INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  BOSNIA - PORTUGALIA 0-0

VIDEO Bosnia şi Portugalia au remizat pe un teren execrabil » Revanşa se amînă pînă marţi

Articol de - Publicat sambata, 12 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 00:44

Gazdele n-au izbutit să se răzbune pe lusitani pentru eliminarea din barajul de CM 2010. Poate în returul de marţi, de la Lisabona

Bosnia trebuie să mai aştepte pentru a-şi lua revanşa în faţa Portugaliei. Învinşi de lusitani în barajul de CM 2010, Dzeko şi ceilalţi nu au putut să-i bată la Zenica în turul play-off-ului Euro 2012. Un pas înainte au făcut totuşi. Dacă acum doi ani au pierdut de două ori cu 1-0, aseară s-a încheiat 0-0.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI!

Oaspeţii au vrut din start să fie vioara-ntîi. Primul avertisment l-au dat încă din secunda 57, cînd şutul-centrare trimis de Nani n-a găsit destinatar. A venit şi marea ocazie a reprizei (9), cînd Begovici a respins greu voleul lui Raul Meireles. În minutul 20, raportul şuturilor era deja 4-1 pentru oaspeţi. La pauză avea să ajungă la 8-1.

Insuficient. În afara unui şut trimis de Ronaldo blocat ca la hochei de Zahirovici, nimic periculos. Cu atît mai puţin din partea bosniacilor. Constrînşi de jocul agresiv advers, aceştia au ieşit rar din propria jumătate. Abia cînd au reuşit să înainteze cu toate liniile au pus ceva probleme.

Gazdele s-au văzut mai mult la reluare. Curaj au prins după altă ratare lusitană: la o bîlbă Zahirovici, Postiga a trimis aiurea din 8 metri. După aceea Bosnia a insistat, ajutată de intrarea lui Ibisevici. Şi au apărut emoţiile la poarta vizitatorilor. A ratat însă Dzeko (71), imitat de Ibisevici (74, 80), pe fondul unei oboseli evidente a portughezilor. Nimic mai mult. Răzbunarea s-a amînat pe marţi, deşi se putea termina mai rău: Spahici s-a aflat aproape de autogol (91).

Teren execrabil
Un adversar în plus pentru jucători a fost terenul. Starea acestuia a lăsat tare de dorit: multe porţiuni cu gazon ars ori chiar lipsă, găuri şi denivelări peste tot, în destule dueluri mai aspre pămîntul sărind cu totul. Din această cauză au apărut o grămadă de imprecizii şi alunecări. Aşa a fost în minutul 51, cînd Ronaldo, scăpat singur în 14 metri, s-a dezechilibrat în momentul şutului şi a tras pe lîngă buturi. El a reacţionat nervos, fiind fluierat. Ulterior, a păţit-o şi Ibisevici (80), căruia i-a sărit mingea şi a tras "peste" din poziţie excelentă. Înaintea partidei, portughezii se plînseseră la UEFA. Degeaba.

Provocat nonstop
Cristiano Ronaldo a avut parte de una dintre cele mai ostile primiri. Starul Realului a fost şicanat neîntrerupt special ca să fie perturbat. Încă de la aeroport, el a fost întîmpinat strigîndu-i-se "Messi! Messi! Messi!", după marele rival de la FC Barcelona. La antrenament, un fan l-a fixat cu laserul, iar portughezul a replicat arătînd degetul mijlociu. Provocările au continuat la meci, cînd s-a auzit din nou "Messi! Messi! Messi!" imediat ce Cristiano a apărut pe gazon.

13 şuturi au trimis portughezii, faţă de 5 ale gazdelor; pe poartă raportul a fost 5-2

BOSNIA - PORTUGALIA    0-0
BOSNIA: Begovici - Zahirovici, Jahici, Spahici, Salihovici (68 Ibisevici) - Rahimici, Misimovici (86 Ibricici), Medunjanin (67 Maletici) - Pjanici, Dzeko, Lulici. Antr. S. Susici
PORTUGALIA: Rui Patricio - Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao - Raul Meireles (81 Ruben Micael), Miguel Veloso, Moutinho - Nani, Helder Postiga (65 Hugo Almeida), Cristiano Ronaldo. Antr. P. Bento
A arbitrat Howard Webb (Anglia)
Returul se va disputa pe 15 noiembrie.

Citește și:

Apelul tulburător făcut de Vitali Klitschko, după ce rușii au bombardat Spitalul de copii din Kiev: „Cine suntem noi dacă permitem așa ceva?”
Altele
Apelul tulburător făcut de Vitali Klitschko, după ce rușii au bombardat Spitalul de copii din Kiev: „Cine suntem noi dacă permitem așa ceva?”
Basarab Panduru e sceptic! A lansat o ipoteză surprinzătoare după lovitura dată de CFR: „Eu nu cred”
Superliga
Basarab Panduru e sceptic! A lansat o ipoteză surprinzătoare după lovitura dată de CFR: „Eu nu cred”
Gigi Becali a intrat în direct și a anunțat plecarea unui fotbalist: „L-am dat gratis”
Superliga
Gigi Becali a intrat în direct și a anunțat plecarea unui fotbalist: „L-am dat gratis”

Reacție de milioane la muzeul Maybach din Bavaria, la vederea imaginilor cu Gigi Becali reparându-și limuzina cu ranga

Toni Kroos, discurs manifest despre imigrația din Germania: „M-aș simți inconfortabil dacă fiica mea ar ieși după ora 23 în Germania”


Comentarii (1)
sandmann
sandmann  •  14 Noiembrie 2011, 09:39

portugalia fara emotii in retur

Vezi toate comentariile (1)
Comentează