INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

REAL MADRID - ALAVES 2-0 // Karim Benzema, arma letală » Borna incredibilă atinsă în era Zidane

Karim Benzema (dreapta) a marcat în Real Madrid - Alaves 2-0 // foto: Guliver/gettyimages +13   FOTO
Karim Benzema (dreapta) a marcat în Real Madrid - Alaves 2-0 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 11 iulie 2020 10:41 / Actualizat sambata, 11 iulie 2020 10:41

Karim Benzema (32 de ani) a deschis din penalty drumul unei noi victorii a lui Real Madrid (2-0 cu Alaves), devenind primul din istoria La Liga ce înscrie şi oferă assist în fiecare lună a anului. Karim e şi al doilea la „galactici” cu gol în fiecare zi a săptămânii.

Metronomul Real nu se lasă perturbat de nimeni şi nimic şi continuă parcursul fără greşeală postpandemie. A opta victorie la rând, 2-0 cu Alavés, după al treilea meci în care a deschis scorul din 11 metri, şi avantajul de patru puncte refăcut faţă de Barcelona. 

N-a mai fost căpitanul Ramos, suspendat, dar s-a ocupat la fel de precis de penalty (de data asta incontestabil faultul lui Ximo la Mendy), Benzema. Francezul e arma letală a lui Zidane în marşul către titlu. KB9 a reuşit primul gol al erei ZZ la Madrid, tot el l-a marcat şi pe al 500-lea în 207 partide cu antrenorul francez pe bancă!

Benzema a ieşit cu probleme musculare

Mai mult, Karim a devenit primul fotbalist din istoria campionatului spaniol care marchează un gol şi oferă un assist în fiecare lună a anului (Messi încă n-a scuturat plasa în iulie). Un alt record trecut în cont a fost prima realizare trecută pe tabelă într-o vineri, singura zi care-i lipsea pentru a fi al doilea blanco din istoria clubului cu săptămâna completă de goluri în LaLiga (primul e Cristiano Ronaldo). 

Nu a fost însă totul perfect pentru golgheterul lui Zidane. I-a cedat locul lui Hazard în minutul 82, acuzând dureri musculare la coapsa dreaptă. Era 2-0, după ce Real (prin Asensio) a primit primul gol cu VAR (anulat iniţial pentru ofsaid) din acest sezon în LaLiga, în cel mai uşor meci de la restartul campionatului, scorul fiind scurt faţă de diferenţa din teren.

Top marcator în era Zidane

  1. Cristiano 112
  2. Benzema 74
  3. Bale 44
  4. S. Ramos 29
  5. Isco 27
  6. Asensio 22
  7. Casemiro & Morata 19

20 de penalty-uri consecutivea transformat Real în campionat. De la Sevilla în 2004 n-a mai avut nimeni un şir aşa lung fără ratare. Între 1982 şi 1984, „los Blancos” au mai atins acest record, oprit de ratarea lui Juanito

10 penalty-uris-au acordat în favoarea lui Real în actuala LaLiga şi doar două împotrivă (plus 8). Are de departe cel mai bun bilanţ, Atletico şi Celta urmând-o cu plus 4. Deja s-a egalat recordul de lovituri de la 11 metri dictat într-un campionat, 140 în 1989-1990!

GALERIE FOTO. Imagini spectaculoase din Real Madrid - Alaves 2-0

+9 FOTO

Citește mai multe știri despre La Liga:

Real Madrid răsuflă ușurată: jucătorul suspect de COVID-19, testat negativ

Rivaldo trage un semnal de alarmă: „Problema Barcelonei nu e VAR-ul, ci jocul!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează