Articol de GSP - Publicat marti, 28 aprilie 2020 11:27
Lucrările la stadioanele Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf avansează și în plină pandemie. Astăzi, șantierele au fost inspectate de către ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.
Ministrul Tineretului și Sportului a efectuat prima vizită, azi, la stadionul „Steaua”, unde se pun la punct ultimele detalii înainte de inaugurare.
VIDEO. Declarațiile lui Ionuț Stroe la arena Ghencea:
„Sunt lucruri foarte interesante și bune care se petrec aici. Sper că aceste imagini încântă pe toată lumea și ce pot să vă asigur e că aici se lucrează.
Dacă s-ar fi derulat campionatul European, gazonul ar fi fost montat, dar înțeleg de la constructor că perioada mult mai bună pentru însămânțare va fi în luna septemrie. Lucrurile și detaliile vi le om oferi după”, a spus Stroe la arena Ghencea.
Noul stadion Ghencea este aproape de finalizare. Substratul pentru gazon a fost instalat, scaunele au fost montate, iar constructorii lucrează acum a detaliile de finețe. Astăzi s-au concentrat asupra tabelei de marcaj.
Primele imagini cu nocturna
În imaginile din galeria foto, se poate vedea că la stadionul din Ghencea primele reflectoare au fost montate pe acoperișul arenei, în dreptul tribunei VIP.
Foto: facebook.com/steauatvofficial
Caracteristici Stadion Steaua:
- Capacitate: 31.254 de locuri
- Cost: 64.500.000 euro
- Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație
- Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă
- suprafața construită este de 82.000 mp, de la 70.000 mp; spații de antrenament pentru alte sporturi
VIDEO. Ionuț Stroe: „Aș risca un pariu privind stadionul Giulești”
Ulterior, Ionuț Stroe s-a deplasat în Giulești. Ministrul a recunoscut că lucrările sunt în întârziere, dar s-a încumetat la un pariu:
„Într-adevăr, stadionul din Giulești e puțin întârziat față de celelalte, dar aș risca un pariu că în maximum 3-4 luni vom fi cu construcțiile în același stadiu precum cele din Ghencea. Oamenii lucrează, sunt foarte activi și nu există nicio sincopă. Avem și tribune la stadionul Giulești, după cum vedeți”, a spus Stroe.
Caracteristici Stadion Rapid:
- Capacitate: 14.000 de locuri
- Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație
- Beneficii: pistă de atletism sub tribune, sală de sport sub „Peluza Nord”; 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP
Tribună scurtată la Arcul de Triumf și panou din plexiglas, pentru a nu obtura Mănăstirea Cașin
Ultima vizită a ministrului Ionuț Stroe s-a petrecut la stadionul „Arcul de Triumf”, cel pe care, în mod tradițional, evolua naționala României de rugby. Lucrurile se vor schimba drastic, e de părere Stroe, care e convins că multe echipe din Liga 1 vor dori să evolueze pe cocheta arenă.
Un detaliu arhitectural deosebit al viitorului stadion este cel legat de artificiul găsit de constructori pentru a nu obstrucționa vederea spre Mănăstirea Cașin. Nu vor fi scaune în zona respectivă, ci o porțiune în care va fi montat doar un plexiglas.
„Ca opinie personală, aș risca să spun că acest mic și cochet stadion de 8.000 de locuri va fi, probabil, cel mai solicitat dintre cele care se constuiesc.
Costurile de închiriere vor fi mai mici, pentru competițiile interne va fi cel mai adecvat și pentru că are un amplasament foarte bun, accesibil, în centrul orașului într-o zonă superbă. Se vor desfășura foarte multe competiții, dar și alte evenimente culturare, spectacole.
În zona asta (nr. vorbește despre spațiul liber dintre tribune), special s-a lăsat liber pentru a nu obstrucționa peisajul din această zona, dar și biserica. Oamenii spun că 31 iulie este data la care vor termina, chiar dacă mi se pare ușor optimist. Lucrări se desfășoara acum la zona VIP, iar în rest probabil pământul va fi eliberat pentru a termina și gazonul” - Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului
- Sursă foto: CNI
Caracteristici Stadion „Arcul de Triumf”
- Locuri: 8.207
- pe lângă terenul de fotbal, complexul va mai cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP. Costul lucrărilor este de 24 de milioane de euro
FOTO Cum arată lucrările ACUM la stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf
VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!
Citește și alte știri de actualitate:
Anunț clar dinspre MTS: „Blocăm întreaga competiție dacă se întâmplă asta”