OPINII  »  LIGA 1

Domnule Bancu, despre neputința Craiovei când ne vorbiți?

Editorial Aurelian Botezatu
Editorial Aurelian Botezatu

Articol de - Publicat duminica, 06 octombrie 2024, 15:41 / Actualizat duminica, 06 octombrie 2024 15:42

Universitatea Craiova a remizat la Galați, 1-1, iar căpitanul Nicușor Bancu a dat vina și pe gazon pentru faptul că oltenii n-au făcut un joc bun.

A devenit un clișeu la Craiova. De câte ori jocul echipei nu merge și (sau) rezultatul nu e pe măsura așteptărilor, jucătorii Universității dau vina și pe gazon. O scuză pe care sâmbătă seară, la finele meciului de la Galați (1-1), au luat-o „în brațe” Ștefan Baiaram și mai ales căpitanul Nicușor Bancu.

„Din păcate, terenul ne-a dezamăgit din nou. Oriunde am mers în deplasare am întâlnit acesta terenuri mizerabile. Nu poți construi pe aceste terenuri. Azi am avut o atitudine bună, dar nu ne-a ajutat terenul”, ne-a explicat cel mai consistent jucător al Băniei în acest sezon.

Terenurile din Liga 1 sunt aceleași pentru toate echipele

Afirmația poate fi demontată ușor. Terenurile din Liga 1, mai bune sau mai proaste, sunt aceleași pentru toate echipele. Iar unele chiar reușesc să construiască un fotbal frumos chiar și în asemenea condiții.

Mai interesant ar fi fost să ne spună Bancu, din 2014 în alb-albastru, de ce o echipă în care patronul Mihai Rotaru investește masiv an de an nu reușește să producă decât rar fotbal de calitate, indiferent cine se află pe bancă.

Universitatea Craiova a câștigat sezonul trecut la Galați în condiții mult mai proaste

Lui i-aș aminti că anul trecut, pe 26 noiembrie, a jucat la Galați în condiții și mai vitrege. După o ninsoare care a transformat gazonul într-o mocirlă și a pus în pericol disputarea meciului în acea zi. Universitatea a câștigat atunci cu 3-1, hat-trick Mitriță, iar Bancu a contribuit cu pasa decisivă la golul doi.

Sâmbătă, mult mai de bun simț mi s-a părut Costel Gâlcă. Antrenorul Craiovei a spus, printre altele, că „trebuie să te adaptezi terenului de joc și să vezi cum joacă adversarul”. Ceea ce jucătoriilor săi nu le-a prea reușit, dacă e să judecăm după reacțiile lui Bancu și Baiaram.

Și a mai spus „Costelinho” că „după meciul de azi, am câștigat un punct, dar dacă era să existe o echipă învingătoare, trebuiau să fie ei”. E altceva și tocmai de la realitatea crudă trebuie să pornești dacă vrei să construiești ceva. Altfel e ca și cum ți-ai fura singur căciula.

Citește și:
Antrenorul lui Rangers, desființat în Scoția din cauza lui Ianis Hagi: „Este de neînțeles, nu poți să faci asta!”
Stranieri
Antrenorul lui Rangers, desființat în Scoția din cauza lui Ianis Hagi: „Este de neînțeles, nu poți să faci asta!”
CSM București - Nykobing, în etapa #4 din Liga Campionilor » Danezele revin în joc după începutul bun al „tigroaicelor”
Handbal
CSM București - Nykobing, în etapa #4 din Liga Campionilor » Danezele revin în joc după începutul bun al „tigroaicelor”
Mihai Stoica, anunț de ultimă oră despre titularul de la FCSB: „Va pleca la Roma”
Superliga
Mihai Stoica, anunț de ultimă oră despre titularul de la FCSB: „Va pleca la Roma”

Comentarii (3)
OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  06 Octombrie 2024, 17:09

...terenurile pe care se joaca fotbal trebuie sa fie impecabile ca in U.E. ce mare lucru sa fie bine ingrijite ...noi nu suntem lasati sa jucam fotbal de gino burleanu si hategan care mereu ne opresc prin mijloace specifice ...

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  06 Octombrie 2024, 16:42

...nu ti e ma rusine ...nu am citit articolul o sa l citesc imediat...dar ce titlu este acesta ...neputinta Craiovei ?...de ce nu vii la noi pe stadion sa ti aratam neputinta ...noi suntem UNIVERSITATEA Craiova ...si suntem badjocoriti in fiecare an de gasca lui burleanu gino si hategan ...tu esti un trepadusi care urasti fotbalul romanesc ...nu numai UNIVERSITATEA CRAIOVA...

GhostMan64
GhostMan64  •  06 Octombrie 2024, 16:22

Anul trecut, pe un teren mult mai prost, dupa o ninsoare cu viscol chiar in ziua meciului, au castigat cu 3 la 1, acuma, udat un pic de ploi , nu au putut sa joace ? V-a dat adversarul gol cu calcaiul pe terenul ala PUNCT.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează