Articol de Daniel Scorpie - Publicat miercuri, 30 iunie 2010 00:00
Uruguayenii au sărbătorit calificarea cu un superospăţ la iarbă verde. Guvernul le-a trimis 1.000 kg de carne, din care au făcut frigărui, fripturi şi chiftele.
Calificarea în "sferturi", după o aşteptare de 40 de ani, a fost sărbătorită pe cinste de uruguayeni. Selecţionerul Oscar Washington Tabarez le-a dat voie jucătorilor să iasă din tensiunea meciurilor şi stresul antrenamentelor, distrîndu-se la un grătar la iarbă verde, în curtea hotelului în care sînt găzduiţi la Kimberley.
Pentru asta au apelat la o mie de kilograme de carne trimise ca primă de Guvernul de la Montevideo. Bucătarul "celeştilor" a pregătit din belşug fripturi, frigărui şi chiftele (foto), care au sfîrîit la greu pe grătare. Suarez, Forlan şi colegii lor au mîncat pe săturate şi apoi au postat pe site-urile de socializare poze de la petrecere.
Doi suspendaţi, doi incerţi
"Stelele negre" au probleme înaintea duelului cu Uruguay. Meciul din "optimi" cu SUA a lăsat urme serioase, iar selecţionerul Rajevac nu poate conta pe suspendaţii Jonathan şi Ayew, pentru ultimul încasînd ieri refuzul FIFA de a-i anula al doilea "galben". Ghanezii au emoţii şi cu alţi trei titulari, Asamoah Gyan, John Mensah şi Kevin-Prince Boateng, toţi cu probleme musculare. Dintre toţi cei accidentaţi, sigură este doar recuperarea golgeterului.