INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

„Nu e un dezastru!” » Antrenorul lui Chelsea, FURTUNOS: „Nu lucrez cu 42 de jucători, pe 20 nici nu-i văd! Nu-mi pasă câți ani de contract au”

Enzo Maresca, antrenorul lui Chelsea // foto: Guliver/gettyimages
Enzo Maresca, antrenorul lui Chelsea // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 22 august 2024 09:00 / Actualizat joi, 22 august 2024 09:48

Enzo Maresca, 44 de ani, antrenorul lui Chelsea, susține că are sub comanda lui directă doar 21 de jucători, deși lotul albaștrilor numără peste 40 de nume.

Ca urmare a activității din ultimele ferestre de transferuri, Chelsea are acum un lot extrem de numeros. Site-ul oficial prezintă 33 de jucători, dar sunt chiar mai mulți sub contract, jucători aduși în teorie pentru prima echipă.

„Aglomerația” din vestiar a produs câteva reacții dure în Insulă. Jamie Carragher, de exemplu, a adoptat o poziție vehementă într-o intervenție televizată: „Chelsea trebuie să se oprească din a cumpăra jucători, iar jucătorii trebuie să NU mai semneze cu Chelsea. Nu știu de ce ai semna cu Chelsea acum. Dacă ai 40 de jucători, cum intră toți în vestiar, cum decurg antrenamentele?!”.

La conferința de presă dinainte de Chelsea - Servette, meciul tur din play-off-ul Conference League, Enzo Maresca a abordat acest subiect. El susține că lucrează cu numai 21 de jucători, restul antrenându-se separat de grup.

Antrenorul lui Chelsea a răbufnit: „Nu e un dezastru! Nu e treaba mea câți ani de contract au jucătorii, nici nu-i văd”

„Nu lucrez cu 42 de jucători, lucrez cu 21. În acest moment lucrez cu 21 de jucători. Antrenamentul de astăzi (n.r. - miercuri) este cu 20, cel de marți a fost cu 21. În SUA am avut 26 sau 27. Sunt 42-43 de jucători la Chelsea? Da. Dar nu lucrează cu mine zilnic, nu-i văd. Nu e un dezastru, așa cum pare din exterior. Bineînțeles că nu!

Nu e treaba mea câți ani de contract au jucătorii. Sunt aici să iau decizii, să mă gândesc care jucători sunt cei mai buni pentru noi. Nu mă gândesc la câți ani de contract au, nu e treaba mea. Dacă au contracte pe 6 ani, dar nu-mi place de ei? Pot avea și contracte pe 20 de ani, nu îmi pasă. Sunt aici doar să iau deciziile bune pentru echipă”, a afirmat italianul angajat în această vară.

Final de drum pentru Sterling și Ben Chilwell

Printre cei care nu intră în planurile lui Maresca se numără extrema stânga Raheem Sterling (29 de ani) și fundașul stânga Ben Chilwell (27).

„Se antrenează separat. Așa cum am mai spus-o, situația lor este destul de clară. Nu am nicio noutate. Avem un lot mare, mi-e imposibil să le dau tuturor minute pe teren, așa că unii dintre ei, dacă vor să joace, mai bine ar pleca. Dacă nu o fac, au contract aici, sunt jucători ai lui Chelsea.

Dacă sunt brutal? Nu cred, încerc doar să fiu sincer. Am spus-o și o voi repeta: am vorbit cu Raheem înaintea meciului cu City, i-am spus că îi va fi greu să prindă minute. De asta n-a fost în lot.

Lui Chilly i-am spus că este un tip grozav, dar că se va chinui. Dacă asta vi se pare brutal, e treaba voastră. Mie mi se pare că e doar sinceritate”, a transmis antrenorul lui Chelsea despre cei 2 jucători.

Doar în această vară Chelsea a plătit 241 de milioane de euro pentru jucători noi. Cele mai notabile nume sosite pe Stamford Bridge sunt Pedro Neto (extremă, 60 de milioane), Joao Felix (mijlocaș ofensiv, 52 de milioane) și Kiernan Dewsbury-Hall (mijlocaș central, 35 de milioane).

Match Quiz Dinamo - Universitatea Craiova

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Veste tristă la Dinamo » Gigi Mulțescu, internat la „Urgență”: „Își caută ziua de mâine pe un pat de spital”
Superliga
Veste tristă la Dinamo » Gigi Mulțescu, internat la „Urgență”: „Își caută ziua de mâine pe un pat de spital”
Pintilii a explicat de ce a vrut să plece de la FCSB: „Mi-e rușine să ies în oraș, nu pot să dau ochii cu oamenii!”
Superliga
Pintilii a explicat de ce a vrut să plece de la FCSB: „Mi-e rușine să ies în oraș, nu pot să dau ochii cu oamenii!”
Se cere excluderea lui Ngezana din naționala Africii de Sud: „Nu merită! Cineva îl împinge”
Campionate
Se cere excluderea lui Ngezana din naționala Africii de Sud: „Nu merită! Cineva îl împinge”

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează