GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  SCANDALUL DEZINFECTANȚILOR

Președintele Iohannis în dialog cu Cătălin Tolontan: "NU există șanse să vedeți informările SRI pe cazul dezinfectanților"

Articol de GSP - Publicat joi, 19 mai 2016 16:11

Într-o conferință de presă de la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre scandalul dezinfectanților, spunând că nu sunt șanse ca oamenii să vadă informările făcute de SRI privind problemele din sistemul de sănătate.

"Am inclus pe ordinea de zi a CSAT-ului un punct destinat sănătății. Am cerut lămuriri, materiale de la Ministerul Sănătății, de la instituții care au legătură cu această tema. Nu în CSAT se rezolvă problema, ci la instituțiile abilitate. 

Politicile trebuie create la Ministerul Sănătății. Tot Ministerul Sănătății trebuie să vină cu îmbunătățiri. Procurorii, polițiștii trebuie să-i caute pe cei care, dacă există, sunt vinovați de încălcarea legii. Avem numeroase probleme, nu doar pe dezinfectanți".

Cătălin Tolontan: - Ce soluții puteți oferi dvs. în cadrul legii astfel încât cetățenii să fie convinși că SRI și-a îndeplinit misiunea și nu face parte din sistemul de nepăsare și corupție?

"N-am avut niciun moment impresia că SRI vrea să acopere ceva. SRI produce informări, care sunt destniate persoanelor care au atribuții în sistemele despre care se vorbește în informarea respectivă.

E evident că anumiți demnitari nu au citit cu atenție aceste informări sau le-au ignorat cu bună știință. Eu îmi doresc să se repare sistemul de sănătate. Am avut mai multe discuții cu ministrul interimar al sănătății, cu prim-minstrul Dacian Cioloș și am ajuns la concluzii simple pe care oricine le putea găsi. Trebuie clarificate norme și proceduri.

Norme pentru a se hotărî ce trebuie să îndeplinească acești dezinfectanți, proceduri pentru cum se achiziționează aceste materiale. Și aici SRI-ul și-a făcut datoria, dar cred că unele autorități nu și-au făcut treaba. Dacă au existat persoane care nu și-au făcut treaba aștept să fie descoperite. Documentele sunt destinate unui anumit tip de demnitari.

Informările sunt cu titlu «secret» şi «strict secret», nu sunt destinate informării publice. O să cer SRI-ului, în CSAT, să vadă dacă pot fi unele informări făcute publice

Nu mi-a vorbit nimeni de un producător anume, dar au fost sesizări privind nereguli din spitale"

Când un alt reporter a insistat în privința informărilor, președintele a adăugat: "SRI-ul își face treaba, aceasta este experiența mea".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dispare un stadion istoric al României! Vineri, 27 septembrie, se joacă ultimul meci
Liga 3
Dispare un stadion istoric al României! Vineri, 27 septembrie, se joacă ultimul meci
Mircea Rednic s-a simțit rău după meciul cu Poli Iași și a fost operat astăzi la spitalul din Arad » Care este starea antrenorului
Superliga
Mircea Rednic s-a simțit rău după meciul cu Poli Iași și a fost operat astăzi la spitalul din Arad » Care este starea antrenorului
Scene ireale la derby-ul Serbiei! Antrenorul lui Partizan a fost rănit de ultrași, după umilința cu Steaua Roșie » A venit la conferință bandajat, a plâns și și-a dat demisia: „Cui m-am vândut eu?!”
Campionate
Scene ireale la derby-ul Serbiei! Antrenorul lui Partizan a fost rănit de ultrași, după umilința cu Steaua Roșie » A venit la conferință bandajat, a plâns și și-a dat demisia: „Cui m-am vândut eu?!”

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (16)
din_iasi
din_iasi  •  20 Mai 2016, 07:03

*** iti sugerez sa faci un control sa vezi daca ai creier. O sa isi faca casa langa scarile parchetului. Tu te miri de ce nu merg lucrurile in tara asta. Pai esti prea prost sa intelegi. Pierd putin din timp sa iti explic: SRI trimite informari, si organele abilitate trebuie sa isi faca treaba. E greu sa intelegi, stiu, iti trebuie putin creier.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

titelb
titelb  •  19 Mai 2016, 17:50

Cand prima nava militara americana a acostat in portul Constanta comandantul navei a anuntat ca a planificat o zi anume pentru accesul publicului sa viziteze nava. Un ziarist l-a intrebat pe comandant daca accesul publicului nu intra in contradictie cu pastrarea secretului militar. I-a raspuns un alt ofiter astfel: ,,Nu ne facem probleme deoarece atat traseul vizitatorilor cat si partile din dotarile navei care vor fi vizitate nu constituie secret militar. Cand nu ai ce arata publicului declari ca problema respectiva este secret militar. Este asemanator cu o plaja plina de femei. Unele fac toples fiindca sunt dotate, altele nu, deoarece natura a fost mai putin darnica cu ele''.

theo_s
theo_s  •  19 Mai 2016, 17:45

Sigur ca sri produce informari pe banda rulanta; si rapoarte anuale; da expicatii si la "comisia parlamentara SRI" (cum bine i se mai spune). Toate niste compuneri de nivel clasa a XII-a. Coroborat cu doctoratele plagiate acordate tot pe banda rulanta de vestita "academie" MIhai Viteazul, cu nepotismul cronic din unitati, cu interceptari trucate (vezi cazul Patriciu, ca e de notorietate, dar sunt multe, care lipsesc din presa), etc., arata nivelul muncii. A se mai "corobora" si cu activitatea impotriva "amenintarilor teroriste". Cu bugetul enorm, cat al sanatatii, apropos, personalul de ordinul miilor (numarul vehiculat e de 10.000 de cadre). Rezultate: compuneri, pardon informari, expulzari de propagandisti pe Internet, retineri de viitori posibili atentatori (dc nu s-a facut un flagrant???) etc. Un trucaj cinematografic de anii '80. Luati si "coroborati". PS: Johannis? Pai, e pus acolo prin agentii sie din "diaspora" (vezi operatiunea "votul de la ambasade"). Pot sa va dau si bibliografie (surse).

Vezi toate comentariile (16)
Comentează