INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

REAL MADRID - ALAVES 2-0 // Thibaut Courtois, elogiat de Zidane după un nou meci mare: „Ne-a scos din multe impasuri. Are o influenţă decisivă în acest sezon”

Thibaut Courtois, Real Madrid // foto: Guliver/gettyimages +13   FOTO
Thibaut Courtois, Real Madrid // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 11 iulie 2020 10:55 / Actualizat sambata, 11 iulie 2020 10:55

Thibaut Courtois (28 de ani), portarul lui Real Madrid, e lăudat de Zinedine Zidane după meciul cu Alaves (2-0), al cincilea meci la rând fără gol primit. Are 462 de minute cu buturile încuiate în actuala La Liga, a doua cea mai lungă serie după Ter Stegen.

Dacă Madridul se uită de sus în jos spre (încă) deţinătoarea titlului Barcelona, un mare merit îi revine însă şi defensivei liderului. Pornind de la Thibaut Courtois. Contestat de fani şi criticat de presă în sezonul anterior, belgianul s-a remarcat şi aseară în Valdebebas prin câteva intervenţii care au asigurat liniştea „albilor”. 

„Este foarte important şi are o contribuţie decisivă la traseul echipei. Este adevărat că ne apărăm cu toată echipa, dar Thibaut ne-a salvat din multe impasuri. Ne-au prins excelent paradele lui!”, l-a elogiat antrenorul Zidane.

Courtois vs. Oblak pentru Trofeul Zamora

Ultimul care l-a învins pe Courtois a fost Mikel Merino în finalul partidei de la san Sebastian, câştigată cu 2-1 de Real contra lui Sociedad. De-atunci a legat cinci etape cu „clean sheet" şi 462 de minute. 

L-a depăşit pe Jan Oblak (Atletico), slovenul cu care se luptă pentru Trofeul Zamora, acordat celui mai bun goalkeeper din La Liga. Şi are a doua cea mai lungă serie invincibilă, în urma lui Ter Stegen, 500 de minute la Barcelona!

E imposibil să nu primeşti goluri, însă e adevărat că încasăm acum foarte puţine. Trebuie să continuăm pe aceeaşi linie şi să admitem că îl avem în mare formă pe Courtois. Echipa le oferă foarte puţin adversarilor - Zinedine Zidane, antrenor Real Madrid

574 de minuteeste recordul de invincibilitate la Real deţinut de Casillas, din 2007-2008. Cea mai lungă serie a lui Courtois datează de la Atlético, 579 de minute, în la Liga 2011-2012

18 meciuri fără gol primitdin 32 în care a apărat poarta Madridului are Courtois în acest campionat, peste performanţele lui Buyo din sezoanele 1986-1987 şi 1987-1988

GALERIE FOTO. Cele mai tari imagini din Real Madrid - Alaves 2-0

+9 FOTO

Citește mai multe știri despre Real Madrid:

Real Madrid răsuflă ușurată: jucătorul suspect de COVID-19, testat negativ

Karim Benzema, arma letală » Borna incredibilă atinsă în era Zidane

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează