INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPECIAL GSP

Antrenor de criză » Cine e cel mai inspirat antrenor european în promovarea tinerilor?

Articol de GSP - Publicat marti, 07 iulie 2009 00:00

Criza economică loveşte în plin. Chiar dacă Real Madrid nu se fereşte de zerouri şi cutremură piaţa cu oferte aproape ireale, celelalte mari cluburi europene evită să cheltuiască sume importante pentru achiziţionarea de jucători.

Măsuri anti-criză? Continuitate la nivel administrativ şi tehnic, raţionalizarea investiţiilor şi achiziţionarea unor jucători pentru care performanţele anterioare să garanteze. Aşa cum experienţa a demonstrat-o, perioada estivală aduce de cele mai multe ori remanieri consistente la nivelul loturilor de jucători. Promovarea celor crescuţi în propriile centre de tineret sau încrederea acordată ochiului scouterilor reprezintă modalităţi prin care cluburile răspund unui fenomen care tinde să acapareze fondul discuţiilor publice.

Fotbalul a consacrat în istoria sa modernă numele unor tehnicieni care au reuşit să obţină succese importante graţie atenţiei acordate unui proces pînă la urmă firesc. Sir Alex Ferguson a crescut la United o generaţie campioană condusă de Giggs, Scholes, Beckham sau fraţii Neville, în timp ce Arsene Wenger se poate mîndri că i-a scos Barcelonei zeci de milioane de euro din conturi în momentul în care l-a "ochit" pe Cesc Fabregas la un meci disputat de grupele de juniori ale catalanilor.

Claude Puel, la Lille, sau Manuel Pellegrini, la Villareal, au construit echipe în stare să învingă granzii. Răsplata? Astăzi sînt la Olympique Lyon, respectiv Real Madrid, şi caută să aducă glorie unor proiecte ce au ca ţintă exclusivă titlurile de campioni. Nici Ladislau Boloni, cel care le-a dat voie lui Cristiano Ronaldo sau Quaresma să-şi demonstreze abilităţile extraordinare la Sporting, nu poate fi neglijat. Omul care l-a muncit pe "noul Zidane" Gourcuff la Rennes a cîştigat recent campionatul în Belgia cu Standard Liege şi se află în căutarea gloriei europene cu o echipă în care strălucesc tinerii Witsel sau Defour.

Tu cine crezi că este cel mai bun antrenor pentru perioada de criză? Cine ţi se pare cel mai inspirat tehnician în promovarea tinerilor?

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Atunci am turbat!” » Marius Șumudică, SHOW inconfundabil la interviu: „Au ieșit ghioceii, vin cu stropitoarea!”
Superliga
„Atunci am turbat!” » Marius Șumudică, SHOW inconfundabil la interviu: „Au ieșit ghioceii, vin cu stropitoarea!”
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (39)
 •  07 Iulie 2009, 20:38

Wenger n-a mai reusit mare lucru dupa ce a renuntat la jucatorii cu experienta(Henry, Hleb) si s-a accidentat Van Persie. E super antrenor, e super manager, nimic de spus. A avut alta strategie fata de United insa. United a dat milioane bune pe vedete, mai ales in aparare(Rio, Vidic, Evra) dar si atac(Rooney, Berbatov) si a avut succes. Arsenal in schimb si-a facut cel mai profitabil stadion din lume. Dar, daca Aston Villa nu se prabusea in ultimele etape, Arsenal nu prindea locul 4...

 •  07 Iulie 2009, 20:35

Sir Alex a promovat jucatori cand a avut nevoie de ei. S-a folosit de Roy Keane de exemplu pana nu a mai ramas nimic in el, de Scholes si Giggs se foloseste la fel. Nu a avut nevoie sa schimbe generatiile tot la 2 ani ca Wenger. Tot timpu sunt tineri si pe banca lui United si li se dau sanse, insa United nu merge exclusiv pe mana lor. Si nici nu e bine sa mergi doar pe mana lor.

 •  07 Iulie 2009, 20:12

Nu are rost sa mai intrebati.... ARSENE WENGER CLAR.... Nu trebuie sa se supere fanii lui man und dar ferguson nu are genu lui wenger la descoperirea si promovarea talentelor...Drept exemplu va dau un fobalist pe care il cunoasteti si voi:::Thierry Henry aruncat de Juve:::Dar au fost sute de fotbalisti in decursul mandatului sau care inca mai continua si va continua...Pacat ca Henry nu a castigat balonul de aur pe care il merita in palmares... GOOOOOO GuNNeRsssss

Vezi toate comentariile (39)
Comentează