Articol de Theodor Jumătate - Publicat vineri, 08 mai 2020 11:30
Mouscron speră să primească licența la Tribunalul Belgian al Sportului (BAS), dar ies din nou la lumină afacerile murdare ale impresarilor Pini Zahavi și Fali Ramadani, cei care conduc clubul din umbră din 2015.
La începutul lui aprilie, Mouscron a fost refuzată de Comisia de Licențiere. Și, fără licență, clubul la care a antrenat Mircea Rednic (2016-2018) și unde au jucat în ultimul timp Cristi Manea (2015-2017), Dorin Rotariu (2017-2018) e retrogradat în ultima ligă, de amatori. A făcut apel la Tribunalul Belgian al Sportului (BAS), așteptând o decizie. În șase ani, a ajuns de cinci ori la judecata BAS. Și a fost salvat.
„Au luat 109 de jucători, unii nici n-au ajuns în Belgia"
Ziaristul Bart Lagae, de la Het Nieuwsblad, reamintește pentru BAS ce a însemnat Mouscron în ultimii ani. „A fost cea mai mare mașină de spălat bani din fotbal", a scris acesta, susținând că „oamenii din interiorul grupării au fost mințiți și înșelați de Pini Zahavi și Fali Ramadani", cei care conduc din umbră Mouscron din 2015.
„În cinci ani, Mouscron a achiziționat 109 fotbaliști. Mulți dintre ei n-au jucat niciodată, unii nici măcar n-au ajuns în Belgia". Cei doi impresari au inclus clubul valon într-o rețea internațională de spălare de bani, cu Apollon Limassol în centrul ei. În 2019, sediul lui Mouscron a fost percheziționat de poliție într-o altă anchetă uriașă declanșată în Belgia, „Mâinile curate".
„Judecătorii pot pune capăt scandalului acum"
Jurnalistul flamand a încheiat: „Zahavi este astăzi subiectul unei investigații judiciare, iar Ramadani a fost acuzat în Spania într-un alt dosar de spălare de bani. Cei trei judecători ai Tribunalului Sportului pot pune capăt acestui scandal acum".
18 meciuria jucat Cristi Manea în două sezoane la Mouscron, fiind împrumutat de la Apollon între 2015 și 2017
11 goluria înscris Dorin Rotariu la Mouscron, evoluând în 30 de partide (împrumut de la Bruges, 2017-2018)