INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PAOK - FCSB

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SALONIC Verdictul specialistului din Grecia, înainte de PAOK - FCSB: „Cea mai bună, de departe!" » De unde va sosi pericolul pentru români

Sotiris Kostavaras (în dreapta imaginii)
Sotiris Kostavaras (în dreapta imaginii)

Articol de - Publicat marti, 01 octombrie 2024, 12:46 / Actualizat marti, 01 octombrie 2024 12:46

Directorul editorial de la sportal.gr, Sotiris Kostavaras, care este și comentator de sport la Cosmote TV, a prefațat pentru Gazeta Sporturilor confruntarea dintre campioanele Greciei și României, PAOK - FCSB, joi seara de la ora 22:00. A evidențiat atu-urile celor din Salonic, i-a analizat pe câțiva dintre elevii lui Răzvan Lucescu, pe cei mai importanți în perspectiva duelului de pe Toumba

FCSB a defilat cu letonii de la Rigas FR, scor 4-1, în timp ce PAOK Salonic a pierdut, scor 1-3, la Istanbul cu Galatasaray, în etapa inaugurală a noului format din grupele Europa League.

A fost rivalul roș-albaștrilor și colegul lui Elias Charalambous la PAOK: „Îi mănâncă pe steliști de pe tunel!”
PAOK - FCSB
A fost rivalul roș-albaștrilor și colegul lui Elias Charalambous la PAOK: „Îi mănâncă pe steliști de pe tunel!”

Joi seară, pe Toumba, de la ora 22:00, va fi un test elocvent pentru formația lui Elias Charalambous. Cipriotul a jucat la PAOK în perioada 2005-2008 și este un fan al antrenorului Răzvan Lucescu. Tehnicianul român se va duela din nou cu FCSB, mai vechea sa rivală.

PAOK a pierdut cu 3-1 pe Ali Sami Yen, în prima etapă a grupelor Europa League. Darurile grecilor pentru turci

Cu toate că FCSB a câștigat la pas joia trecută, acasă, în timp ce PAOK a pierdut cu Cim Bom, jurnaliștii greci avertizează că la Salonic va fi o cu totul altă desfășurare de forțe. Chiar dacă trupa lui Răzvan Lucescu a pierdut duminică seară, 0-1, în derby-ul local cu Aris.

O voce apreciată în presa elenă, Sotiris Kostavaras, director editorial la Sportal.gr și comentator de sport la Cosmote TV, a prefațat confruntarea care va fi urmărită cu interes de întreaga Românie. Indiferent că vorbim despre simpatizanții celor de la FCSB, precum și de fani ai lui Răzvan Lucescu sau ai echipelor pe unde a antrenat în țară.

Galata - PAOK a fost 0-0 la pauză, după câteva ocazii de ambele părți, plus una uriașă a grecilor, ratarea lui Konstantelias unu la unu cu portarul turcilor. Apoi, reluarea lui Osimhen a fost deviată decisiv în propria poartă de Baba. Alb-negrii au egalat, după reușita aceluiași Konstantelias. Grecii au continuat să facă daruri adversarilor, pe faza de apărare, așa că Aygun (75) a marcat pentru 2-1. Într-un final încins, PAOK a fost surprinsă pe contră, iar Icardi (90+5) a marcat spectaculos, reușită de autor.

Sotiris Kostavaras atrage atenție asupra unui detaliu: „Încrederea nu e zdruncinată"

„Încrederea lui PAOK nu a fost zdruncinată de eșecul de la Istanbul, vorbim strict de parcursul european. Jucătorii lui Lucescu au irosit multe oportunități. Dacă ar fi dat gol la acea oportunitate pe finalul primei reprize...

PAOK a făcut un joc bun, eu cred că a arătat o performanță bună pe Ali Sami Yen, un stadion teribil. Vorbim de un meci contra unei formații redutabile, cum este cea a lui Galatasaray. Gândiți-vă doar că a ieșit Osimhen și a intrat Icardi, iar ultimul a reușit un gol spectaculos. Apoi, de pe bancă la turci a venit Micha Batshuayi.

Nu contează (pentru meciul cu FCSB) că PAOK a pierdut acel meci. Putea foarte bine să câștige. Dacă ar fi reușit să dea gol Konstantelias, la 0-0, altfel era cursul partidei și, cred, scorul", a reacționat reputatul jurnalist grec într-un interviu pentru GSP.ro.

1.400de bilete au alocate suporterii lui FCSB la meciul de la Salonic

Verdictul specialistului din Grecia, înainte de PAOK - FCSB: „Cea mai bună, de departe!
Sotiris Kostavaras (director editorial Sportal.gr)

Ce atmosferă îi așteaptă pe români pe Toumba

„Nu cred că PAOK Salonic duce lipsă de încredere, în perspectiva partidei de joi. Va fi o atmosferă electrizantă pe Toumba. Nu este Ali Sami Yen, acolo unde atmosfera este teribilă pentru oricine și este greu de jucat în acele condiții, dar pe stadionul lui PAOK se creează o presiune teribilă.

O știu și echipele din Atena, forțe ale Greciei, Olympiacos, AEK și Panathinaikos. Nu va fi ușor pe Toumba pentru români", a comentat ziaristul elen.

28de mii este capacitatea stadionului campioanei Greciei

Verdictul specialistului din Grecia, înainte de PAOK - FCSB: „Cea mai bună, de departe!
Atmosfera de pe Toumba, „templul” din Salonic

Pericolele principale pentru FCSB, joi seară. Ce-i lipsește trupei lui Răzvan Lucescu

„Konstantelias este un fotbalist important. Poate nu întotdeauna ia cele mai bune decizii în joc, dar este pericolul principal pentru adversarul de joi. Poate cel mai talentat fotbalist grec, cel puțin între cei de vârsta lui.

Taison este foarte, foarte important, poate alerga extraordinar cu mingea la picior, face lucruri minunate pe gazon. Zivkovic are experiență, poate face meciuri senzaționale. Face lucrurile să se întâmple în fotbal.

Cred că la PAOK se resimte lipsa unui atacant central! OK, este Chalov, dar nu putem spune că este pe culmi acum. Nu înscrie multe goluri, încă este așteptat...

Tissoudali nu este apt sută la sută, trebuie să se adapteze. PAOK nu are un golgeter veritabil. Și sezonul trecut au avut această dilemă de rezolvat. Doar că, în sezonul precedent, s-au înscris la goluri fotbaliștii din linia de mijloc", a continuat grecul.

Defensiva suferă după transferul lui Koulierakis, dar concluzia e una singură: „PAOK - cea mai bună din Grecia"

Defensiva a arătat numeroase lacune în meciul de la Istanbul, iar câțiva apărători au pus pericol pe buturile apărate magistral de croatul Kotarski. Baba și-a înscris autogol, Jonny Otto a comis-o și el în câteva rânduri. Dar Sotiris Kostavaras îi avertizează pe cei de la FCSB să nu ia de sus pe apărătorii lui Răzvan Lucescu.

„Baba este un fotbalist foarte, foarte bun. Lucrează bine pentru echipă. Urcă temerar, are curaj. Jonni nu este la fel de rapid, mai face și greșeli, ca și la Istanbul, trebuie să umple golul lăsat de Koulierakis.

Konstantinos Koulierakis era genul de fundaș foarte bun cu mingea, avea un stâng remarcabil. Nu cred că va reuși cineva să umple prea rapid acest gol, lăsat de transfer.

PAOK nu are defensivă slabă. Doar câteva momente au fost la Istanbul. Sau mai pot fi în meci. Ca să sintetizăm, PAOK Salonic este cea mai bună echipă din Grecia. De departe. Este foarte bine organizată, are același nucleu al echipei, este mai bună decât Oly, AEK și celelalte", a conchis jurnalistul atenian.

12milioane de euro a plătit vara trecută Wolfsburg celor de la PAOK pentru transferul lui Koulierakis (20 de ani), o mare speranță a fotbalului grec

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Adrian Mititelu și-a anunțat decizia, după 24 de ore de „du-te-vino” cu Croitoru » Cine va conduce echipa la următorul meci + concluzia analizei interne: „Plecarea lui a însemnat prăbușirea”
Liga 2
Adrian Mititelu și-a anunțat decizia, după 24 de ore de „du-te-vino” cu Croitoru » Cine va conduce echipa la următorul meci + concluzia analizei interne: „Plecarea lui a însemnat prăbușirea”
Apariție spectaculoasă la sediul FRF » Cine e arbitrul-culturist din Superliga
Superliga
Apariție spectaculoasă la sediul FRF » Cine e arbitrul-culturist din Superliga
Anamaria Prodan a ieșit public și i-a replicat dur lui Reghecampf: „Îl ajut să mai facă și el câteva sute, de o ciorbă”
Stiri extrasport
Anamaria Prodan a ieșit public și i-a replicat dur lui Reghecampf: „Îl ajut să mai facă și el câteva sute, de o ciorbă”

„E un fel de Sorana Cîrstea” » Din părinți români, un talent german a ales să se antreneze în România: „Mi-am dat seama că are mare potențial”

Ioan Varga a răbufnit la adresa jucătorilor lui CFR Cluj într-o discuție cu GSP: „Le dai bani și își bat joc de tine?!” » Anunță o măsură extraordinară: „Vom cumpăra o tehnologie din care să aflăm dacă jucătorii pierd nopțile”


Comentarii (7)
danciuad
danciuad  •  01 Octombrie 2024, 15:15

”... confruntarea care va fi urmărită cu interes de întreaga Românie.” Tov. apostol se crede în 1998? :))) ... sau cum să debitezi în scris asemenea inepție?

luciann
luciann  •  01 Octombrie 2024, 15:06
Postat de Romario40 pe 01 Octombrie 2024, 13:28

Nu cred ca FCSB e mai slaba ca si Aris.Iar echipele din Grecia nu au fost de speriat NICIODATA. Repet , NICIODATA.

Aris joaca pe viata si pe moarte cu ei, de fiecare data! In alta ordine de idei, PAOK e o echipa buna, dar nu cred ca-i mai buna decat Oly, asa cum afirma grecul! Oricum, sunt favoriti cu noi, mai ales ca joaca acasa!

agiler
agiler  •  01 Octombrie 2024, 14:47

E haios ziaristul grec bine că nu o să pierdem meciul de la aeroport că altfel nu ne mai prezentam la stadion.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează