INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Ruud van Nistelrooy revine la Manchester United!

Ruud van Nistelrooy, în tricoul lui Manchester United în urmă cu 18 ani / Sursă foto: Imago Images
Ruud van Nistelrooy, în tricoul lui Manchester United în urmă cu 18 ani / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 24 iunie 2024 16:04 / Actualizat luni, 24 iunie 2024 18:24

Fostul mare atacant Ruud van Nistelrooy, 47 de ani, revine la Manchester United, olandezul urmând să facă parte din staff-ul managerului Erik ten Hag. Nume reprezentativ al „diavolilor roșii”, Van Nistelrooy se întoarce pe „Old Trafford” la 18 ani de când lăsa United-ul pentru a i se alătura Realului „galactic”.

Se concretizează anunțul făcut în week-end de Fabrizio Romano. Luni, jurnalistul italian a revenit cu un update asupra situației lui Ruud van Nistelrooy, iar lucrurile se limpezesc: tehnicianul care a pregătit PSV Eindhoven între 2022 și 2023 e tot mai aproape de United, unde se va alătura staff-ului condus de compatriotul Erik ten Hag.

Ruud van Nistelrooy revine la United: „Lucrurile avansează rapid”

Manchester United lucrează în culise la o mișcare care-i va răscoli mai mult ca sigur pe nostalgici.

„Lucrurile avansează rapid”, a sunat anunțul făcut luni de Fabrizio Romano, prin intermediul contului său de Twitter. Potrivit acestuia, Van Nistelrooy a mai fost curtat și de Burnley, formație care a retrogradat din Premier League și care-și caută antrenor după plecarea lui Vincent Kompany la Bayern Munchen.

Ruud van Nistelrooy, imens în istoria lui Manchester United. Dar relația tensionată cu Cristiano Ronaldo i-a adus și prejudicii

Ruud van Nistelrooy e considerat de fanii „diavolilor” un fotbalist legendar din istoria modernă a lui Manchester United.

A evoluat timp de cinci sezoane pe „Old Trafford”,  între 2001 și 2006,  și câștigând un titlu în Premier League, o Cupă, o Cupă a Ligii și o Supercupă a Angliei. Letal în fața porții, Ruud van Nistelrooy a reușit să marcheze 150 de goluri în 219 meciuri disputate pentru United. 

În ciuda impactului pe care-l avea în jocul lui United, despre Van Nistelrooy s-a spus că ar fi inițiat mai multe conflicte cu Cristiano Ronaldo, cel care se afla atunci la începuturile aventurii la United. Până să devină superstarul intangibil din prezent, Cristiano ar fi avut de suferit din cauza capriciilor olandezului!

Ruud van Nistelrooy revine la Manchester United!
Ruud van Nistelrooy și Cristiano Ronaldo la Manchester United, foto: Guliver/gettyimages

Rio Ferdinand povestea în urmă cu mai mult timp felul în care Van Nistelrooy l-a pedepsit la un moment dat pe lusitan:

„Odată, s-a întâmplat ceva cu Van Nistelrooy. Ruud s-a dus la Ronaldo și l-a luat la șuturi, l-a lovit și în tendonul lui Ahile. Apoi, când mingea a ajuns la Van Nistelrooy, m-am dus și l-am lovit direct. I-am spus: «Ce se întâmplă cu tine? De ce l-ai lovit? Ronaldo e doar un copil».  

Ruud s-a ridicat de jos și era foarte nervos, iar ceilalți colegi s-au băgat între noi, așa că nu s-a ajuns mai departe”, a povestit Rio Ferdinand, potrivit Manchester Evening News.

Ferguson n-ar mai fi tolerat ieșirile vulcanice ale lui Ruud van Nistelrooy la adresa lui Ronaldo

Jurnalistul Alastair Campbell, fost purtător de cuvânt în mandatul premierului Tony Blair și prieten apropiat al lui Sir Alex Ferguson, dezvăluia în 2017 un alt episod tensionat între batav și Ronaldo: 

„Ultima picătură a fost atunci când Van Nistelrooy i-a spus lui Cristiano că a găsit un nou tată în persoana lui Carlos (n.r. Queiroz, fostul asistent al lui Ferguson), la doar câteva luni după ce tatăl alcoolic al lui Ronaldo decedase. Carlos l-a rugat să aibă respect, dar Ruud a spus că el nu respectă pe nimeni acolo.

I-a cerut apoi scuze de la Cristiano, dar a fost prea târziu. Alex (n.r. Ferguson) l-a trimis acasă atunci când aflase de această dispută. Nu știa ce să facă în privința lui”, a povestit Campbell în jurnalul său, devenit serial în publicația The Times.

La vremea respectivă, presa relatase că Van Nistelrooy a fost lăsat în afara lotului pentru meciul cu Charlton Athletic, ultimul din sezonul 2005-'06, din cauza unei neînțelegeri cu Ronaldo la antrenamentul din ziua premergătoare partidei. 

VIDEO Foppe de Haan, despre cum l-a transformat pe Ruud van Nistelrooy: „A venit la mine și mi-a zis: «OK, vreau să fiu atacant, dar am nevoie de ajutor!». I-am spus că va fi cel mai mare”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
România, bătută zdravăn de Ungaria » Florentin Pera are mult de lucru înaintea Campionatului European de handbal feminin
Handbal
România, bătută zdravăn de Ungaria » Florentin Pera are mult de lucru înaintea Campionatului European de handbal feminin
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant
Campionate
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează