INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ - FK SARAJEVO, PLAY-OFF EUROPA LEAGUE

Prezentarea adversarului CFR-ului » FK Sarajevo

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 august 2009 00:00

Plasaţi de oficialii UEFA în prima urnă valorică, CFR Cluj a avut noroc la tragerea la soţi, evitînd echipe precum Sivasspor sau Brondby. În schimb, a dat peste o echipă fără performanţe remarcabile în cupele europene. 


FK Sarajevo este unul din cluburile de tradiţie ale Bosniei. Fondată în 1946, echipa a cîştigat de două ori în istorie titlul de campioană, ocupînd locul şase în clasamentul all-time al campionatului bosniac.

ARE SUPORTERI PĂTIMAŞI 

Jocurile de acasă şi le dispută pe terenul Asim Ferhatović Hase, o arenă cu aproape 38.000 de locuri, fiind acelaşi stadion pe care îşi dispută jocurile şi echipa naţională a Bosniei. Echipa este cunoscută şi datorită suporterilor, care transformă fiecare meci într-o sărbătoare.

De obicei, la meciurile din cupele europene se joacă în faţa a peste 25.000 de spectatori.

FK Sarajevo a evoluat de trei ori în preliminariile Ligii Campionilor, dar niciodată nu a reuşit să atingă faza grupelor. În sezonul 2007-2008, echipa a fost eliminată în ultimul tur preliminar de Dinamo Kiev, cu scorul de 4-0, la general.

DE DOUĂ ORI A JUCAT ÎMPOTRIVA ECHIPELOR ROMÂNEŞTI

Nici în Cupa UEFA nu au avut o evoluţie foarte bună, fiind eliminată de fiecare dată în tururile preliminare. În sezonul 2006-2007, echipa a jucat în turul 2 preliminar cu Rapid Bucureşti, fiind eliminată după 1-0 pe teren propriu şi 0-2 în Giuleşti.

În afara confruntării cu Rapid, FK a mai întîlnit o singură echipă românească într-un meci oficial. În sezonul 1982-1983, Sarajevo a eliminat-o pe Corvinul în turul doi preliminar al Cupei UEFA, după 4-0 în Bosnia şi 4-4 la  Hunedoara.

A TRECUT GREU DE TURURILE PRECEDENTE

În ediţia trecută de campionat, echipa antrenată de Mehmed Janjos a terminat pe locul 4, reuşind astfel să obţină un loc în primul tur preliminar al Europa League. În clasamentul FIFA al cluburilor, FK ocupă poziţia a 235-a.

În tururile precedente, FK Sarajevo a jucat cu:
FC Spartak Trnava   (1-0, 1-1)
Helsingborgs IF (1-2, 2-1) -  s-a calificat după executarea loviturilor de departajare

LOT
Lotul echipei este format în mare pare din jucători bosniaci, numai 3 străini găsindu-şi loc. Iată lotul echipei:
portari: Ibro Hodžić, Dino Hamzić, Muhamed Alaim
fundaşi: Amar Kadić, Anel Škoro, Gregor Mohar (sloven), Sedin Torlak, Nail Šehović, Mirza Rizvanović, Zoran Belošević (sîrb), Damir Hadžić, Amer Dupovac
mijlocaşi: Edin Dudo, Faruk Ihtijarević, Milan Muminović, Muhamed Džakmić, Denaldin Hamzagić, Ajdin Maksumić, Emir Janjoš, Adis Kapetanović, Denis Čomor, Jasmin Čampara
atacanţi: Alen Avdić, Alen Škoro, Adis Jahović (macedonean), Almir Pliska

 

 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Îl vinde FCSB pe Târnovanu? Secretele din spatele interesului lui Becali pentru Zima + Reacția Petrolului: „Are prelungirea pe masă”
Superliga
Îl vinde FCSB pe Târnovanu? Secretele din spatele interesului lui Becali pentru Zima + Reacția Petrolului: „Are prelungirea pe masă”
Gigi Becali a anunțat primul „11” pentru debutul în grupa de Europa League » 3 jucători titulari cu Petrolul sunt OUT
Europa League
Gigi Becali a anunțat primul „11” pentru debutul în grupa de Europa League » 3 jucători titulari cu Petrolul sunt OUT
Băluță: „Sunt foarte bucuros că nu vom mai juca în Ghencea!”
Superliga
Băluță: „Sunt foarte bucuros că nu vom mai juca în Ghencea!”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (9)
gazistu1907
gazistu1907  •  08 August 2009, 10:00

Ii batem sigur ca fk sarajevo nici nu o jucat in ultimi 5 ani in cupele europene..si in plus CFR e in forma ForZza CFR1907

 •  07 August 2009, 23:49

culmea e ca aceasta tragere la sorti m-a prins in sarajevo! un oras care nu merita pierdut de catre suporterii cfr-ului!!!:) nu cred ca se pune problema calificarii dar sunt patimasi si lupta pana la capat! forta romania! forta cfr!

cobhc
cobhc  •  07 August 2009, 21:40

Tre sa batem sa facem puncte :)

Vezi toate comentariile (9)
Comentează