INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

NEWS ALERT Dennis MAN-ia! O armată de scouteri vine să-l vadă din nou azi pe român! „Licitația începe de la 30 de milioane de euro” » Recordul pe care l-ar putea egala

Dennis Man (26 de ani), extrema dreaptă, care a deschis scorul vineri seară la Pristina, în meciul (3-0) cu Kosovo, în prima etapă din Liga C a Nations League, a ajuns la golul cu numărul 100 în cariera la cluburi și echipa națională +10   FOTO
Dennis Man (26 de ani), extrema dreaptă, care a deschis scorul vineri seară la Pristina, în meciul (3-0) cu Kosovo, în prima etapă din Liga C a Nations League, a ajuns la golul cu numărul 100 în cariera la cluburi și echipa națională

Articol de - Publicat luni, 16 septembrie 2024 10:41 / Actualizat luni, 16 septembrie 2024 10:50

Dennis Man (26 de ani), extrema dreaptă a celor de la Parma, va fi urmărit și diseară, de la 19:30 (în direct la Digi Sport 2), la meciul contra lui Udinese, de mulți emisari ai unor echipe de top, precum Bayern, Dortmund, Lyon, Ajax și Marseille ♦ „Cumpărat cu 15 milioane Є, românul sigur nu va fi vândut la un preț mai mic decât dublul sumei plătite în 2021”, a dezvăluit ziarul italian ♦ Dacă iarăși dă gol azi, Man îi va egala pe Enrico Chiesa, Gervinho și Adriano!

Dennis Man nu este doar jucătorul lunii august în Serie A, primul român de la Mutu încoace care reușește așa ceva în elita fotbalului italian.

+17 FOTO

Liderul Parmei din acest debut de sezon, și nu numai, continuă să atragă ca un magnet nu doar atenția presei și a tifosilor din Cizmă, însă și a marilor cluburi de pe continent. Așa cum se anunță a fi cazul și peste circa nouă ore, la confruntarea cu Udinese, penultima a rundei a patra.

„Lista pretendenților lui Man se mărește pe zi ce trece”

„Cel mai bun marcator al Parmei din sezonul trecut, cel mai bun jucător al lunii trecute. Este un moment magic pentru Dennis Man, unul dintre protagoniștii absoluți din mercato italian și internațional. Sunt deja multe cluburi pe urmele lui.

Și, la proximul meci de pe Ennio Tardini, se așteaptă vizita-fulger a unor emisari trimiși de mai multe echipe străine, pentru a-l studia și mai îndeaproape: Bayern, Borussia, Lyon, Ajax și Marseille au și efectuat primii pași.

11goluri (liderul marcatorilor echipei) și șase pase decisve a avut Dennis Man în 32 de partide disputate la Parma în sezonul trecut din Serie B

Și, în curând, lista celor care se bat pentru a-l semna pe Dennis Man ar putea să ia proporții nebănuie în urmă cu câteva luni”, a dezvăluit Corriere dello Sport într-un articol exclusiv online.

După ce a semnat prelungirea, Man e fericit și calm. Când îi dai mingea pe extremă, nu ți-e teamă că o pierde. Mourinho m-a sunat după ce a marcat împotriva Fiorentinei și mi-a spus: «Ai văzut, Giovanni, ce înseamnă Serie A? Viitorul este al lor»
Giovanni Becali, agentul lui Dennis Man, la Fanatik

Evoluția cu AC Milan i-a ridicat mult cota lui Man!

Aceeași sursă continuă, pornind de la declarația agentului său, Giovanni Becali, cu laudele la adresa celui mai în vârstă titular al Parmei de la singurul meci pierdut de „cruciați” în acest campionat, 1-2 la Napoli: „Meciul cu Milan a crescut, cu siguranță, cota de atractivitate a jucătorului, devenit rapid unul dintre cei mai căutați fotbaliști în străinătate.

După ce a plătit 15 milioane de euro pentru el, Parma se bucură acum de consacrarea sa deplină, fără să coboare însă prețul cerut, de 30 de milioane de euro, ca bază de pornire a licitației.

Dennis MAN-ia! O armată de scouteri vine să-l vadă din nou azi pe român! „Licitația începe de la 30 de milioane de euro” » Recordul pe care l-ar putea egala
Parmegianul Dennis Man îl execută necruțător pe Mike Maignan, titularul naționalei Franței, la 2-1 cu Milan / Foto: Imago

Și mai există, de asemenea, multe cluburi italiene interesate de jucător, AC Milan culegând și în trecut informații direct de la echipa din fostul Ducat”.

73de minute îi lipsesc lui Dennis Man pentru a atinge prima bornă milenară în tricoul Parmei, pentru care a semnat 4 goluri în 17 meciuri jucate în Serie A, jumătate dintre ele în primele două etape ale acestui campionat

Încă un gol diseară și Man îl va egala pe Adriano!

Dincolo de cele trei puncte și șansa de a urca până pe locurile 5-6, în zona cupelor europene, la egalitate cu adversara de diseară, Udinese (7 puncte), Dennis Man mai poate realiza ceva extraordinar la echipa nou-promovată în „massima divisione”.

„Tricolorul”, care a punctat și pentru naționala lui Mircea Lucescu, deschizând drumul spre prima victorie (3-0 în Kosovo) din această ediție a Ligii Națiunilor, e la un singur gol distanță de a ajunge la trei etape consecutive pe lista marcatorilor pe teren propriu într-un debut stagional din Serie A!

38de goluri a influențat Man (26 de reușite și 12 assisturi) în cele 112 meciuri pentru Parma (total 7.274 de minute în Serie A, Serie B și Coppa Italia)

După reușite în poarta celor de la Fiorentina (1-1) și AC Milan (2-1), ambele au adus și deschiderea scorului!, fostul star al lui FCSB poate „recidiva” contra friulanilor astăzi și să ajungă la o serie de trei goluri pe „Ennio Tardini”.

Performanță neatinsă în istoria participărilor trupei gialloblu în elita fotbalului italian decât de trei jucători.

Dennis MAN-ia! O armată de scouteri vine să-l vadă din nou azi pe român! „Licitația începe de la 30 de milioane de euro” » Recordul pe care l-ar putea egala
Golul egalizator al lui Gervinho din meciul cu Juventus (1-2), pe 1 septembrie 2018, a deschis seria ivorianul de trei jocuri ca marcator pe Ennio Tardini / Foto: Imago

Este vorba despre brazilianul Adriano (fostul partener de atac al lui Mutu în tricoul squadrei gialloblu din Reggio Emilia), italianul Enrico Chiesa (tatăl lui Federico, noul jucător al lui Liverpool).

Dar și despre ivorianul Gervinho, autorul splendidei doppietta pe „Giuseppe Meazza” la 2-2 cu Inter din sezonul 2020-2021, meci în care n-a putut juca, fiind afectat de pubalgie, Valentin Mihăilă (Man încă nu se transferase de la FCSB).

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (23)
Andrei127
Andrei127  •  18 Septembrie 2024, 10:54
Postat de china pe 16 Septembrie 2024, 13:07

Thuram? Inter a fost praf aseara.

Si ce legatura are un meci jucat pe 15.09 cu prestatiile lui Thuram din luna august, in baza carora a fost ales jucatorul lunii in Serie A?

mangrova
mangrova  •  16 Septembrie 2024, 16:29

Denis Mann a ajuns un jucător apreciat la nivelul Serie A. Evident, ca român, mă bucur că avem reprezentare la cel mai înalt nivel de performanță în Italia la nivel fotbalistic. Opinia personală este că trebuie lăsat un pic să mai joace, să lege mai multe jocuri bune, atâ la Parma, cât și la națională și, dacă există constanță, sa meargă la un nivel superior. Mult succes, Denis Mann-pericol public!

Sadiku_rade_de_fcsb
Sadiku_rade_de_fcsb  •  16 Septembrie 2024, 14:51
Postat de iulix73 pe 16 Septembrie 2024, 13:32

Eu unul aș rămâne la Parma macar încă un an în Serie A ! Cunoaște echipa, are un anume statut acolo ...dacă pleacă o ia de la capăt . Dacă rămâne și are o prestație asemănătoare până la sfârșitul campionatului , poate pleca pe o sumă de minim 60 000 000 de euro .

cel putin 60 de meleoane

Vezi toate comentariile (23)
Comentează