GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  GALA GSP 2022

VIDEO // EXCLUSIV Nicolae Stanciu, Fotbalistul Român al Anului 2022, despre ultima retragere de la națională: „A făcut cea mai mare prostie!”

Nicolae Stanciu este Fotbalistul Român al Anului 2022
Nicolae Stanciu este Fotbalistul Român al Anului 2022

Articol de - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2022 10:26 / Actualizat miercuri, 16 noiembrie 2022 10:26

Nicolae Stanciu este Fotbalistul Român al Anului 2022. Mijlocașul de 29 de ani a rămas surprins că e cel mai bun și recunoaște că cea mai mare dezamăgire e că echipa națională s-a făcut de râs în actualul sezon de Liga Națiunilor. E la un pas de un nou titlu în carieră și vorbește despre viața de la Wuhan Three Towns și din China, despre condiții, adaptare și mâncare.

  • 22 ianuarie 2020. Agenția Reuters anunța că „orașul chinez Wuhan este sursa epidemiei cu coronavirus!”. De acolo, din centrul Chinei, a pornit haosul! Virusul s-a răspândit rapid, în doar câteva zile fiind depistate cazuri în SUA, Thailanda și Japonia. Apoi, virusul a cuprins globul, la scurt timp fiind anunțată pandemia! Care a condus la peste 630 de milioane de persoane infectate și 6,5 milioane de decese în întreaga lume. 
  • 27 ianuarie 2022. Pe masa celor de la Slavia Praga apare o ofertă pentru Nicolae Stanciu. Noua destinație a mijlocașului? China. Wuhan! Transfer de 4 milioane de euro și un salariu impresionant de 2,5 milioane de euro pe an pentru mijlocaș, cu un contract pe trei sezoane. Pe 15 februarie a semnat oficial înțelegerea cu formația promovată în prima ligă chineză la finalul anului 2021 și a început treaba. 
  • 15 noiembrie 2022. La  aproape 10 luni distanță de momentul prezentării oficiale la Wuhan Three Towns, Nicolae Stanciu e aproape de titlu în China și este ales jucătorul român al anului 2022, în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor, ajunsă anul acesta la cea de-a 57-a ediție.

GALA GSP 2022. Nicolae Stanciu, Fotbalistul Român al Anului: „O onoare! Un premiu pe care mi l-am dorit”

- Nicolae, felicitări de la București!
- Salut! Mulțumesc, dar de ce?

- Ai fost desemnat jucătorul român al anului 2022!
- Serios?! Nu cred! Anul trecut l-am ratat la limită. Wooow! Mi-am dorit enorm ca, într-o zi, și numele meu să fie scris pe acest trofeu!

- Ce reprezintă această apreciere pentru tine?
- Pfff! Chiar vă mulțumesc frumos! În primul rând, este o mare onoare pentru mine să fiu desemnat fotbalistul anului. Este un premiu pe care mi l-am dorit, l-am așteptat, să zic așa, și mă bucur enorm că a venit în anul acesta. Înseamnă că mi-am făcut treaba bine. Vreau să le mulțumesc celor care m-au votat și tot ce îmi doresc acum este să închei anul cu bine și să câștig campionatul în China. Apoi să ajung acasă, la familie.

Nu rata, azi, o ediție specială a Gazetei Sporturilor » Interviuri exclusive și imagini de senzație în 32 de pagini dedicate celor mai importante premii din sportul românesc
GALA GSP 2022
Nu rata, azi, o ediție specială a Gazetei Sporturilor » Interviuri exclusive și imagini de senzație în 32 de pagini dedicate celor mai importante premii din sportul românesc

- Patru din cinci categorii te-au văzut cel mai bun...
- Vreau să le mulțumesc tuturor din nou!

- E onorant pentru tine că ai fost pe prima poziție cam peste tot?
- Înseamnă că munca mea, ceea ce fac pe teren, este apreciată. Cred că se putea să fie un an și mai bun. Și aici mă refer mai ales la echipa națională. Dar dacă patru din cinci categorii m-au ales pe prima poziție înseamnă ceva pentru mine. Le mulțumesc chiar și celor care nu m-au votat! Sunt foarte, foarte mândru și onorat să primesc acest premiu.

