INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PAOK SALONIC

EXCLUSIV Răzvan Lucescu explică ultimul succes al său de la Salonic: „Am fost susținuți de Dumnezeu!”

Răzvan Lucescu, purtat pe brațe de elevii săi de la Salonic
Foto: Instagram PAOK Salonic
Răzvan Lucescu, purtat pe brațe de elevii săi de la Salonic Foto: Instagram PAOK Salonic

Articol de - Publicat joi, 30 mai 2024 00:37 / Actualizat joi, 30 mai 2024 20:54

Răzvan Lucescu, antrenorul lui PAOK Salonic, a simțit ajutorul divin ce l-a călăuzit pentru a câștiga ultimul campionat din Grecia. În vestiar, au existat discursuri motivaționale, cu jucătorii strânși în jurul icoanei Maicii Domnului.

Răzvan Lucescu, 55 de ani, este din nou omul-succesului în Grecia, după ce a cucerit titlul cu PAOK Salonic. Și a reușit performanța de o manieră excepțională. Formația din nordul țării a supus Atena, la fel ca în 2019 când PAOK a cucerit campionatul fără nicio înfrângere. Ulterior, a cucerit și Cupa Greciei.

La capătul acestui sezon, alb-negrii au învins en fanfare în ultimele 4 etape ale sezonului toți ceilalți granzi ai țării: AEK Atena (3-2, vicecampioana), Olympiakos (2-0, locul 3 și finalista Conference League), Panathinaikos (4-1, locul 4) și Aris Salonic (2-1, locul 5 și marea rivală locală).

Alex Chipciu s-a hotărât și l-a sunat pe Gigi Becali » Ce va face din vară
EXCLUSIV
Alex Chipciu s-a hotărât și l-a sunat pe Gigi Becali » Ce va face din vară

Icoana Maicii Domnului în mijlocul echipei, înaintea marilor meciuri

În ultimele zile, Lucescu a explicat și pentru GSP, dar și pentru alte canale media din țară, cum a reușit această nouă performanță cu PAOK Salonic. Într-o intervenție pentru Gazeta Sporturilor, Lucescu a găsit și o altă explicație pentru triumf. Un detaliu din afara sportului.

"Am simțit că am fost luați de Dumnezeu dintr-un loc și duși la câștigarea campionatului! Tot ceea ce ni s-a întâmplat a fost extraordinar", a reacționat Răzvan.

În timpul sărbătoririi titlului, acasă, pe stadionul Toumba, românul a fost surprins pe filmarea evenimentului sărutând medalia de campion, după care și-a făcut semnul crucii de câteva ori și a împreunat mâinile ca de rugăciune, privind spre cer.

În această primăvară, au apărut în social media mai multe filmulețe cu discursurile motivaționale ținute de liderii echipei în vestiar. Pe lângă cuvintele de forță ce s-au dovedit de mare impact pentru succes, se observa cum în grupul strâns, format din jucători, exista cineva care ținea o icoană. Una sfințită, care o reprezenta pe Maica Domnului.

Grecii sunt recunoscuți pentru credința lor ortodoxă. Iar Salonicul se află în mijlocul unui ținut plin de lăcașuri sfinte frecventate de creștini pe întreaga durată a anului.

Grecia, casa sfinților, nu doar destinație de vacanță

Într-un studiu realizat de "Society for Orthodox Christian History in the Americas", în urmă cu trei ani, apare că în România 82 la sută din populație este de religie ortodoxă în timp ce în Grecia ajunge până la aproape 98 la sută. Practic, Grecia este recunoscută ca singurul stat ortodox din lume.

Biserica "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie", Meteora, Kato Xenia și, mai ales, Muntele Athos sunt locuri binecunoscute de către români.

Totodată, de ani buni, Grecia este destinația preferată de vacanță pentru români. Care vizitează și bisericile, și mănăstirele de pe teritoriul țării, pe lângă alte atracții superbe.

Veniturile Greciei din turism au înregistrat un record în primele şapte luni din 2023, conform datelor oficiale, în timp ce există o cerere solidă pentru călătorii în perioada toamnei, inclusiv în noiembrie. Se estimează să fie și mai bine în sezonul 2024.

Anul trecut, veniturile din turism au depășit 21 de miliarde de euro, depăşind precedentul nivel record, de 18,17 miliarde de euro, stabilit în 2019.

35de milioane de vizitatori străini a primit Grecia în 2023

Cum a cucerit PAOK titlul în Grecia, cu icoana Maicii Domnului în vestiar: "Ne-am simțit împinși de la spate de Dumnezeu!"

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”
Nationala
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează