INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Italienii l-au elogiat de ziua lui: „Dennis Man poate fi otrăvitor ca un șarpe. Parma și-a găsit un nou guru”

Dennis Man în Parma - AC Milan, scor 2-1 / Foto: Imago
Dennis Man în Parma - AC Milan, scor 2-1 / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 26 august 2024 13:07 / Actualizat luni, 26 august 2024 13:25

Gazzetta dello Sport i-a dedicat lui Dennis Man, 26 de ani împliniți astăzi, o întreagă pagină în numărul său de luni. Atacantul Parmei a marcat câte un gol în primele două etape ale noului campionat.

Dennis Man este, fără exagerare, jucătorul acestuia debut de sezon în Serie A. Atacantul Parmei a atras atenția rapid asupra sa, cu câte un gol marcat contra Fiorentinei (1-1) și la 2-1 cu AC Milan. Iar exigenta presă italiană chiar este la picioarele sale.

Gazzetta dello Sport i-a dedicat o pagină lui Dennis Man chiar în ziua în care a împlinit 26 de ani

Corriere della Sera i-a dedicat duminică un amplu material, iar o zi mai târziu a fost rândul prestigiosului Gazzetta dello Sport să-i rezerve o întreagă pagină.

Momentul publicării materialului a fost ales intenționat pe 26 august, pentru că astăzi este ziua de naștere a internaționalului român.

Gazzetta dello Sport: „Are un dribling stelar și un picior stâng foarte rafinat”

„Lumea din Parma și-a găsit noul guru, nu mai rămâne decât să îl urmeze. Se numește Dennis Man, e român, de meserie extremă dreapta, are un dribling stelar și un picior stâng foarte rafinat”, scrie cotidianul roz, pentru care primele sale goluri în acest sezon au fost „o investitură”.

Reporterul Gazzettei dello Sport e convins că, ”dacă astăzi ai întreba pe un om din Parma după cine ar vrea să dea numele pieței principale a orașului, acesta ar răspunde fără îndoială: «După Dennis Man»”.

Unde a găsit Dennis Man „energia de a se ridica și a-și construi un viitor”

Italienii amintesc și despre momentul în care, la 12 ani, tricolorul a fost refuzat de Academia lui Manchester City: „Întotdeauna, din durere înfloresc cele mai frumoase și neașteptate lucruri. Din acea respingere, el a găsit energia pentru a se ridica și a-și construi un viitor”.

Ce noapte minunată după ce am învins Milanul! Am jucat așa cum ne-a cerut antrenorul: uşuraţi, fără presiune, gândindu-ne mai ales la distracţie. Aceasta este cea mai bună metodă pentru a obține rezultate excelente. Și, credeți-mă, să văd fericirea pe fețele fanilor noștri este o emoție de neprețuit
Dennis Man, atacant Parma, după 2-1 cu AC Milan

Gazzetta dello Sport: „Dennis Man își cântărește cuvintele cu înțelepciunea unui farmacist”

Jurnalistul Gazzettei l-a perceput pe Man ca pe un tip rezervat, timid: „Nu este un vorbăreț, își cântărește cuvintele cu înțelepciunea unui farmacist care inventează o poțiune magică. Știe că discursurile bombastice și promisiunile mari sunt periculoase: au picioare scurte ca minciunile”.

Un caracter în contrast cu aparițiile din teren: „Apărătorii adversari se tem de el pentru că poate fi otrăvitor ca un șarpe. Se preface că o ia într-un sens și pleacă în celălalt, cu o naturalețe pe care o posedă doar cei predestinați.

Un băiat de stradă, care a făcut apel la stradă și la regulile ei pentru a deveni cineva. I-au fost de mare ajutor sfaturile de la Adrian Mutu, pe care le-a primit la naționala Romaniei Under 21. Mutu l-a și recomandat Pamei: «Dennis este foarte puternic, cu el mergeți la sigur»”.

Cel mai scump transfer din mandatul patronului Tanner Krause: 15 milioane de euro

Astfel că patronul Parmei, americanul Tanner Krause, n-a mai stat pe gânduri și în ianuarie 2021 a scos din buzunar 15 milioane de euro pentru a-l lua de la FCSB. Cel mai mare transfer făcut în mandatul său la club cruciat.

Dennis Man nu a spus vrreodată că vrea să devină noul Mutu și nu o va spune niciodată, pentru că modestia este o valoare pe care o urmărește
Gazzetta dello Sport, cotidian italian

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”
Superliga
Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”
Darya, soția selecționerului Rusiei, implicată într-o controversă » Și-a mutat fiicele la școală într-o țară din UE: „Acum sunt acolo!”
Campionate
Darya, soția selecționerului Rusiei, implicată într-o controversă » Și-a mutat fiicele la școală într-o țară din UE: „Acum sunt acolo!”
A venit anunțul mult așteptat! FCSB pune la vânzare pachetele pentru meciurile din Europa League » Cum arată prețurile
Europa League
A venit anunțul mult așteptat! FCSB pune la vânzare pachetele pentru meciurile din Europa League » Cum arată prețurile

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (1)
teleleu_ionel
teleleu_ionel  •  26 August 2024, 13:40

Are calitati uriase, dar trebuie sa foloseasca momentul, ca e destul de tarziu, totusi, nu mai e vreun tinerel. Mai are niste atuuri extrafotbalistice, care si astea conteaza desi nu se spun: e alb, are nume extraordinar, arata bine si copiii isi roaga parintii sa cumpere tricouri cu el. Asta e realitatea, nu e rasism sau mai stiu eu ce. E jucator care vinde bilete si tricouri.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează