INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  BELGIA - ROMÂNIA

Gazzetta dello Sport dezvăluie atuul României contra Belgiei: „«Generosul». Ce frumusețe!”

Dennis Man îi pasează lui Drăguș, pentru 3-0 / Foto: Imago
Dennis Man îi pasează lui Drăguș, pentru 3-0 / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 19 iunie 2024 12:58 / Actualizat miercuri, 19 iunie 2024 18:41

Prestigiosul cotidian italian Gazzetta Dello Sport a alcătuit o vitrină a jucătorilor de la Euro și pe Dennis Man l-a inclus la categoria „Generosul”. Atacantul belgienilor, Romelu Lukaku, a ajuns în secțiunea „Cel mai fluierat”.

Reprezentativa României întâlnește Belgia, pe 22 iunie, la Koln. Iar Dennis Man este văzut drept jucătorul care-i poate provoca cele mai mari pagube echipei pregătite de Domenico Tedesco, obligată să puncteze pentru a rămâne cu șanse în lupta pentru calificarea în „optimi”.

Gazzetta dello Sport: „Man, ce frumusețe”

Sau cel puțin așa consideră Gazzetta dello Sport. După L'Equipe, care l-a văzut drept „omul meciului” cu Ucraina (3-0) și Marca, publicație care l-a inclus în „11”-le ideal al turneului final, după prima etapă a grupelor, prestigiosul cotidian italian l-a „prins” pe Man într-o așa numită vitrină a jucătorilor de la Euro: „Man, ce frumusețe. Promovat cu Parma, acum inspiră România”.

Jurnaliștii din Peninsulă l-au declarat „Generosul” turneului. „Stagiunea splendidă a lui Dennis Man continuă. Și nu pare să aibă o limită. După promovarea cu Parma în Serie A, iată o superevoluție la naționala României.

Echipa lui Iordănescu a învins la debut Ucraina, cu 3-0, rezultat și prestație surprinzătoare. România a fost inspirată de jucătorul Parmei, care a contribuit cu assist la golurile lui Stanciu și Drăguș, primul și al treilea, și l-a inspirat pe acela al lui Răzvan Marin.

De la Mondialul din 1994 nu se mai întâmplase ca un român să ofere două pase decisive într-un turneu internațional. Ultimul a fost marele Hagi, contra Columbiei, la Mondialul american. Iar prestația lui Man e și mai valoroasă, pentru că a fost înlocuit după puțin peste o oră de joc. În locul său a intrat fiul lui Hagi, Ianis”, comentat Gazzetta dello Sport.

Gazzetta dello Sport: „Lukaku n-a fost doar ghinionist, a comis și numeroase greșeli”

Pee de altă parte, jurnaliștii italieni îl văd pe Romelu Lukaku drept veriga slabă a belgienilor în acest moment și l-au desemnat „Cel mai fluierat” de la Euro 2024! Argumentul lor?

”Atacantul Belgiei a devenit primul jucător din istoria turneelor finale căruia VAR îi anulează două goluri. Unul pentru ofsaid, celălalt din cauza unui henț comis de colegul Openda în faza premergătoare.

În cazul lui Lukaku nu e vorba doar despre ghinion, el a fost și cel mai fluierat în meciul pierdut cu Slovacia, din cauza numeroaselor erori comise.

Selecționerul Tedesco a fost criticat pentru modul cum a gestionat cazul Courtois în ultimele luni, Lukaku pentru cum a gestionat balonul în ultima partidă. Al doilea meci de la Euro, contra României, e deja decisiv pentru calificare”, a încheiat Gazzetta dello Sport.

VIDEO. Gică Mihali a prefațat la GSP Live Belgia - România: „Întâlnim o echipă care își va juca ultima șansă, e obligată să câștige. Va fi un meci precum cel cu Elveția”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  19 Iunie 2024, 20:48

" Generosul" a fost portarul ucrainean care ne-a făcut cadou doua goluri.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează