INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

OFICIAL Presată de problemele financiare, Barcelona vinde un jucător în La Liga » Suma încasată de catalani

Carles Alena (al doilea din dreapta) a fost vândut la Getafe // foto: Guliver/gettyimages
Carles Alena (al doilea din dreapta) a fost vândut la Getafe // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 iulie 2021 17:39 / Actualizat sambata, 10 iulie 2021 17:53

Barcelona l-a vândut pe mijlocașul central Carles Alena (23 de ani) la Getafe.

Barcelona, locul 3 în sezonul trecut din La Liga, continuă să renunțe la jucători cu scopul de a micșora costurile salariale. Ultimul care părăsește trupa blaugrana este Carles Alena, mijlocaș crescut în curtea clubului.

Carles Alena, vândut de Barcelona la Getafe! Suma încasată de catalani

Alena a semnat cu Getafe până în 2026, Barcelona primind 5 milioane de euro în schimbul jucătorului. Catalanii au păstrat 50% din drepturile jucătorului la revânzare, opțiunea de răscumpărare și dreptul la un prim refuz în cazul în care un alt club îl ofertează pe Alena.

Alena a mai evoluat la Getafe în acest început de an, sub formă de împrumut. În trecut, a fost împrumutat și la Real Betis, în rest și-a petrecut întreaga carieră la Barcelona. Alena are 43 de meciuri la prima echipă blaugrana, în care a înscris 3 goluri.

Fost internațional spaniol de tineret, cu 3 prezențe la U21, Alena este cotat de Transfermarkt.com la 15 milioane de euro.

Probleme financiare pentru Barcelona

Cel mai probabil, debarcările vor continua la Barcelona. Clubul catalan a depășit limita salarială din La Liga și are datorii care depășesc un miliard de euro! Barcelona a transferat patru jucători în această vară, anume Sergio Aguero, Eric Garcia, Memphis Depay și Emerson Royal, dar niciunul nu poate fi înregistrat.

De asemenea, noul contract al lui Lionel Messi este în aer, din moment ce catalanii au depășit limita salarială impusă în La Liga. Pentru a scăpa, se văd nevoiți să reducă urgent cheltuielile pe salarii.

În acest scop, Barcelona caută să scape de jucători. Pe lângă Alena, i-au vândut pe Junior Firpo la Leeds, Konrad (Marseille) și Todibo (Nice), l-au împrumutat pe Trincao (Wolverhampton) și i-au reziliat contractul lui Matheus Fernandes. Insuficient pentru moment.

Barcelona dorește să îi înlăture și pe Samuel Umtiti, Coutinho și Miralem Pjanic, toți jucători cu salarii importante. Problema pentru Barcelona? Lipsa ofertelor pentru cei 3, care vin după sezoane dezastruoase.

AS plusează și scrie că Barcelona ar putea fi nevoită să vândă un jucător important pentru a reuși să îi ofere un nou contract lui Messi. Vizat ar fi Antoine Griezmann, cumpărat în 2019 de la Atletico, în schimbul a 120 de milioane de euro.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Mourinho îl vrea pe omul lui Mircea Lucescu » Negocieri Roma - Dinamo Kiev

Rangers, învinsă de o echipă din liga a patra engleză cu Ianis Hagi titular! Reacție dură a lui Steven Gerrard

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Superliga
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Scene COLOSALE în Liga 2! Finanțatorul echipei juca table la stadion cu 30 de minute înainte de meci și asculta „Ani de liceu” » Reacția lui când i-a văzut pe reporterii GSP
Liga 2
Scene COLOSALE în Liga 2! Finanțatorul echipei juca table la stadion cu 30 de minute înainte de meci și asculta „Ani de liceu” » Reacția lui când i-a văzut pe reporterii GSP
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează