GSP SPECIAL  »  EVENIMENT  »  SPECIAL

FOTO Revedere după 44 de ani! » Alexandru Boc şi Bobby Charlton s-au reîntîlnit prima dată după celebrul Anglia - România 1-1

În ianuarie 1969 s-au duelat într-un amical celebru disputat pe Wembley, Anglia - România 1-1, acum s-au reîntîlnit +4   FOTO
În ianuarie 1969 s-au duelat într-un amical celebru disputat pe Wembley, Anglia - România 1-1, acum s-au reîntîlnit

Articol de - Publicat luni, 10 decembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 18:19

Cu ocazia meciului Manchester - CFR Cluj, Alexandru Boc şi Bobby Charlton şi-au reamintit, în salonul de 5 stele al stadionului Old Trafford, de meciul de la finalul anilor '60.

15 ianuarie 1969. România dispută pe Wembley unul dintre cele mai faimoase amicale din întreaga ei istorie. Împotriva Angliei, campioană mondială en-titre, după titlul cucerit cu 3 ani înainte, la mondialul găzduit chiar de Anglia.

S-a jucat în faţa a 80.000 de spectatori, iar unul dintre cele mai interesante dueluri ale meciului a fost cel dintre Alexandru Boc şi Cornel Dinu, fundaşii noştri centrali, versus cei doi Charlton din echipa Angliei, "girafa" Jackie şi marele Bobby, acesta din urmă avînd să marcheze şi golul prin care gazdele au deschis scorul în minutul 27.

În final, meciul se termina 1-1, după ce Florea Dumitrache egala cu un sfert de oră înainte de final.

4 decembrie 2012. La aproape 44 de ani distanţă de acel moment, doi dintre protagoniştii amicalului Anglia - România sînt personajele cheie ale unei revederi nepusă la cale de nimeni.

Aflat la Londra în vizită la fiica sa, Alexandru Boc a fost invitat la meci de CFR şi i-a însoţit pe şefii campioanei României la dinelul oficial. Acesta a avut loc în salonul de 5 stele de la stadionul Old Trafford, iar din partea lui Manchester a venit şi Bobby Charlton, fost fotbalist legendar al lui United.

A urmat un moment emoţionat şi savurat de toţi cei prezenţi în salonul de protocol, inclusiv de "mîna dreaptă" a lui Ferguson la echipă, care a fost şi el la dineu. "Cum să uit acel amical? Noi eram campioni mondiali şi ştiu că am avut un meci teribil cu voi. Nu numai că nu v-am bătut, dar am avut probleme mari", i-a spus Bobby Charlton lui Boc.

Imediat s-a deschis o şampanie şi cei doi au ciocnit un pahar în faţa panoului de onoare al lui Manchester United, unde e prezentat tot palmaresul fabulos al clubului fondat în urmă cu peste 130 de ani.

DIALOGUL DINEULUI
"Bineînţeles că mi-aduc aminte de acel meci amical cu România, din 1969. Noi eram atît de buni, doar cîştigasem Campionatul Mondial în '66, iar voi eraţi atît de tineri şi de agresivi" (Sir Bobby Charlton)

"Eu şi cu Cornel Dinu aveam sarcini precise la fazele fixe. Cînd unul îl lua în marcaj pe girafa Jackie Charlton, celălalt trebuia să te aibă în pază pe tine, care apăreai mereu la orice acţiune ofensivă în careu la noi" (Alexandru Boc)

ANGLIA - ROMÂNIA 1-1 (1-0)
Wembley, 15.01.1969
Au marcat: B. Charlton (27) / Dumitrache (74 pen.).

ANGLIA: Banks - Wright, J. Charlton, Hunter, McNabb - Stiles, B. Charlton, Ball - Radford, Hunt, Hurst. Antrenor: Alfred Ramsey.
ROMÂNIA: Gornea - L. Sătmăreanu, Boc, C. Dinu, Deleanu - D. Anca, Domide, R. Nunweiller - Dembrovschi, Fl. Dumitrache, M. Lucescu. Antrenor: Angelo Niculescu

Spectatori: 80.000.
Arbitru: Callaghan (Scoţia)

Cine a fost Sir Robert "Bobby" Charlton
- a împlinit 75 de ani pe 11 octombrie
- a jucat timp de 17 ani pentru Manchester United, în perioada 1956-1973
- a bifat nu mai puţin de 606 partide şi 199 de goluri pentru Manchester
- în naţionala Angliei a jucat 12 ani, între 1958 şi 1970, timp în care a bifat 106 selecţii şi 49 de goluri
- a cîştigat 9 trofee cu Manchester şi a cucerit titlul mondial cu Anglia în 1966
- a fost desemnat cel mai bun fotbalist din lume în 1966, iar în 1994 FIFA l-a inclus în cel mai bun 11 all-time

Cine a fost Alexandru Boc
- a împlinit în vară 66 de ani
- a jucat la Petrolul, Dinamo, Sportul, Rapid şi U Craiova
- a bifat 224 de meciuri în Liga 1 şi peste 20 de meciuri în cupele europene
- a jucat în celebrul meci Petrolul - Liverpool 3-1, disputat în urmă cu aproape 50 de ani în Cupa Campionilor Europeni
- a cîştigat două titluri în Liga 1 şi o Cupă a României
- a bifat în naţionala României 6 meciuri

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
Superliga
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Superliga
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (2)
whiteredarad
whiteredarad  •  10 Decembrie 2012, 09:06

Frecati-va bine la ochi"au jucati si doi utisti Gornea si Domide.Ambii,dupa aia nu prea agreati de grupul dinamovis,ambii au mers in Mexic,fara sa joace.A jucat Tataru si neagu.Gornea nu prea a mai jucat,Domide insa are multe jocuri la Nationala.Boc era un stoper elegant,un fel de Beckenbauer,pacat a fost trecut pe linie moarta,facand puscarie S-a batut intr-un bar si a ranit un ofiter.mare fotbalist,ratat din cauza alcoolului

alpin
alpin  •  10 Decembrie 2012, 07:35

Ma mir ca cei de la CFR Cluj l-au invitat pe Boc la meci. Doar el a facut parte din complotul organizat la celebrul meci cu slUgutza Cluj - prima parte - din primavara, cand s-a incercat furtul titlului de campioana, pentru a fi facut cadou "Valizei" Ciobanului!!! Probabil, Paszkany a vrut sa fie LORD pe pamantul Angliei.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează