FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

EXCLUSIV Sorin Cârțu laudă convocarea lui Alex Mitriță la echipa națională: „Jupânul Lucescu știe de ce a făcut-o”

Alex Mitriță a revenit la echipa națională. Mircea Lucescu l-a convocat pentru meciurile cu Kosovo și Lituania. Foto: Cristi Preda, GSP.ro
Alex Mitriță a revenit la echipa națională. Mircea Lucescu l-a convocat pentru meciurile cu Kosovo și Lituania. Foto: Cristi Preda, GSP.ro

Articol de - Publicat vineri, 30 august 2024 16:28 / Actualizat vineri, 30 august 2024 17:36

Sorin Cârțu (68 de ani) a analizat convocarea surprinzătoare a lui Alex Mitriță la echipa națională a României pentru meciurile cu Kosovo (6 septembrie) și Lituania (9 septembrie) din Liga Națiunilor, prima acțiune a lui Mircea Lucescu în noul mandat pe banca „tricolorilor”.

Extrema celor de la Universitatea Craiova a prins ultima dată lotul României în urmă cu doi ani, în aceeași competiție, într-o partidă cu Finlanda, disputată pe Stadionul Giulești, încheiată cu victorie, scor final 1-0, în care a fost rezervă neutilizată.

De atunci, Mitriță nu a mai fost luat în calcul de către Edward Iordănescu. Mitriță nu a fost convocat la Euro 2024, decizie care a stârnit un val de critici înainte de turneul final.

Mircea Lucescu, felicitat de Sorin Cârțu pentru convocarea lui Alex Mitriță

Sorin Cârțu a fost unul dintre cei mai vocali susținători ai lui Alex Mitriță atunci când s-a pus în discuție aportul pe care l-ar putea avea cel mai valoros jucător din Bănie la echipa națională a României.

Într-o declarație în exclusivitate pentru GSP.ro, legenda Craiovei Maxima laudă inițiativa lui „Il Luce” de a oferi șanse și altor jucători din afara grupului pe care l-a construit Iordănescu în mandatul său.

Mircea Lucescu este jupânul nostru, e decanul, dacă e să mă întrebi, așa că orice decizie a lui, cel puțin acum la început, e de nediscutat. Eu cred că e o decizie bună că l-a chemat pe Alex Mitriță, că a deschis porțile naționalei. Și am încredere că ne poate califica. Chiar dacă sunt preliminarii de Mondial, avem speranțe. Sunt sigur că Mircea gândește foarte bine toate alegerile sale și ce trebuie să facă fiecare jucător pe care îl cheamă la echipa națională. Dacă a luat o decizie, știe de ce a făcut-o.

- Sorin Cârțu pentru GSP.ro

Sorin Cârțu laudă convocarea lui Alex Mitriță la echipa națională: „Jupânul Lucescu știe de ce a făcut-o”
Alex Mitriță a marcat ultima dată în tricoul României într-o partidă cu Armenia, cu capul, scor final 1-0, pe Stadionul Steaua, în 2021. Foto: Cristi Preda, GSP.ro

18 selecțiiare Mitriță la echipa națională a României pentru care a marcat 3 goluri

3,5 milioane de euroeste cota lui Alex Mitriță potrivit Transfermarkt

Iulian Cristea, Alex Chipciu și Mihai Lixandru, celelalte surprize

Iulian Cristea, dat afară de Rapid, revitalizat ulterior de Ioan Ovidiu Sabău, a fost și el convocat. Pe listă se mai află un jucător de la U Cluj, liderul Superligii, Alexandru Chipciu.

Alte nume surprinzătoare sunt Mihai Lixandru (mijlocaș defensiv, FCSB) și Virgil Ghiță (fundaș central, Cracovia). Lixandru se află la prima convocare, Ghiță a mai jucat un singur meci la națională, acela în septembrie 2021.

Sorin Cârțu laudă convocarea lui Alex Mitriță la echipa națională: „Jupânul Lucescu știe de ce a făcut-o”
Alex Chipciu în România - Malta 1-0, 8 septembrie 2019, ultimul său meci la echipa națională. Foto: Imago

Lotul României pentru partidele cu Kosovo și Lituania

Portari: Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 25/0), Horațiu MOLDOVAN (Sassuolo | Italia, 11/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0);

Fundași: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 21/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 31/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 21/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Iulian CRISTEA (Universitatea Cluj, 4/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 39/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6);

Mijlocași: Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 28/7), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 74/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 59/5), Marius MARIN (Pisa | Italia, 22/0), Darius OLARU (FCSB, 20/0), Mihai LIXANDRU (FCSB, 0/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 39/5), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 24/4), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 17/1), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova | 18/3);

Atacanți: Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 15/3), George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 44/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 39/5).

  • Din lotul lărgit fac parte și Răzvan Sava, Constantin Grameni, Marius Corbu și Louis Munteanu, însă selecționerul Mircea Lucescu a decis ca aceștia să se alăture lotului U21 pentru meciurile importante pe care selecționata Under 21 le dispută luna aceasta, cu Muntenegru și Finlanda.
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet
Superliga
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează