INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

FOTO Wolves - Manchester City 1-2 » „Cetățenii” câștigă cele 3 puncte după un final controversat pe Molineux

Articol de - Publicat duminica, 20 octombrie 2024 16:00 / Actualizat duminica, 20 octombrie 2024 18:29

Campioana Angliei, Manchester City, a câștigat pe Molineux Stadium, 2-1 împotriva lui Wolverhampton, într-o partidă a etapei cu numărul 8 din Premier League.

Rezultatele etapei a 8-a din Premier League

Gazdele au deschis scorul după doar 7 minute de la fluierul de start al partidei.

Băieții lui Gary O’Neil au recuperat balonul la mijlocul terenului și au declanșat un contraatac rapid, purtat în flancul drept, de unde Nelson Semedo a trimis o centrare perfectă pentru Strand Larsen, care a trimis mingea în plasa porții lui Ederson.

Replica „cetățenilor” a venit după doar 2 minute. Bernardo Silva a primit balonul în mijlocul careului advers și a trimis spre poarta lui Jose Sa, însă goalkeeper-ul portughez a avut o intervenție excelentă și a reușit să respingă.

Wolverhampton a putut să-și dubleze avantajul în minutul 19, tot în urma unui contraatac gestionat excelent de către gazde. De această dată, Nelson Semedo a devenit din servant cel servit, dar fundașul portughez nu a reușit să-l învingă pe Ederson dintr-o poziție de 1 contra 1.

Gol superb marcat de Josko Gvardiol

După acest episod, terenul s-a înclinat înspre poarta „lupilor”, iar în minutul 33, Josko Gvardiol a restabilit egalitatea cu o execuție superbă la colțul lung din afara careului, la care Jose Sa nu a mai putut face nimic.

Mai mult decât atât, trupa lui Pep Guardiola a fost extrem de aproape de a prelua conducerea chiar înainte de pauză, când Savinho a trimis un șut de la marginea careului, însă Jose Sa a avut o nouă intervenție de zile mari, păstrând astfel echilibrul pe tabelă înainte de fluierul de final al primei reprize.

Astfel, cele două echipe au intrat la egalitate la cabine, scor 1-1.

+6 FOTO

Jose Sa, într-o formă de zile mari

Portarul lui Wolverhampton s-a remarcat și în debutul reprizei secunde, atunci când a reușit să pareze șutul din afara careului trimis de căpitanul „cetățenilor”, Ruben Dias.

În minutul 56, Matheus Cunha a avut șansa de a-și readuce echipa în avantaj, însă execuția atacantului brazilian a trecut puțin pe langă poarta lui City.

Treptat, formația lui Pep Guardiola a pus stăpânire pe joc, însă de fiecare dată defensiva gazdelor a știut cum să gestioneze atacurile campioanei Angliei.

Final controversat pe Molineux Stadium

În cel de-al 5-lea minut suplimentar al partidei, oaspeții au reușit să înscrie golul victoriei prin John Stones, care a trimis cu capul în poarta lui Wolverhampton, după o centrare de la colțul terenului venită din partea lui Phil Foden.

Inițial, centralul Chris Kavanagh nu a validat golul oaspeților, pe motiv că poziția lui Bernardo Silva, aflat în afara jocului, obstrucționa vizibilitatea goalkeeper-ului portughez.

Totuși, după intervenția arbitrilor din camera VAR, centralul englez a mers la monitor pentru a revedea faza, iar verdictul său a fost validarea golului lui City, spre nemulțumirea oficialilor și fanilor lui Wolverhampton.

În urma acestui rezultat, „cetățenii” acumulează 20 de puncte și urcă pentru moment pe prima poziție în Premier League.

De cealaltă parte, „lupii” rămân cu un singur punct după 8 etape și coboară pe ultima poziție în clasament.

În etapa viitoare din Premier League, Manchester City va primi vizita nou-promovatei Southampton, în timp ce Wolverhampton va evolua pe terenul lui Brighton.

Până atunci însă, trupa lui Pep Guardiola va juca miercuri în UEFA Champions League, tot pe teren propriu, împotriva lui Sparta Praga.

Clasament Premier League:

FINAL » Wolverhampton - Manchester City 1-2

Wolverhampton - Manchester City » Echipele de start:

Wolverhampton (3-5-2): Sa - Bueno, Dawson, Toti - Semedo, Lemina, Andre, J. Gomes, Ait-Nouri - Cunha, Larsen
Rezerve: Bentley - Bellegarde, Doherty, Doyle, Forbs, R. Gomes, Guedes, Lima, Sarabia
Antrenor: Gary O'Neil

Manchester City (4-2-3-1): Ederson - Lewis, Stones, Dias, Gvardiol - Kovacic, Gundogan - Savinho, B. Silva, Doku - Haaland
Rezerve: Ortega, Carson - Akanji, Ake, Foden, Grealish, McAtee, Nunes, O'Reilly
Antrenor: Pep Guardiola

Stadion: Molineux Stadium (Wolverhampton)
Arbitru: Chris Kavanagh

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Moment scabros la pauza derby-ului Dinamo - FCSB » Ce au făcut ultrașii oaspeților când majoretele dinamoviste au ieșit pe gazon
Superliga
Moment scabros la pauza derby-ului Dinamo - FCSB » Ce au făcut ultrașii oaspeților când majoretele dinamoviste au ieșit pe gazon
Gigi Becali, imediat după Dinamo - FCSB: „Să știți un lucru”
Superliga
Gigi Becali, imediat după Dinamo - FCSB: „Să știți un lucru”
Gigi Becali și-a amenințat jucătorii la finalul derby-ului cu Dinamo: „Trebuie amenzi! Eu bat cu pumnul în masă” + anunță o schimbare în echipa de start
Superliga
Gigi Becali și-a amenințat jucătorii la finalul derby-ului cu Dinamo: „Trebuie amenzi! Eu bat cu pumnul în masă” + anunță o schimbare în echipa de start

Fosta vedetă din Superliga se distrează cu iubita în Dubai! Francesca a lăsat România, unde era vedetă TV, și s-a mutat cu el în Emiratele Arabe Unite

„Ți s-a propus să trișezi?” » Tătărușanu răspunde la 10 întrebări delicate: „A ieșit scandal în vestiar” / „Atunci am vrut să mă las!”


Comentarii (4)
mdionis
mdionis  •  20 Octombrie 2024, 20:06
Postat de andy_mihailescu86 pe 20 Octombrie 2024, 18:47

INCREDIBIL!!! Dupa ce ca au cumparat tot ce se putea, nici asa nu sunt in stare sa castige...acum au nevoie sa fie impinsi de la spate de arbitrii. Daca era ORICARE alta echipa in locul lor, golul ar fi fost anulat, la ei nu, nu inteleg de ce lumea mai spera la alt deznodamant in Premier League. Tot ei vor fura si acest campionat. Manchester City = Real Madrid din Premier League

Fără îndoială că, judecând după vehemența intervenției dumitale, ai găsit motivul regulamentar pentru care golul din final ar fi trebuit anulat (nu, identitatea echipelor de pe teren nu are de-a face cu acest motiv, în caz că dorești să continui pe această linie greșită de argumentare). Rugămintea mea este să îl împărtășești în public, să îl cunoaștem cu toții.

andy_mihailescu86
andy_mihailescu86  •  20 Octombrie 2024, 18:47

INCREDIBIL!!! Dupa ce ca au cumparat tot ce se putea, nici asa nu sunt in stare sa castige...acum au nevoie sa fie impinsi de la spate de arbitrii. Daca era ORICARE alta echipa in locul lor, golul ar fi fost anulat, la ei nu, nu inteleg de ce lumea mai spera la alt deznodamant in Premier League. Tot ei vor fura si acest campionat. Manchester City = Real Madrid din Premier League

mdionis
mdionis  •  20 Octombrie 2024, 18:23

VAR-ul a fost mai mult de ochii lumii, în realitate nu putea fi vorba de poziție afară din joc la Bernardo Silva: 1. în prima fază (în timp ce Foden execută lovitura de la colț), B. Silva il incomodează prin prezență pe portarul advers care alege să îi dea un brânci; poziția lui este nesancționabilă întrucât în prima fază de la orice lovitură de colț mișcarea mingii în direcția lungimii terenului se face înapoi (nu există afară din joc la „corner”); 2. în a doua fază, Stones lovește mingea către poartă însă B. Silva nu se mai află nici lângă portar (cel care l-a îmbrâncit cu o clipă mai devreme) și nici pe direcția mingii deci nu este în niciun fel implicat în derularea fazei, așadar o eventuală poziție a sa dincolo de ultimul fundaș este evident una pasiva, nesancționabilă. Dacă portarul nu l-ar fi dat la o parte, e mai probabil că analiza VAR ar fi anulat golul ori pe motiv de stânjenire a portarului în suprafața de poartă, ori pe motiv de distragere a atenției acestuia. Surprinde (sau nu?!) comentariul crainicilor TV care, mult prea siguri pe dânșii, au susținut sus și tare că golul va fi anulat, apoi au încercat să o scalde cum că ar fi putut fi anulat însă arbitrul ar fi decis... nu se știe cum. De fapt se știe, ei însă nu au aflat.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează