GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INTERVIU

A doua parte a confesiunilor lui Gheorghe Viscreanu: „Chef de pomină cu colegi de la Dinamo, Steaua și 22 de balerine” + „Am spart banii la cazinou ca să nu-i împart cu soția la divorț”

Articol de - Publicat luni, 27 ianuarie 2020 21:50

Fostul fundaș dreapta Gheorghe Viscreanu, 58 de ani, fugar din România comunistă în Australia (‘81) și Spania (‘89), dezvăluie în premieră episoade spectaculoase trăite în fotbal și în viața privată.

Dincolo de cariera de jucător, marcată de episoade tensionate la Bacău, Steaua sau Dinamo și de dubla evadare în Australia și Spania, povestite de fostul jucător în Gazeta de luni, Gheorghe Viscreanu și-a trăit la intensitate maximă și viața din afara terenului. Dar și pe cea îmbrățișată în țara lui Cervantes, după ce a pus ghetele în cui. 

Viscreanu, supărat pe Sabou: "Stabiliserăm să nu semneze unul fără celălalt. N-a ținut cont!" 

Băcăuanul încă are pe suflet o dezamăgire vizavi de relația cu Marcel Sabou, care suferă din 2013 de scleroză amiotrofică laterală: 

A doua parte a confesiunilor lui Gheorghe Viscreanu: „Chef de pomină cu colegi de la Dinamo, Steaua și 22 de balerine” + „Am spart banii la cazinou ca să nu-i împart cu soția la divorț”
  • Sabou e acuzat de Viscreanu că a trădat înțelegerea

"Știu care e situația lui, îmi pare tare rău, dar sunt lucruri pe care n-am cum să le uit sau să nu le spun. Mă refer la faptul că, după ce am rămas împreună în Spania, am avut o înțelegere să nu semnăm vreun contract unul fără celălalt. El a încălcat acest pact când a bătut palma după Revoluție cu Real Madrid Castilla și a ales să meargă singur pe drumul lui, înainte de a se asigura că și eu voi scoate dezlegarea de la Dinamo pentru a putea pleca la un club mai sus decât Rayo. N-a mai ținut cont de nimic. Eu dacă aș fi obținut un contract de 50.000 de dolari, l-aș fi împărțit jumătate cu Sabou. 

El a preferat însă varianta solitară. I-am și reproșat asta într-o discuție mai bărbătească purtată atunci: «Cum ai rămas tu aici? Puteai face ceva fără mine?». Aveam oferte de la Valladolid, Oviedo, Salamanca, Atletico Madrid B, dar le-am ratat inclusiv pentru că Marcel n-a ținut cont de învoiala noastră, de care n-a știut nici soția lui".

Viscreanu: "M-a întreținut mult timp o tipă foarte bogată"

Cu toate că era căsătorit, iar soția locuia în Bacău, Viscreanu povestește că a intrat în anii ‘90 într-o relație sentimentală specială la Madrid: "Mai eram legat de fosta mea nevastă doar pe hârtie. Asta a fost cea mai mare nebunie a vieții mele, să mă însor cu persoana nepotrivită. 

Singura parte bună e că am un băiat, care în prezent lucrează ca recepționer în Italia, iar peste vară se va muta la Ibiza. În Spania am cunoscut însă într-o discotecă o tipă foarte bogată, cu care am stat mulți ani și am dus-o foarte bine. Avea afaceri imobiliare, deschiseserăm împreună și un bar în Madrid, business care însă n-a funcționat, din păcate".  

Viscreanu: "Am spart banii la cazinou ca să nu-i împart cu soția la divorț" 

Viscreanu se amuză când vorbește despre relația sa cu banii: "Am fost ruinatde vreo 20 de ori. Nu mă plâng nici acum din punct de vedere financiar, dar eu cheltui mâine 6.000 de euro dacă azi câștig 5.000. N-am mașină de cinci ani, pentru că nu vreau să fiu comod. Îmi place să umblu, să cunosc oameni, locuri". 

A doua parte a confesiunilor lui Gheorghe Viscreanu: „Chef de pomină cu colegi de la Dinamo, Steaua și 22 de balerine” + „Am spart banii la cazinou ca să nu-i împart cu soția la divorț”

Oferă un exemplu șocant: "Din cauza situației familiale tensionate, am spart deliberat în câteva luni în cazinouri în jur de o sută de mii de euro numai pentru a nu împărți sumele cu fosta soție la divorț. Trimiteam bani în țară pentru copil, dar, de fapt, o finanțam pe ea. Nu mai putea continua această chestiune". 

Gheorghe Viscreanu: "Au fost câteva ore plăcute de distracție" 

O amintire palpitantă din perioada când juca în Ștefan cel Mare: "Am petrecut o noapte memorabilă cu încă doi colegi de la Dinamo și unul de la Steaua. Nu vă dau numele, că au familii și nu e frumos. 

Într-o casă mare, am luat 22 de balerine alese pe sprânceană. Erau unele în grup mamă și fiică. Ne-am distrat, dar la un moment dat ceilalți trei au căzut sau au plecat din diferite motive, așa că spre final am rămas singur cu toate fetele. Niciuna n-a venit pe bani. Doar pentru distracție! Au fost câteva ore foarte plăcute". 

"N-aș schimba nimic din viața mea. Dacă mor mâine, aș avea zâmbetul pe buze, fiindcă am făcut mereu tot ce-am vrut și ce mi-a plăcut. Am decis să scriu o carte, o autobiografie, pe care intenționez s-o traduc în mai multe limbi" 

"Îmi vine să plâng când văd cum arată stadionul din Bacău. Mă întreb de ce Primăria lasă de izbeliște această arenă în loc să bage bani, să se poată organiza aici evenimente și să ofere o casă pentru o echipă a orașului? Sper să se trezească cineva până la urmă!" 

"Îmi câștig azi pâinea din asigurări, consiliere de afaceri și intermedieri imobiliare. Sunt un tip foarte volubil și sociabil. Dacă intru într-un local sau în orice altă comunitate, îmi fac 20 de prieteni în cinci minute" 

"Refuz să mai particip la reuniunile foștilor colegi de la Bacău, fiindcă acolo au fost mulți care luau bani și când pierdeau meciuri. N-am fost de acord niciodată cu blaturile și din cauza asta mă scoteau mereu din calcule. De corectitudinea unuia singur bag mâna în foc: Arteni"  - Gheorghe Viscreanu

Vezi și: 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (24)
10209620077843239
Gheorghe Petru-Iulian  •  28 Ianuarie 2020, 15:38

Am avut ocazia de-a lungul timpului sa vorbesc cu multi batrani in situatia lui, de se dadeau mari cat de tari erau ei pe vremea lui Ceausescu. Cam toti aveau acelasi discurs, au fost super tari in meseria lor, desi nu au invatat deloc, scoala era pentru fraieri. Au avut sute de femei, pe cele mai frumoase si mai dichisite si faceau orice pentru ei, fiindca erau smecheri. Toti erau cei mai buni, dar ajungeau sa fie dati afara peste tot datorita securistilor. Strainii intotdeauna le propuneau sa fuga din tara, fiindca fiind cei mai buni ar fi platit oricat sa vina la ei. Cei care reuseau, ajugeau sa dea chix in Strainatate fiindca aveau ghinion sau fiindca nu voiau aia sa le ia locul romanii. Toti se laudau ca au avut o gramada de bani, vile, apartamente, dar nu stiu cum dracu se face ca acum sunt ***, fara nici un ban in buzunar, de traiesc din pensii de boala sau mila copiilor. Am citit ca omul a fost coleg cu Stelea, fratilor, voi ati vazut cum arata Stelea la 52 ani si cum arata asta la 58? Ati ajuns sa cautati in colturile lumii toti *** de nu au fost in stare sa faca ceva cu viata lor si sa-si dea cu parerea de niste oameni precum Lucescu. Toata non-valoarea (***, ***, betivi) o promovati in ziarul vostru si va mirati ca lucrurile merg prost in tara asta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1354448794649854
Tudor Lorena  •  28 Ianuarie 2020, 13:41

A fost un fotbalist nu bun ci foarte bun, dar un caracter infect , dubios, un permanent frustrat . Tot ceea ce a facut in viata lui a fost un esec, o infrangere pe linie. Se vede si pe moaca lui ca viata pe care a dus-o si-a pus amprenta pe el intr-un mod evident . La 58 de ani arata de 68.

1396081817107708
Radoescu Adrian  •  28 Ianuarie 2020, 12:53

Un jucător de fotbal mediocru după palmares,tot apare în interviu ca mereu nu putea face nimic din vina altora, scuze și iar scuze, nimic mai mult de spus,viata privata e strict problema lui, dar nici cu asta nu e de dat exemplu, un eșuat, care nu prezintă interes, întra la categoria,, asa nu '',pierdeți timpul cu asa articole,pe asta doar prostii îl pot invidia.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează