parcă tu erai uriaş!

Mai multe imagini!

Mai europeni ca noi
Mutu pîndeşte ezitarea lui Meszaros, dar şutul merge în fundaş de la 12 metri! Torje încearcă şi el: hai să ne enervăm în atac, altfel nu merge! Dar greşim des, iar drumul spre poartă e lung cît Dunărea. Radu e deconectat, Stancu şi Mutu sînt "transparenţi", un exterior al lui Pintilii ne ţine în joc, dar excutat parcă la alibi (29). Legăm maximum două pase, Gicu scapă singur şi se pierde în fugă. Pinter e gata să facă 2-0, mingea ocoleşte puţin bara.

Mutu scoate din piruetă un şut slab, iar Piţi a răguşit : alt "cap", alt maghiar, tot de lîngă Goian! Urcă Torje, din un-doi cu căpitanul, mingea trece din Stancu paralel cu poarta! Ce-am mîncat de sîntem aşa bîlbîiţi?

Speranţa la români durează trei minute
Terenul rezistă, Romania nu: Szalai e blocat la un metru de gol, ne apărăm frînt, iar jocul se înfundă la jumătatea terenului. A trecut o oră de chin şi selecţionerul nu schimbă, încremenim odată cu el şi cu impotenţa din gazon. Dzsudszak scutură plasa laterală, Szalai ratează din doi metri: senzaţia e că, trei zile dacă jucăm, tot nu înscriem, iar ei nu ne iartă pînă la urmă.

Cînd uitasem de Mutu, omul lui Ajaccio scoate penalty şi îl execută cu maturitatea la care am visat atîta vreme. Jucăm prost şi scoatem puncte? Nu, nu-i stilul nostru: peste trei minute primesc şi maghiarii lovitură de pedeapsă, iar Dzsudzsak face 2-1 dintr-un cadou de neînţeles pe care arbitrul Stark îl face gazdelor.

Începem să ne strîngem iluziile şi să le dăm foc: pînă în Brazilia, vecinii ne-au făcut gulaş! Dar reuşim să le răsturnăm farfuria cînd totul părea închis. Chipciu fructifică perfect ultimul atac al "tricolorilor" şi ne lasă încă să visăm la Rio!

"În afară de Chiricheş şi Pintilii, restul au fost praf! Dacă juca Adi Popa, îi rupeam în două, fără doar şi poate" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

"Olanda va fi o echipă total diferită de Ungaria! Asta ne poate face bine, ne va face şi pe noi să practicăm un altfel de joc" (Cornel Dinu, fost internaţional)

"Rezultatul este foarte bun. E un semnal pozitiv. Ne dă moral şi entuziasm pentru meciul cu Olanda. Echipa a muncit, a reacţionat bine cînd jocul nu a mers" (Gică Hagi, fost internaţional)

"Joc sub orice critică, echipă de Divizia C. Stancu, Grozav şi Torje nu existau pe teren. Mutu s-a salvat cu penalty-ul. I-am spus nevestei că dacă-l bagă pe Chipciu dă gol. Cum să-l ţii pe Chipciu pe bancă?" (Gigi Becali, finanţator Steaua)

"Nu a fost norocoasă remiza, am avut multe ocazii de gol. După un punct scos altfel, vom avea un moral bun în Olanda. Acasă vom cîştiga şi cu Ungaria, şi cu Turcia" (Ciprian Tătăruşanu, portar România)

"Nu ne-am aşteptat la rezultatul de azi, însă calificarea se joacă pînă la ultimul meci. Ne-a fost foarte greu fără spectatori. Puţini dintre noi au mai jucat în asemenea condiţii" (Gabriel Tamaş, fundaş România)

"Dzsudzsak a declarat că s-a născut să ne bată. Ei bine, să se mai nască încă o dată! Am jucat foarte slab în repriza a doua, asta e dezamăgitor şi ne îngrijorează" (Gabriel Tamaş, fundaş România)

564680-ungaria-romania-2-2.jpg

564682-clasament.jpg

ALTE ŞTIRI:

Mutu l-a egalat pe Hagi
Golul marcat aseară de Adi Mutu a fost unul jubiliar. "Briliantul" l-a egalat pe Gică Hagi în clasamentul celor mai buni marcatori din istoria echipei naţionale. Atacantul lui Ajaccio a punctat pentru a 35-a oară în tricoul primei reprezentative. Mutu reuşise ultimele goluri la naţională în octombrie 2011, la 2-2 cu Belarus.

Goian lipseşte la Amsterdam
Unul dintre fundaşii centrali ai României din meciul cu Ungaria nu va juca pe Amsterdam ArenA, în compania Olandei. Dorin Goian a încasat un cartonaş galben aseară şi va rata disputa de marţi. Bourceanu, Tamaş, Raţ, Grozav sînt în pericol de suspendare dacă primesc galben pe tărîm batav.

Nouă goluri primite, şapte din faze fixe!
Golurile maghiarilor au confirmat temerile românilor. Deşi Goian şi compania au pregătit în amănunt apărarea la cornere şi lovituri libere, reuşitele gazdelor au venit din faze fixe. La fel ca majoritatea reuşitelor încasate de "tricolori" în ultima vreme! 7 din ultimele 9 goluri primite de elevii lui Piţurcă au venit din faze fixe (3 la 1-4 cu Olanda, două la 3-2 cu Australia, două înscrise de maghiari). Doar belgienii nu ne-au învins din fază fixă, la amicalul cîştigat de români cu 2-1. (Liviu Manolache)

Lazăr, out înainte de meci
Unul dintre mijlocaşii defensivi din selecţionata lui Piţurcă, Costin Lazăr, s-a accidentat la antrenamentul oficial şi a ratat atît partida de ieri, cît şi meciul de marţi, de la Amsterdam. Fotbalistul lui PAOK Salonic a făcut o întindere care l-a scos din calculele "dublei". Tehnicianul României va decide azi sau mîine dacă va chema un alt jucător în locul lui Lazăr.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (177)
lucianfocus
lucianfocus  •  23 Martie 2013, 15:42
Postat de suntfericit pe 23 Martie 2013, 08:40

Daca vrem sa avem sanse cu Olanda trebuie readus de urgenta Cocis,iar pentru o victorie garantata trebuie adus Florescu.

Cu Tanase conducator de joc :))) spulberam tot ...:D

mihnea80
mihnea80  •  23 Martie 2013, 13:30

@alipin: in loc sa spui ca arbitrajul a fost nedrept, gandeste-te ca ai tai au primit un penalty gratuit. Apoi, la cat de slab au jucat ai nostri, ar trebui sa te revolte ai tai, care n-au reusit sa invinga. Cu asa echipa vrea Ungaria sa ajunga la CM?

buzucm
buzucm  •  23 Martie 2013, 13:22

radu stefan a jucat foarte bine. a fost aproape perfect in aparare, pe atac a incercat sa construiasca, insa sistemul impus de piturca nu l-au lasat sa-si dezvolte valentele ofensive. un fundas lateral sa ajute ofensiva trebuie sa fie avantajat de sistem. el facea pereche cu b.stancu in banda, un jucator care pe langa faptul ca era capat de linie pe faza defensiva era mort. asta a fost motivul pentru care a ramas retras. isi descoprea flancul daca urca mai mult de 30 de metri pe pozitional. el si chiriches, culmea 2 fundasi erau singurii care aveau capul sus cand aveau posesia

Vezi toate comentariile (177)
Comentează