Nicolae Stanciu, Fotbalistul Român al Anului: „În China nu este deloc un campionat ușor”

- De ce crezi că te-a votat lumea, în ciuda faptului că ai ajuns într-un campionat greu de vizionat pentru români?
- Pentru parcursul bun pe care l-am avut aici, în China. Sunt pe punctul de a mai câștiga un campionat. Am avut evoluții foarte bune și am reușit să-mi pun amprenta asupra echipei de aici. Cred că și în cele două meciuri pe care le-am jucat la echipa națională - în iunie nu a fost posibil să vin - am arătat o formă destul de bună și rezultatele au fost pozitive.

- Anul trecut ai fost la un pas să pui mâna pe trofeu, dar l-a câștigat la mustață Florin Niță. Cum s-a schimbat Nicolae Stanciu față de anul trecut?
- Nu m-am schimbat foarte mult! Anul trecut am avut cel mai bun sezon din cariera mea. Atât cu echipa, cât și pe plan individual. În acest an sunt la fel, continuu să-mi fac treaba, să mă antrenez, poate chiar mai mult decât o făceam înainte. Știu cât de important este acest lucru ca să pot să performez la un nivel înalt. Încerc să fac asta în fiecare zi, ca să pot să devin cea mai bună versiune a mea pe teren.

- Ai lăsat Cehia pentru China. Lumea nu știe foarte multe lucruri de acolo. Dă-ne, te rugăm, niște detalii despre cum e viața la Wuhan Three Towns.
- La echipă este foarte, foarte bine! Avem un sezon extraordinar, acum, când vorbim, suntem pe primul loc în clasament. Mai avem puțin până când se termină campionatul și ne dorim să rămânem acolo până la sfârșit. M-am acomodat destul de bine, colegii m-au primit foarte OK. Suntem șase străini în echipă, staff-ul este format din oameni din Spania, așa că adaptarea mea a fost ușoară.

- Cum e fotbalul de acolo?
- Fotbalul este greu oriunde. Asta când vrei să câștigi. Ai nevoie să faci multe sacrificii, să te antrenezi foarte mult timp. Aici, având în vedere că toată lumea știe că cluburile au o situație financiară foarte, foarte bună, străinii sunt jucători de calitate, iar campionatul este foarte strâns. Nu este deloc un campionat ușor, iar acest lucru vi-l poate confirma și domnul Olăroiu, care a fost aici înainte. Sau alți jucători români care au evoluat aici.

Nicolae Stanciu, Fotbalistul Român al Anului: „Supa de noodles îmi place cel mai mult aici”

- Unde locuiești, cum te-ai acomodat cu orașul, cu limba?
- Noi, jucătorii străini, locuim la hotel. E mai OK așa decât să ne închiriem apartamente sau casă. Orașul este unul foarte frumos, cu 13 milioane de locuitori. În limba chineză știu doar să salut, în rest nu mă descurc deloc, dar nici n-am încercat prea intens. E foarte greu să înveți. Oricum, fiecare dintre noi are un translator care ne ajută, n-ai nevoie să înveți limba.

- Translatorul este mereu la dispoziția ta, chiar și în afara programului legat de echipă?
- Da, da! Ne ajută peste tot, chiar și în afara terenului. La echipă avem trei, patru translatori care se ocupă de noi, străinii, și ne fac viața mai ușoară.

- Trebuie să te întreb cum te descurci cu mâncarea de acolo. E adevărat că mâncarea din China nu se compară cu mâncarea chinezească din România?
- Am observat că e foarte diferită! Am fost la restaurante cu specific chinezesc în Europa și e clar că nu e deloc ca aceea de aici. Nu am încercat foarte multe preparate din bucătăria lor, dar supa de noodles îmi place cel mai mult aici. Noi, străinii, găsim, oricum, și mâncarea pe care o avem în Europa. Sunt foarte multe restaurante cu specific european în Wuhan și putem să mergem să mâncăm acolo.

- Care sunt lucrurile care ți-au plăcut cel mai mult în China după aceste luni?
- Pe plan fotbalistic și cu echipa este mai bine decât mă așteptam pentru că e primul sezon în prima ligă chineză a echipei. Faptul că reușim să fim pe primul loc și să avem aceste evoluții reprezintă ceva incredibil atât pentru cei din club, cât și pentru oamenii din Wuhan, pentru fani. Aș prefera să nu vorbesc despre alte lucruri, ci doar despre fotbal.

- Imediat după ce-ai ajuns acolo ai început să-ți pui amprenta pe jocul echipei și ești unul dintre jucătorii preferați ai fanilor. Crezi că ești la potențialul tău maxim din punct de vedere sportiv?
- Nu, nu, nu! Sunt sigur că pot mai mult! Eu am grijă de mine să fiu în cea mai bună formă sportivă. Fac antrenamente individuale. Iubesc fotbalul și îmi place ceea ce fac, așa că vreau să fiu la un nivel foarte bun cât mai mulți ani de acum înainte.

Nicolae Stanciu: „Dacă revin în Europa? Niciodată nu știi ce-ți rezervă viitorul”

- Sunt șanse să te vedem și în sezonul viitor în China sau revii în Europa?
- Sunt în plin sezon, mai avem puțin până se termină un campionat foarte echilibrat. Vreau să rămân concentrat pe ce am de făcut aici până la final. Să joc cât mai bine și să reușim să luăm campionatul. În rest, niciodată nu știi ce-ți rezervă viitorul, dar, acum, principalul meu gând este să reușim să luăm titlul.

- Bine, tu ai reușit cam peste tot, indiferent de presiune. Se pare că o duci bine în spate.
- Ha, ha! Da, da! Chiar vorbeam cu Cordea, că suntem prieteni și mereu îmi zice: „Bă, dar tu mereu, pe unde ai fost, ai câștigat campionatul!”. „Da, da, din cauza mea câștigă echipele titlul!”.

- Poți atinge un record uluitor. Am căutat prin statistici și n-am mai găsit alt jucător român cu patru titluri de campion în patru țări diferite.
- Nu m-am gândit la asta.

- Da, ești campion în România, Belgia și Cehia. Acum ar urma și China!
- Acum, că am aflat, cu siguranță că devine un obiectiv și mai important. Îmi doresc enorm să câștig campionatul aici.

- Cum arată în viziunea ta un Top 3 al celor mai buni jucători români din 2022?
- Cu mine sau fără mine?

- Cum vrei tu.
- În general, nu-mi place să mă votez pe mine. Probabil, pe primul loc aș pune pe cineva de la CFR pentru că au câștigat campionatul și s-au calificat în grupele Champions League. Îl aleg pe Ciprian Deac. Pe locul 2 pe Tănase și pe trei îl aleg pe Cordea.

Nicolae Stanciu, Fotbalistul Român al Anului: „Scopul principal este să ajungem la Euro 2024”

- Acum un an vorbeam de dezamăgirea necalificării la Campionatul Mondial din Qatar. Acum vorbim despre o retrogradare în Nations League. Cum vezi viitorul echipei naționale?
- Cu siguranță, este o dezamăgire și pentru noi, nu doar pentru suporteri sau pentru cei care sunt alături de echipa națională. De meciurile din luna iunie nu ar fi corect să vorbesc pentru că nu am fost printre jucători. Cred că în septembrie am reușit să facem două meciuri foarte bune și am arătat o altă față a echipei naționale, mai aproape de ceea ce ne dorim.

- Este un accident sau asta e adevărata valoare a echipei naționale?
- Nu cred că asta ne este valoarea! Nu știu de ce s-au pierdut trei meciuri din patru în luna iunie pentru că nu am fost acolo. Nu știu care au fost problemele sau starea de spirit a jucătorilor.

- Dar...
- Cu siguranță, nu asta este valoarea noastră! Vreau să spun că am avut mai multe discuții între noi, jucătorii, dar și cu Mister, înaintea meciurilor din septembrie și cred că acum grupul este mult mai unit. Avem jucători tineri care s-au integrat mult mai bine alături de noi, cei mai în vârstă, ca să zic așa, iar scopul principal este acum să ajungem la Euro 2024.

- Ai simțit vreo frică în vestiar, o presiune înaintea meciurilor decisive?
- Nu, n-am simțit deloc lucrul ăsta. Eu în septembrie i-am simțit foarte motivați pe toți, foarte dornici, toată lumea era unită. O relație foarte bună între noi și cred că lucrul ăsta s-a văzut și pe teren. Atât în meciul din Finlanda, cât și, mai mult, în cel cu Bosnia. Chiar dacă am retrogradat, am arătat că poate fi un nou început pentru perioada următoare.

„Dacă am retrogradat, atât merităm! Acolo ne este locul, chiar dacă ne e greu să acceptăm”

Nicolae Stanciu vorbește despre situația echipei naționale și e încrezător că putem ajunge la Campionatul European din Germania, de peste doi ani. Nu e de acord cu decizia lui Toșca de a renunța la prima reprezentativă, e bucuros că a rămas Edward Iordănescu antrenor și crede că principala vină pentru declinul naționalei le aparține chiar lor, jucătorilor.

- Nico, cum e Edward Iordănescu ca antrenor? Un om care te-a susținut foarte mult în ultima perioadă... 
- Am apucat să lucrez doar câteva zile cu dânsul, mai mult am ținut legătura la telefon înainte. Este un tip foarte atent la orice detaliu și pune mult suflet în ceea ce face. Cel mai important ar fi să ne adaptăm cât mai repede la ceea ce ne cere, la cerințele dânsului, să asimilăm cât mai repede informațiile pe care ni le dă. Mi se pare un antrenor foarte bun și m-am bucurat că a rămas alături de noi și că are continuitate. Acum suntem deja cu gândul la campania următoare, să reușim să facem ceva frumos pentru țara noastră.

- Dacă ai vota într-un sondaj la întrebarea „Cine e de vină pentru retrogradarea echipei naționale?”, ce variantă ai alege? 
- Noi, jucătorii!

- Doar voi? De ce doar voi? 
- Asta aș alege! Noi am fost în teren, noi am jucat și de noi depind foarte multe lucruri. Dacă am retrogradat în Liga a 3-a înseamnă că atât am meritat, atât am arătat! Și, cu siguranță, doar noi putem schimba fața echipei. Am foarte mare încredere că o vom face la anul și vom începe foarte bine preliminariile pentru Campionatul Mondial. Că o să fie toată lumea montată și conectată pentru a ajunge la Euro 2024. Am încredere că este un obiectiv realizabil.

- Nico, spune-mi... 
- O secundă! Am mai spus-o, este strict părerea mea și mi-o mențin. Dacă am retrogradat înseamnă că atât merităm! În Liga a 3-a ne este locul, chiar dacă ne este greu să acceptăm asta! Anul acesta, realitatea ne-a arătat că așa este. 

- Putem considera o promisiune pentru suporterii echipei naționale că veți duce România la Euro? 
- Nu îmi place să fac promisiuni, dar am încredere foarte mare în grupul pe care l-am format la echipa națională. Se vor întoarce alături de noi și jucătorii care ne-au lipsit ca Vlad Chiricheș, Ianis Hagi sau Valentin Mihăilă. Cu siguranță vom fi mai puternici, chiar dacă avem o grupă destul de echilibrată, dar din care ar trebui să reușim să ne calificăm. Am văzut restul grupelor și din unele chiar era imposibil să ajungem la Euro!

Nicolae Stanciu: „Putem scoate punct sau puncte din meciurile cu Elveția”

- Elveția e marea favorită a grupei, iar România pare la bătaie cu Israel. Sunt adversarii mai buni decât noi? 
- Nu știu dacă sunt mai buni decât noi! Chiar dacă are jucători mult mai bine cotați decât noi, pe Elveția am întâlnit-o la Euro și am făcut egal. Nu mi s-a părut o diferență wow, așa cum ar fi pe hârtie sau după cotele jucătorilor. Important e să luăm fiecare meci în parte, iar noi începem cu Andorra și Belarus. E obligatoriu să facem șase puncte! 

- Pari încrezător că putem să luăm puncte inclusiv cu Elveția. 
- Cu siguranță! Poate o să-mi atrag critici, dar mie nu mi-e teamă de niciun adversar. Știu cum e să joci împotriva unor echipe care sunt considerate mai bune decât tine și chiar nu mi-e frică! Și nici colegilor mei. Sunt sigur că putem scoate punct sau puncte din meciurile cu Elveția. 

- De ce atunci când suntem în fața unor partide decisive nu știm ce să facem? 
- Nu știu dacă e doar de acum chestia asta. Am avut mai mulți antrenori care mereu ne ziceau că așa suntem noi, românii. Și în trecut se întâmpla lucrul ăsta. Chiar nu știu să-ți explic de ce... Vreau să vă dau un exemplu mai apropiat. 

- Te rog. 
- Uite, la meciul cu Islanda, când trebuia să câștigăm, am avut și ghinion la bara lui Ianis sau la restul ocaziilor pe care le-am avut. Nu știu... Încercăm să schimbăm lucrul acesta, să nu mai avem parte de eșecuri în astfel de meciuri decisive. Avem nevoie de o continuitate, să reușim să legăm calificări, în primul rând pentru țara noastră!

Nicolae Stanciu, despre Alin Toșca: „Cea mai mare prostie pe care putea să o facă!”

- Crezi că în momentul de față echipa națională mai reprezintă ceva pentru suporteri? 
- Cred că reprezintă enorm pentru marea majoritate, pentru că lumea vine la meciuri, ne susține și chiar cred că marea majoritate este alături de noi și în momentele mai puțin bune. Trebuie să-i aducem mai aproape de noi pe toți cu jocul nostru și cu rezultatele. Chiar dacă în ultimii ani nu am reușit să facem acest lucru, eu am simțit că foarte multă lume ne este aproape, chiar și atunci când am trecut prin momente mai dificile. Atunci când e bine, e ușor ca toți să fie lângă tine. 

- Ești unul dintre liderii actualei echipe naționale. Înțelegi de ce unii jucători au luat decizia să se retragă, iar alții să ia în calcul asta? Vorbim de Alin Toșca sau chiar de Chiricheș, Maxim. 
- De Vlad și de Max nu știu nimic concret. Alin m-a surprins! Vorbeam destul de mult și eram apropiați în timpul în care eram la echipa națională, iar vestea m-a surprins. Nu am știut ce să-i zic... I-am dat doar un mesaj de mulțumire și atât, pentru că mi se pare o decizie personală. 

- Nu l-ai întrebat de ce a renunțat? 
- N-am vrut să intru în alte amănunte, nu l-am întrebat de ce a făcut acest lucru. Îi respect și i-am respectat decizia, dar nu înseamnă că sunt de acord cu ea. Din punctul meu de vedere, e cea mai mare prostie pe care putea să o facă! Atât timp cât antrenorul vrea să te cheme la echipa națională și poți să mergi, tu alegi să te retragi...

Nicolae Stanciu: „Naționala, mai presus decât cluburile unde am evoluat”

- Problema echipei naționale crezi că e cauzată și de situația fotbalului intern din România? 
- Nu știu dacă asta e principala cauză. Pentru echipele din România mi se pare aproape imposibil să reușească să se califice în Champions League, având în vedere că trebuie să joci atâtea tururi preliminare cu adversari destul de grei. În Europa League nici nu știu dacă a mai jucat cineva de prin România sau dacă mai ajunge vreo echipă pe acolo. Conference pare cea mai accesibilă competiție și mă bucur că atât Steaua, cât și CFR au fost anul ăsta în grupe. 

- Tu ai debutat pentru România la un Campionat European... 
- Da, da. Cu Franța, în 2016. 

- Ce-ar însemna pentru tine să te vedem în Germania, în 2024, la un nou Campionat European? 
- Totul! Pentru mine echipa națională este cea mai importantă. Mereu am pus-o mai presus decât cluburile unde am evoluat. Mereu am venit cu drag pentru că îmi iubesc țara și cred că ar fi ceva incredibil să reușim să ajungem la Euro 2024. Și chiar pot să promit că vom face tot ce depinde de noi și vom arăta bine în aceste preliminarii ca să ajungem acolo!

Nicolae Stanciu: „Banii nu m-au schimbat!”

- N-ai timp să te uiți la meciurile din România, dar bănuiesc că ești la curent cu tot ce se întâmplă în țară. Te-a surprins clasamentul de la finalul turului, cu Farul și Rapid pe primele locuri? 
- Meciurile din Liga 1 se joacă la o oră destul de târzie în China ca să pot să le urmăresc. Dar nu, nu m-a surprins. Farul este în cea mai bună formă și merită să fie pe primul loc. Nu surprinde pe nimeni, au jucători tineri foarte, foarte buni. Îl au pe Denis Alibec, care și-a regăsit forma. Iar legat de Rapid, e greu să câștigi în Giulești cu atmosfera de acolo. Oricine ar merge acolo, nu doar echipe din prima ligă, cu atmosfera din Giulești e greu să bată. Ăsta pentru ei poate să fie principalul factor pentru a se lupta la titlu. 

- Farul are jucători experimentați, care au fost prin străinătate, dar s-au întors. Tu ești unul dintre puținii jucători români care au plecat și au făcut ceva importat în străinătate. Restul de ce se lovesc de un zid și nu reușesc să performeze? 
- Chiar nu știu ce să-ți răspund... Eu, din fericire, am reușit să joc multe meciuri la echipele pe unde am fost în străinătate. Nu știu ce se întâmplă cu ceilalți, poate faptul că pleacă de foarte tineri afară... Acum, totuși, am impresia că toți mai mulți dintre ei reușesc să joace, să se impună, să lupte pentru un post de titular la echipa lor. Am mai zis-o, cred că avem un viitor frumos cu acești jucători tineri care vin din spate. 

- OK, dar tu cum ai reușit să te impui? Ai schimbat ceva față de ceea ce făceai în România? Pe lângă presiune, antrenamente, oameni și bani. 
- Cu siguranță, pe mine banii nu m-au schimbat! La mine a fost o dorință foarte, foarte mare de a câștiga. Mi-am dorit mereu, la orice echipă la care am fost, să reușesc să câștig trofee. Asta a fost cel mai important pentru mine și chiar am reușit să fac lucrul acesta. Pe urmă, cred că depinde de fiecare, de modul cum se pregătește, cât de mult se antrenează, atât cu echipa, dar și individual, cât de mult are grijă de alimentația lui și de odihnă.

„Locul lui Dinamo e în Liga 1”

- Tu se pare că ai reușit. 
- Da, dar nu pot să-i judec pe alții. Poate la mine a contat faptul că sunt căsătorit și am avut parte de liniște. M-am putut concentra să fac ceea ce ce îmi place, să muncesc zi de zi la antrenamente și cred eu că dacă ai liniște să faci lucrul acesta și nu te preocupă alte lucruri externe, cu siguranță vei reuși. 

- În ultimul an, din fotbalul românesc la nivel înalt a dispărut Dinamo. Te-a surprins când ai auzit că a ajuns în Liga 2? 
- Nu. A fost un lucru firesc ceea ce s-a întâmplat, având în vedete toate problemele pe care le-a avut. Îmi pare rău, este o echipă de tradiție din România și cu siguranță nu merită să fie în Liga 2. Dar, acum, lucrul acesta pentru ei poate să fie unul bun, să fie un nou început, să se reorganizeze, să pună clubul din nou pe picioare și să ajungă din nou în Liga 1. Acolo este locul lui Dinamo. 

- Pe cine vezi câștigând campionatul în România? 
- Sunt mai multe echipe care pot să câștige, dar, din ce mi se pare, nu mai e o favorită certă, cum era în anii trecuți. Atunci când CFR a câștigat de cinci ori la rând. Acum nu știu dacă pot să zic că tot CFR va lua titlul sau că ei ar fi principalii favoriți. Cred că toate cele șase care vor intra în play-off au șanse să câștige campionatul. 

- Deci planurile tale sunt așa: titlul de campion în China plus calificarea la Campionatul European. În general se pun 3 dorințe. Mai ai un loc liber unde să îți alegi ce ai vrea tu. 
- Doar ca familia mea să fie sănătoasă.

Aproape de titlu în China: „Îmi doresc să vin cu o nouă medalie de campion”

- Cum e Nicolae Stanciu acum, cu un nou membru în familie? Ai a doua fetiță. 
- Sunt foarte liniștit și mă bucur împreună cu soția mea de fetițele noastre, chiar dacă suntem la distanță. Abia aștept să ajung acasă, în România, pentru că am pierdut destul de mult timp anul acesta departe de ele. E greu când ai copii să stai atât de mult departe de ei. 

- Soția duce greul acasă, tu mai puțin. 
- Ha, ha, ha! Chiar mi-aș fi dorit să fiu acolo. Nu aș avea niciun fel de problemă să nu dorm nopțile, să stau treaz să o ajut pe soție. Acum are ajutorul socrilor, dar și pe-al părinților mei, și încearcă să se descurce. 

- Cu cea mică n-ai apucat să stai mult. Ai fost mereu plecat. 
- Când s-a terminat prima fază a campionatului, în iulie, am avut trei, patru zile și atunci am venit acasă să o văd. Soția născuse de doar câteva săptămâni și am venit în țară să le văd. 

- Ce faci după ce se termină campionatul? Unde faci Sărbătorile? 
- Cu siguranță, vin în România! Campionatul e programat să se termine în decembrie, apoi urmează vacanța. Îmi doresc să vin cu o nouă medalie de campion și să-mi petrec Sărbătorile cu familia. 

- Pe final, vreau să-mi spui ce-ți dorești de la 2023
- Cea mai mare dorință este ca soția și fetele noastre să fie sănătoase, să fie bine! Pentru mine, familia, în general, e tot ceea ce contează. Cei de acasă sunt cei mai importanți, pentru ei încerc să fac totul. Iar pe plan sportiv, aș face orice sau aș da orice pentru o calificare la Euro.

Nicolae Stanciu, Fotbalistul Român al Anului 2022, despre ultima retragere de la națională: „A făcut cea mai mare prostie!”

Mai multe știri despre Gala GSP 2022:

Imagini UNICE cu David Popovici! „Delfinul” a acceptat provocarea fotoreporterului GSP și au ieșit 10 cadre SENZAȚIONALE!
GALA GSP 2022
Imagini UNICE cu David Popovici! „Delfinul” a acceptat provocarea fotoreporterului GSP și au ieșit 10 cadre SENZAȚIONALE!
Antrenorul Anului 2022 » Reacția lui Dan Petrescu, după ce a aflat că l-a egalat pe Mircea Lucescu: „Pff... Mi s-a făcut pielea de găină!”
GALA GSP 2022
Antrenorul Anului 2022 » Reacția lui Dan Petrescu, după ce a aflat că l-a egalat pe Mircea Lucescu: „Pff... Mi s-a făcut pielea de găină!”
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Campionate
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Superliga
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu
Campionate
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (1)
Hcm27
Hcm27  •  16 Noiembrie 2022, 18:44

Măi, GSPiștilor,Maestre Ioanițoaia,poate de la anul mai diversificati și voi "Oscarurile"astea ale voastre!De pilda: -cel mai bun tănar jucător din Campionatul intern -cel mai bun jucător roman de fotbal din campionatul intern Și mai puteți adăuga.Lumea se mișcă,se schimba,nu stă pe loc.La noi ce s-a pomenit așa facem până la adânci bătrănețe

Vezi toate comentariile (1)
Comentează