GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Top 5 Sportivi Nascuti in Anul Dragonului

Articol de GSP - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 21:43 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 21:43

Dragonul este unul dintre cele 12 semne ale zodiacului chinezesc, care se bazează pe un ciclu de 12 ani, în care fiecare an este asociat cu un animal. Anul Dragonului se repetă la fiecare 12 ani, iar ultimii ani ai Dragonului au fost 2000, 2012 și 2024. Persoanele născute în anul Dragonului sunt considerate a fi curajoase, ambițioase, carismatice și norocoase.

Specialistii in astrologie chineza ai site-ului The Chinese Zodiac, indica ca Dragonul este un simbol puternic și venerat în cultura chineză, fiind asociat cu împărații, cu puterea, cu fertilitatea și cu înțelepciunea.

Dragonul este considerat a fi cel mai nobil și mai divin dintre toate animalele, având capacitatea de a se transforma și de a controla elementele naturii. Dragonul este de asemenea un protector al oamenilor și al bunăstării lor.

Cei mai faimosi 5 sportivi nascuti in anul dragonului

1. Ronaldo

Ronaldo este un fost fotbalist brazilian, considerat a fi unul dintre cei mai buni atacanți din istoria fotbalului. Ronaldo a câștigat de două ori Cupa Mondială cu Brazilia, în 1994 și 2002, și a fost de trei ori desemnat Jucătorul Mondial al Anului de către FIFA. Ronaldo s-a născut în anul Dragonului de Apă, în 1976.

2. Stephen Curry

Stephen Curry este un jucător american de baschet, care evoluează pentru echipa Golden State Warriors din NBA. Curry este considerat a fi cel mai bun aruncător de trei puncte din istoria baschetului, având recorduri pentru cele mai multe aruncări de trei puncte realizate într-un sezon și într-un meci. Curry a câștigat de trei ori titlul NBA cu Warriors, în 2015, 2017 și 2018, și a fost de două ori desemnat Cel Mai Valoros Jucător al NBA. Curry s-a născut în anul Dragonului de Metal, în 1988.

3. Bill Walton

Bill Walton este un fost jucător american de baschet, care a evoluat pentru echipele Portland Trail Blazers, San Diego Clippers și Boston Celtics din NBA. Walton este considerat a fi unul dintre cei mai dominanți centri din istoria baschetului, având o tehnică excelentă și o viziune de joc remarcabilă. Walton a câștigat de două ori titlul NBA, în 1977 cu Blazers și în 1986 cu Celtics, și a fost de două ori desemnat Cel Mai Valoros Jucător al NBA. Walton s-a născut în anul Dragonului de Foc, în 1952.

4. Guillermo Vilas

Guillermo Vilas este un fost jucător argentinian de tenis, considerat a fi unul dintre cei mai buni jucători din istoria tenisului pe zgură. Vilas a câștigat patru turnee de Mare Șlem: Roland Garros și US Open în 1977, Australian Open în 1978 și 1979. Vilas a fost de patru ori numărul doi mondial și a avut o serie de 46 de victorii consecutive în 1977, record depășit doar de Novak Djokovic în 2011. Vilas s-a născut în anul Dragonului de Pământ, în 1952.

5. Johnny Weissmuller

Johnny Weissmuller este un fost înotător și actor american, celebru pentru rolul său ca Tarzan în filmele clasice din anii '30 și '40. Weissmuller a fost unul dintre cei mai de succes înotători din istorie, câștigând cinci medalii de aur olimpice și stabilind 67 de recorduri mondiale. Weissmuller a fost de asemenea primul om care a înotat 100 de metri liber sub un minut. Weissmuller s-a născut în anul Dragonului de Apă, în 1904.

Concluzie

Anul Dragonului este un an plin de energie, pasiune și succes, iar sportivii născuți în acest an au demonstrat acest lucru prin performanțele lor extraordinare. Ei au fost nu doar campioni, ci și modele pentru generațiile următoare, inspirându-i pe cei care își urmăresc visurile cu determinare și curaj.

Citește și:
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
Superliga
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează