GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  DISPUTĂ

Scandal între 3 pariori și o agenție Stanleybet: „Ne-a furat banii!” versus „Sunt conturi ilegale”

Înainte să se închidă din cauza crizei coronavirusului, agențiile stradale Stanleybet atrăgeau ca un magnet pariori în căutarea biletelor miraculoase
Înainte să se închidă din cauza crizei coronavirusului, agențiile stradale Stanleybet atrăgeau ca un magnet pariori în căutarea biletelor miraculoase

Articol de - Publicat vineri, 20 martie 2020 12:14

Trei pariori din județul Suceava reclamă că agenția Stanleybet le-a confiscat abuziv sume între 5.000 și 8.000 de lei de pe platforma online. Compania pretinde că jucătorii au încălcat regulamentul în materie de identitate,

Anca Ștefana Ciobanu e o suceveancă în vârstă de 35 de ani, cu joburi ocazionale. Își mai rotunjește însă veniturile din pariuri sportive. „E un hobby. Îmi place să mă uit și, dacă tot urmăresc fenomenul, am zis să încerc să câștig și un ban. Mizam pe diferite sporturi”, spune moldoveanca.

A început să bage bilete online în toamna lui 2019 la Stanleybet, dar la începutul lui 2020 s-a trezit cu necazul la ușă: „Mi-au închis contul și mi-au confiscat în jur de 5.000 de lei. Înainte să se întâmple, mi-au cerut selfie cu buletinul în mână, facturi utilități și alte elemente de identificare. M-au întrebat și de unde am avut bani la început. Era vorba despre 1.000 de lei, împrumutați de la sora mea. Le-am pus tot la dispoziție, după care m-am trezit cu un mail cu decizia radicală”.

A pierdut la ONJN și la tribunal, urmează Apelul

Rădăuțeanul Alexandru Moisuc, administrator web, are o experiență similară cu Stanleybet. „Am început să joc la ei de prin 2016, și la ghișee, și online. Puneam constant câte 2.000-4.000 lei zilnic pe bilete, dar și câștigam corespunzător. Per total, eram pe plus. În alegerea biletelor, mă ghidam după scheme matematice și probabilități”, își descrie Moisuc stilul.

El susține că, în 2018, compania i-a limitat pariurile și-i modela cotele pe biletele propuse, a renunțat un timp să mai joace la Stanleybet, apoi a reînceput prin 2019: „Am vrut la un moment dat să scot 3.400 de lei, dar mi-au cerut dovezi de identitate, m-am conformat, că era o solicitare firească, și m-am trezit dintr-odată cu un mail în care eram anunțat că mi s-a închis contul și s-au confiscat banii. Dacă pun și biletele active la momentul respectiv, cred că se strânseseră în jur de 8.000 de lei”. E consternat: „Am făcut plângere la ONJN, le-a dat dreptate fără nicio anchetă. Nu m-a sunat nimeni de la Oficiu să mă întrebe ce și cum. I-am dat în judecată, bătaie mare de cap, fiindcă au sediul în Malta. Au câștigat la tribunal în primă instanță, dar judecătorul doar s-a uitat pe hârtia de la ONJN și a zis că e în regulă. Suntem acum în Apel la Suceava. Sper ca instanța de acolo să se ocupe cum trebuie de dosar”.

Cătălin Moiscu: „Un abuz incredibil”

Cătălin Moisuc, vărul lui Alexandru, programator de profesie, a trăit și el o experiență copy-paste: „Mie mi-au confiscat în jur de 7.000 de lei. Am avut o perioadă în care ajunsesem pe profit serios la Stanleybet. Eu am probleme cu mai multe agenții, cărora nu le place felul meu de a paria. M-au limitat prin alte părți, dar numai Stanley și-a permis să-mi ia banii. Puneam și câte o sută de bilete pe zi, investeam câte 1.000-2.000 de lei și, de obicei, îmi ieșeau variantele. O să fac și eu plângere la ONJN și voi merge în instanță.E un abuz incredibil ceea ce fac ei”.

În corespondențele cu agenția, fiecăruia dintre ei i s-a invocat același argument pentru închiderea contului și rechiziționarea banilor: articolul 8 din regulament, care face referire la identitatea persoanei care joacă.

Suspectează că a jucat altcineva pe numele lor

Același motiv l-a prezentat compania și în punctul de vedere solicitat de GSP: „Cei trei jucători despre care discutăm au încălcat legislația în domeniu, precum și «Termenii și condițiile» pe care le-au acceptat în momentul în care și-au setat contul de jucător. Aceste reguli erau menite să prevină fraudarea sistemului. Din verificările noastre a rezultat că acele trei conturi nu aparțin titularilor de drept, fapt care reprezintă o încălcare a prevederilor punctului 8 din «Termenii și condițiile» publicate pe stanleybet.ro”. Iar pasajele relevante din articolul invocat sună astfel: „Numele și alte detalii de identitate pe care le furnizați în legătură cu contul dumneavoastră trebuie să corespundă numelui dumneavoastră legal și adevărat. Vă este strict interzis să aveți mai mult de un (1) cont pe site. Nu aveți voie să vindeți, cumpărați sau să transferați un Cont de la sau către altă persoană. Încălcarea celor menționate mai sus poate duce la suspendarea și închiderea Contului dumneavoastră, cât și la confiscarea fondurilor din contul de joc”.

Cătălin Moisuc: „Cum să ții minte evenimente de pe sute de bilete?”

Toți trei sucevenii contraatacă însă cu același tip de discurs. „Cu mine au discutat două minute, m-au întrebat ce bilete am pus ultima dată și nu mai țineam minte ce combinații făcusem în urmă cu patru-cinci zile. Nu mi-a trecut niciodată prin cap să memorez sute de bilete, pe care le aveam desfășurate în cont. Și pentru asta mi-au confiscat banii!”, zice Alexandru Moisuc.

Când pariezi câte 5-6-7 evenimente pe zeci-sute de bilete, cum să le ții minte?”, se apără și Cătălin Moisuc. „Când câștigi, îți blochează contul pe motive ridicole. Dacă pierzi, e OK!”, sună și concluzia Ancăi Ciobanu 

„Regulile sunt aceleași pentru toată lumea și trebuie respectate de toți jucătorii care folosesc platforma noastră online. Luăm toate măsurile de siguranță pentru a evita fraudarea și dorim să fie cât se poate de clar că nu vom accepta practici ilegale sau care încalcă regulamentele noastre, fără niciun fel de excepții”, pasaj din răspunsul Stanleybet

„Am trimis recent plângere pe mail la ONJN. Nu mi-a răspuns nimeni și nici n-am primit vreun număr de înregistrare. Își bat joc de noi și de banii noștri!”, a spus Anca Ciobanu, parior la Stanleybet

11.000de angajați are în România compania Stanleybet, care, într-o declarație de presă oferită după închiderea agențiilor ca urmare a reglementărilor guvernamentale în criza coronavirusului, anunță că „prioritatea noastră e să păstrăm angajații, să îi protejăm, ne gândim mai întâi la oameni, nu la cifre. Deocamdată nu luăm în calcul scenarii extreme”.

Citește și alte știri despre pariuri:

Cum s-au repliat casele de pariuri din România? Pariuri pe fotbalul din Gambia și Uganda sau meciuri și cazinouri virtuale!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ce noroc! România, șansă uriașă la tragerea pentru preliminariile CM 2026 » „Tricolorii” pot scăpa de PATRU adversari de foc
Nationala
Ce noroc! România, șansă uriașă la tragerea pentru preliminariile CM 2026 » „Tricolorii” pot scăpa de PATRU adversari de foc
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României după victoria la „masa verde”. Anunțul incredibil: „Federația a făcut apel”
Nationala
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României după victoria la „masa verde”. Anunțul incredibil: „Federația a făcut apel”
Ninsori la Botoșani, înainte de meciul cu FCSB » Cum arată terenul cu 9 ore înaintea restanței din Superliga
Superliga
Ninsori la Botoșani, înainte de meciul cu FCSB » Cum arată terenul cu 9 ore înaintea restanței din Superliga

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (15)
valentin07101988
valentin07101988  •  09 Iunie 2021, 11:22

Am vazut aceasta intrebare mai sus : Care agenție de pariuri care opereaza în Romania ți se pare ție cea mai OK? Eu as intreba fix asa : care agentie/platforma din Romania RESPECTA Normele metodologice de punere în aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc cu toate modificarile si hotararile ulterioare? De ce se acorda licente platformelor ale caror regulamente interioare de joc incalca prevederile OUG 77/2009 cu toate modificarile si hotararile ulterioare? Va pot da ca exemplu un articol pe care toate platformele din Romania il incalca : PARAGRAFUL al III-lea Participanții la jocurile de noroc la distanță Art 132. - punctele 3.4.5.6.7 Pentru a va convinge singuri ,luati la alegere o platforma ,uitati-va in regulamentul lor intern si constatati voi daca se specifica undeva ca poti cere radierea din registru dupa 6 luni daca initial ai cerut autoexcluderea,mai mult contactati serviciul clienti(platforma la alegere) si raspunsul o sa fie urmatorul : contul nu mai poate fi redeschis,nu poti cere radierea din registru/sau nu au un registru etc.

cristin23
cristin23  •  20 Martie 2020, 23:10
Postat de nicbargo pe 20 Martie 2020, 22:49

Concluzie: - este evident ca nu dumneavoastra ați folosit contul de joc, deci conform regulamentului făcut de noi și în urma verificărilor făcute (tot de noi) vă confiscăm banii!

https://adevarul.ro/locale/suceava/un-inspector-oficiul-jocuri-noroc-suceava-doi-oameni-afaceri-fost-arestati-preventiv-urma-perchezitiilor-facute-dna-1_5649894a7d919ed50e458086/index.html Astia protejeaza jucatorii de abuzuri. Cu ceva ani in urma cand era nebunia cu Bet365 aveam un site pe care erau bannere Bet365 si au venit in control.Din una in alta au inceput sa ma intrebe ce legatura am eu cu Bet365 si daca nu cumva este siteul meu.Din discutii cu alti prieteni am aflat ca i-au intrebat si pe ei acelasi lucru.Cautau patronul Bet365 prin zona pe la noi .Sper ca l-au gasit :) . Am incredere in ei.

nicbargo
nicbargo  •  20 Martie 2020, 22:49
Postat de nicbargo pe 20 Martie 2020, 22:39

Câteva cuvinte despre ONJN: undeva prin 2013 a fost înființat și prin urmare trebuiau făcute angajari; majoritatea angajaților au fost mutați de la Curtea de Conturi care are ca misiune “exercitarea funcției de control asupra modului de formare, de administrare şi de întrebuinţare a resurselor financiare ale statului şi ale sectorului public “ . Cu siguranță și-au făcut acolo treaba foarte bine și au trecut de la supravegherea primăriilor și a altor instituții bugetare la supravegherea agențiilor de pariuri si a cazinourilor. Au găsit angajații ideali și le trebuia un președinte. Evident că cea mai bună varianta a fost Cristinela Odeta Nistor angajată la „Bingo Metropolis” cu urmatoarele responsabilități (conform cv-ului): “Organizarea și supravegherea departamentului financiar și de contabilitate“. Ea și-a facut bine treaba în departamentul respectiv pentru că a pagubit statul cu niște sume impresionante. După Odeta a venit Dan Iliovici, fost consultant management „Superbet Betting & Gaming SRL” și tot așa … Așadar, de la ăștia asteptați voi ajutor atunci când vă fură agențiile de pariuri? Ăștia ori au furat ori au investigat furăciunile din buget. Acum președinte este Cătălin Constantin Voinea , de profesie avocat. Sunt curios cum ar argumenta într-o instanță speța doamnei din Suceava, și anume: Întrebare Stanleybet: - de unde ai avut bani să pariezi? Raspuns: - de la sora mea. Concluzie: - este evident ca nu dumneavoastra ați folosit co

Concluzie: - este evident ca nu dumneavoastra ați folosit contul de joc, deci conform regulamentului făcut de noi și în urma verificărilor făcute (tot de noi) vă confiscăm banii!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează