Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SCOȚIA - UNGARIA

Cum explică portarul Scoției intrarea care i-a provocat o fractură de pomete ungurului Barnabas Varga

Momentul intervenției lui Angus Gunn care a provocat accidentarea lui Varga, foto: sportal.hu +28   FOTO
Momentul intervenției lui Angus Gunn care a provocat accidentarea lui Varga, foto: sportal.hu

Articol de - Publicat luni, 24 iunie 2024 10:19 / Actualizat luni, 24 iunie 2024 13:02

Angus Gunn (28 de ani), portarul Scoției, a oferit prima reacție după intrarea care l-a trimis la pământ în minutul 68 pe Barnabas Varga (29 de ani), atacantul Ungariei. Acesta a rămas inconștient pe gazon și a avut nevoie de intervenția medicilor. Colegii săi au izbucnit în lacrimi și s-au rugat pentru el. Federația maghiară de fotbal a transmis în această dimineață faptul că jucătorul se află în afara oricărui pericol.

Șocul a fost mare și pentru Gunn, portarul naționalei Scoției. Imediat după succesul dramatic obținut de Ungaria, Gunn nu și-a amintit concret cum s-a petrecut incidentul. Vizibil dezamăgit de eliminarea dramatică, goalkeeperul nu și-a putut explica felul în care s-a accidentat Varga.

Angus Gunn, despre accidentarea lui Barnabas Varga: „Am crezut că am făcut totul bine”

„Dezamăgirea în vestiar a fost uriașă (n.r. - după eliminarea de la Euro 2024) pentru că puteam să ne calificăm dacă am fi câștigat. Eliminarea este foarte greu de acceptat. Victoria era singura variantă pentru noi. Pe final am rămas doar cu doi fundași pe teren.

+24 FOTO

Ne-am revenit după eșecul cu Germania și am obținut o remiză cu Elveția, dar nu le-am putut face față maghiarilor. Nu îmi este complet clar ce și cum s-a întâmplat (n.r. - despre accidentarea lui Varga). Mingea a fost centrată și a trebuit să ajung la ea. Am crezut că am făcut totul bine, deși a fost puțin dureros. Sper că jucătorul advers este bine”, a declarat Angus Gunn, potrivit presei din Ungaria.

Gunn a ieșit puternic pe o centrare în minutul 68 al meciului dintre Scoția și Ungaria. A boxat mingea, dar cu umărul stâng l-a lovit în figură pe Varga. Atacantul maghiar a rămas prăbușit pe gazon. Coechipierii lui Barnabas au realizat că situția este una gravă și au făcut semne disperate către echipele medicale.

Atacantului i-a fost instalat un guler cervical și a fost transportat spre ambulanță, apoi direct către spital. De dimineață, ungurii au anunțat faptul că se află în afara oricărui pericol, însă nu va mai juca la Euro 2024. Ungaria speră în continuare la calificarea în „optimi” după golul înscris în minutul 90+10 de Kevin Csoboth (24 de ani).

VIDEO. Nebunie la Satu Mare! Golul decisiv al Ungariei, sărbătorit de o mie de maghiari în centrul orașului

Citește și:

„Florin Niță nu s-a înțeles cu Gaziantep” » Turcii anunță unde se transferă portarul, după prestațiile de la EURO 2024
Nationala
„Florin Niță nu s-a înțeles cu Gaziantep” » Turcii anunță unde se transferă portarul, după prestațiile de la EURO 2024
Spaniolii de la AS, despre viralul „optimilor”: „Cel mai curios gest de la Euro este cel al României”
Nationala
Spaniolii de la AS, despre viralul „optimilor”: „Cel mai curios gest de la Euro este cel al României”
Erdogan vine la Olanda - Turcia, special din cauza lui Merih Demiral și a salutului „lupilor gri”, gest care a declanșat un imens scandal la Euro
Euro 2024
Erdogan vine la Olanda - Turcia, special din cauza lui Merih Demiral și a salutului „lupilor gri”, gest care a declanșat un imens scandal la Euro

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (2)
MaxiP
MaxiP  •  24 Iunie 2024, 12:35

Am mai vazut cateva faze la acest European si pot spune ca ar trebui implementate niste reguli. Inteleg ca mizele sunt mari, ca exista ambitie, insa cred ca in functie de consecintele unor interventii se pot da sanctiuni grave. E ca la sofat, cu condusul imprudent. Poate nu esti de vina intr-o anumita situatie, e mai vinovata victima ca tine, dar poti fi sanctionat daca se concluzioneaza ca puteai conduce in asa fel incat sa eviti accidentul. Iar jucatorii, parerea mea, in orice sport, trebuie invatati sa-si menajeze adversarii. Am vazut vreo 2 situatii in care au venit jucatori sa suteze violent in mingea aflata la semi-inaltime, efectiv cu capul unui jucator advers la 30 cm de minge pe directia sutului (care erau in cadere, evident in mod normal n-aveau ce cauta cu capul acolo) si nu am vazut nicio urma de ezitare in a lovi mingea. Totusi nu stiu daca cei care se ocupa de regulile acestui sport constientizeaza ce poate iesi din asa ceva si repet, or fi ambitii si dorinta, insa sa tragi violent cand adversarul tau este cu capul pe directia piciorului tau la cativa centimetri de minge... nu stiu, eu cred ca principalul scop trebuie sa fie sa iasa toti intregi de pe teren.

elgabri
elgabri  •  24 Iunie 2024, 12:14

Pe portar trebuie sa l suspende UEFA pe termen nelimitat, e un criminal ;))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează