INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN - LEIPZIG

Toți împotriva lui Bayern Munchen! La ce trucuri mentale apelează Leipzig ca să-i încurce pe bavarezi

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 19 mai 2023 12:45 / Actualizat vineri, 19 mai 2023 13:12

Jucătorii lui RB Leipzig și-au luat antrenor mental și exersează diferite tehnici pentru a câștiga în premieră la Munchen, contra lui Bayern. Vor să-și asigure prezența în Ligă, ediția viitoare, dar și să-i dea o mână de ajutor Borussiei Dortmund în lupta la titlu cu bavarezii.

Bayern vizează al 11 titlu consecutiv în Bundesliga, însă cu doar două etape etape înaintea finalului are doar un punct în fața Borussiei Dortmund și un meci complicat mâine, contra lui RB Leipzig. 

Est-germanii vor să-și asigure și ei un loc de Champions League și în ultima vreme, sub îndrumarea unui psiholog, au apelat la câteva trucuri mentale menite să-i ajute în tentativa de a triumfa mâine seară pe Allianz Arena, la a 7-a încercare.

Revista Sport Bild a explicat cum funcționează tehnicile folosite de jucătorii lui RB:

RESPIRAȚIE ADÂNCĂ. Înainte și după antrenament sau după meci, jucătorii stau întinși pe spate și se concentrează asupra respirației. Este vorba despre inspirația și expirarea conștientă, pentru a relaxa corpul și pentru a putea adormi mai repede și mai bine. Există însă și exerciții care activează organismul astfel încât acesta să dea randament imediat. „Tehnicile de respirație mă ajută să mă pot concentra în mod conștient asupra mea și asupra corpului meu”, susține mijlocașul Xaver Schlager.

VÂNĂTOARE DE LUMINI. Jucătorii stau în fața unui perete cu puncte de lumină care se aprind la întâmplare. Senzorii trebuie dezactivați cu mâinile. Apoi, după ce ating punctele luminoase, ei se întorc și trebuie să lovească o minge aruncată de antrenorul care le spune și ce picior să folosească. „Exercițiile cu senzori de lumină mă ajută să iau decizii mai bune în joc, mai ales în momentele stresante. Sper că acest antrenament cognitiv suplimentar îmi va oferi o percepție mai bună pe teren”, explică același Schlager.

MONITORIZAREA SOMNULUI. Unii jucători poartă inele negre pe degete. Nu sunt bijuterii, ci un fel de colectori de date. Printre altele, sunt înregistrate ritmul cardiac, temperatura și fazele de somn. Analiza poate fi folosită pentru a determina la ce oră ar trebui să doarmă cel mai bine jucătorii și de cât timp de odihnă au nevoie.

GÂNDIRE CONTROLATĂ. Nu se discută efectele pe care le-ar avea un rezultat asupra adversarului. Ideea e să te concentrezi doar asupra ta, ca să nu-ți copleșești creierul. Iar antrenorul mental ignoră întotdeauna mitul adversarului temut. Faptul că RB nu a câștigat niciodată la Munchen nu este o temă de discuție în pregătire. Motivul: scenariile și amintirile negative ar trebui evitate.

Cu siguranță vrem să o învingem pe Bayern. Dacă Borussia Dortmund va avea cele mai multe puncte la final m-aș bucura, fiindcă am jucat acolo în 2015

- Kevin Kampl, mijlocaș RB Leipzig

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Un fotbalist de la Inter, amenințat de ultrașii lui AC Milan după semifinala din Ligă: „Te facem să îți înghiți limba”

Scene violente după AZ Alkmaar - West Ham » Ultrașii olandezi s-au dus în sectorul în care jucătorii englezi sărbătoreau alături de familii

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează