Articol de Ionuţ Iordache - Publicat luni, 22 iulie 2024 20:19 / Actualizat marti, 23 iulie 2024 09:54
După ce s-a vindecat de cancer, Teodora Stoica a adoptat un stil de viaţă sănătos: este foarte atentă la nutriţie şi somn, face mişcare şi duşuri reci în fiecare zi.
- Această emisiune NU oferă sfaturi medicale sau de nutriție, ci doar prezintă experiența de viață și felul în care văd lucrurile invitații.
Invitată la emisiunea Health Talks by GSP, Teodora Stoica a vorbit despre cum i-a schimbat viaţa diagnosticul de cancer de care a aflat când avea 24 de ani.
„A fost cel mai bun lucru din viața mea. De departe! Știu că sună ciudat, dar așa e. La început pare cel mai rău lucru și încet, încet îți dai seama că e o binecuvântare", a explicat fiica lui Mihai Stoica.
GALERIE FOTO. Noul stil de viaţă al Teodorei Stoica
Teodora a ajuns la această concluzie după ce și-a schimbat total stilul de viață după ce s-a vindecat de cancer.
Ce alimente mănâncă Teodora Stoica în fiecare zi
Face cel puțin o oră de sport în fiecare zi, e adepta dușurilor reci promovate de Wim Hof și Andrew Huberman și e foarte atentă la ceea ce mănâncă.
"Consum zilnic avocado, pătrunjel, lămâie, de fapt asta e o salată ce zic acum, o salată pe care o mănânc în fiecare zi. Pătrunjelul cu lămâia pentru vitamina C, pătrunjelul are multă vitamina C, avocado pentru grăsimi sănătoase", a spus Teodora în timpul emisiunii.
În prezent nutriționistă certificată, Teodora a mai dezvăluit care sunt alimentele pe care le consumă des: "Mai mănânc ouă de țară. N-am mâncat o perioadă, dar acum mi-am dat seama că are nevoie și de proteină corpul și uneori e OK și proteina animală. Am noroc cu prieteni care au câte un bunic la țară sau părinții lângă București și îmi aduc ei".
"De asemenea, mănânc săptămânal pește. Somon sălbatic, doradă sălbatică, biban sălbatic. Am găsit o pescărie în Domenii, au tot timpul pește proaspăt și care nu e de crescătorie. Cred că e important să găsești surse de încredere de unde să îți procuri mâncarea", a mai zis Teodora.
"Înainte făceam totul ca la carte, devenisem un robot, plecam în vacanță cu blenderul după mine și era obositor. Nu puteam să trăiesc cu strictețea aia. Orice aliment mi se părea că îmi face rău și atunci nu e OK nici așa. Cred că trebuie un echilibru. Adică ți-am spus, am o zi proastă, mai mănânc o pizza. Dar atât timp cât ai 80% sănătate și 20% mici scăpări, cred că e OK"
Teodora Stoica
Fără fast food
Fata președintelui de la FCSB a vorbit și despre tentațiile de a mânca junk food: "Dulciuri mai mănânc, dar fast food niciodată. Eu sunt o fire pofticioasă, adică dacă mănânci acum o înghețată, o să-mi fie foarte poftă. Nutella, Doamne, cât îmi plăcea! Dar mănânc și eu o dată pe an. Și atunci mă simt prost, am ajuns cumva într-un punct în care dacă încep să mănânc prost, mă simt prea vinovată și văd ce efect are asupra corpului. Și atunci nu aș putea să mă întorc la stilul de viață în care să mănânc ce vreau și să n-am limite și reguli. Mie îmi plac regulile".
"Sincer, când vreau să mănânc pizza, îmi comand. Eu nu mănânc nici gluten în general, așa că dacă vreau un cheat meal, nu mai stau să-mi fac eu, îmi comand. Că dacă-mi prepar eu, nu-mi vine să mănânc prost", a mai dezvăluit Teodora.
Beneficiile pătrunjelului
Conform datelor furnizate de Departamentul de Agricultură al Statelor Unite, 25 de grame de pătrunjel tocat furnizează 984 micrograme de vitamina K, 79,8 micrograme de vitamina C și 5.054 unități internaționale (UI) de vitamina A.
Cele 25 de grame de pătrunjel asigură 1.230% din aportul recomandat de vitamina K. În afară de rolul său în sănătatea oaselor și a inimii, vitamina K este esențială pentru coagularea corectă a sângelui, ceea ce poate ajuta la prevenirea sângerărilor excesive.
Vitamina C este un nutrient care îmbunătățește sănătatea inimii, este vital pentru sistemul imunitar și acționează, de asemenea, ca un antioxidant puternic, protejând celulele de daunele cauzate de moleculele instabile numite radicali liberi.
"Beau ceaiuri, beau suc de apio, îmi fac smoothie, dar nu le recomand. Am văzut când am avut monitorul de glucoză ce spike aveam. Dar multe ceaiuri, pentru că eu dacă țin post intermitent, seara mi-e foarte foame și atunci mi se pare că mă păcălesc cu un ceai de tei, de mentă"
Teodora Stoica