GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Revedere după cinci ani și un SuperDuel al goleadorilor! Vezi SuperOferta pentru derby-ul Rapid - CFR

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 iulie 2024 19:41 / Actualizat vineri, 19 iulie 2024 19:41

Primul mare derby al SuperLigii 2024/2025 se joacă sâmbătă, de la ora 22:00, în Giulești, unde Rapidul lui Neil Lennon întâlnește CFR-ul lui Dan Petrescu. Cele două aspirante la titlu se întâlnesc devreme, iar partida din Grant funcționează ca o revedere pentru cei doi antrenori, una care se produce după cinci ani de zile! Rapid - CFR e capul de afiș al etapei a doua și se joacă live pe Superbet alături de Streaming Exclusiv, SuperPariuri, BetBuilder și alte surprize.

Echilibru! Vezi Oferta Superbet pentru Rapid - CFR și alege inspirat!

Istoria comună a lui Lennon și Petrescu

Dacă în primul meci a terminat la egalitate cu Mircea Rednic, 1-1 la Arad, a doua partidă a lui Neil Lennon (și prima în fața propriilor suporteri) îl pune pe nord-irlandez în fața unui adversar cu care s-a intersectat în trecut și cu care nu are amintiri prea plăcute. Este vorba despre Dan Petrescu, tehnicianul CFR-ului care are un bilanț pozitiv în cele patru ocazii în care l-a înfruntat pe noul rival din Giulești.

În vara lui 2019, Petrescu era tot pe banca celor de la CFR Cluj când sorții i-au scos-o în cale pe Celtic Glasgow în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, echipă pregătită la acea vreme chiar de Neil Lennon. A fost 1-1 în turul din Gruia, cu goluri marcate de Mario Rondon (minutul 28) și James Forrest (minutul 37), pentru ca soarta dublei manșe să se decidă pe "Celtic Park" din Glasgow. Acolo, fostul fundaș al Generației de Aur a obținut una dintre marile victorii ale carierei, un 4-3 dramatic decis de un gol marcat de George Țucudean în minutul 90 și sinonim cu calificarea în play-off-ul Ligii.

Peste nici două luni, rivalitatea Lennon - Petrescu s-a reluat în grupele Europa League, tot în Celtic - CFR Cluj. Nord-irlandezul și-a luat revanșa pe teren propriu, scor 2-0, pentru ca "Bursucul" să se impună la retur cu același scor grație unor reușite semnate de Andrei Burcă și Damjan Djokovic. Petrescu are, așadar, înaintea episodului #5 avantajul a două victorii și un egal în primele patru confruntări!

Ai nevoie de inspirație? Hai în SuperSocial, cea mai mare rețea a pariorilor din România, și vezi pe ce mizează Ambasadorii și Influenceri Superbet!

SuperDan, pe plus cu Lennon, pe minus în Giulești

Dacă statistica e de partea sa în duelurile "unu la unu" cu Lennon, aceasta nu-l avantajează pe Dan Petrescu în ceea ce privește duelurile cu Rapid în deplasare. În cariera de antrenor în SuperLigă, începută înn 2004 chiar pe banca echipei de sub Podul Grant, SuperDan a venit de opt ori ca oaspete pe stadionul Rapidului și a reușit o singură victorie. Se întâmpla cu mai bine de un deceniu și jumătate în urmă, în stagiunea 2008/2009, când Unirea Urziceni se impunea în fața Rapidului cu scorul de 2-1. În rest, "Bursucul" a pierdut de cinci ori (Rapid - Sportul 3-0, Rapid - Unirea Urziceni 1-0, Rapid - CFR 2-0, Rapid - CFR 2-1 și Rapid - CFR 3-1) și a mai reușit un singur rezultat de egalitate, tot cu Unirea Urziceni, 1-1 în sezonul 2008-2009. Interesant este că rivalitatea dintre Rapid și Dan Petrescu nu a existat între 2009 și 2022, perioadă în care fie antrenorul a avut angajamente în străinătate, fie giuleștenii nu au fost prezenți în prima ligă.

Duelul SuperGolgheterilor Rrahmani și Bîrligea

Un alt punct de interes al derby-ului etape e duelul de la distanță dintre Albion Rrahmani (23 de ani) și Daniel Bîrligea (24 de ani), doi dintre cei mai buni atacanți ai SuperLigii și unii dintre marii favoriți la câștigarea titlului de golgheter în acest an. În prima etapă, Rrahmani a pasat decisiv la golul lui Braun de la Arad, în timp ce Bîrligea a întors aproape de unul singur meciul cu Dinamo (3-2), în care a marcat un gol și a pasat decisiv la reușita care a adus victoria clujenilor. Mai mult, la ultima vizită în Giulești, Bîrligea a reușit un hat-trick în doar 37 de minute în victoria CFR-ului din play-off-ul trecut, scor 4-1!

Revenind în prezent, Rrahmani și Bîrligea vor fi oamenii de la care se așteaptă sclipirile în fața porții. Kosovarul are cotă 3.00 pentru a înscrie un gol, cotă 14.00 pentru o dublă și cotă 125.00 pentru un hat-trick. De cealaltă parte, Bîrligea e creditat și el cu șanse mari să-l învingă pe Aioani: cotă 3.25 pentru un gol, cotă 19.00 pentru dublă și cotă 200.00 pentru hat-trick.

De altfel, Rrahmani și Bîrligea sunt oamenii implicați și în lupta pentru titlul de golgheter al SuperLigii. Conform Cotelor Antepost Superbet pe care le găsești aici, kosovarul e principalul favorit (cotă 5.50), urmat de Alex Mitriță (cotă 7.00) și Bîrligea (cotă 9.00).

Vezi toate știrile si promoțiile Superbet

Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează