OPINII  »  EDITORIAL

Mai are Giuleștiul răbdare?!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat duminica, 11 august 2024 16:07 / Actualizat duminica, 11 august 2024 16:17

Se îngroașă gluma la Rapid, singura echipă din Superligă care n-a câștigat niciun meci din cele 5 disputate până acum! Ca atare, deși a cheltuit milioane de euro ca să se întărească, anunțata candidată la titlu, ori măcar la podium, a strâns doar 4 puncte din 15 posibile și e în pericol de a ocupa o poziție retrogradabilă la finalul etapei aflate în curs de desfășurare!

Sâmbătă, la Buzău, Rapid a condus-o pe nou-promovata Gloria din minutul 10 în 77, atât că, egalată din penalty, s-a întors acasă fără victorie. Ceea ce evident că i-a înfuriat pe fani, care i-au cerut iarăși demisia lui Neil Lennon și le-au pus în vedere jucătorilor să plece din Giulești!

Rezultatul i-a nemulțumit pe suporterii vișinii, dar și prestația favoriților. În special, evoluția acestora, haotică, întâmplătoare, la ce-o fi și ce-o ieși, nicio schemă, nicio strategie! Și n-a ieșit mai nimic, drept pentru care, dezamăgitoare, partida s-a încheiat în huiduielile galeriei oaspete.

Răbdarea celor ce iubesc Rapidul a ajuns la capăt. E pe sfârșite, dovadă că s-a scandat încă o dată numele lui Șumudică. Acestei presiuni i s-a adăugat cea venită dinspre Săpunaru, idolul tribunei transformat de tehnicianul nord-irlandez din căpitanul echipei în rezervă!

Cu rugămintea de a accepta clișeul, vă rog să admiteți că Giuleștiul stă pe un butoi de pulbere. Unul ce riscă să explodeze în orice moment.

Cât ai fi de cârcotaș, și nu ducem lipsă de așa ceva, n-ai cum zice că Lennon e nepregătit. Nu poate fi slab un tehnician care până la 53 de ani a câștigat în Scoția de 5 ori campionatul cu Celtic Glasgow și de 4 ori Cupa. Aici nu-i de discutat, trebuie că Lennon e bun. Competent, de încredere.

Mai are Giuleștiul răbdare?!
Neil Lennon, tehnicianul Rapidului

Dar rămâne de discutat, asta, da, chiar da!, în ce măsură planul lui de a face formația din Grant "să joace în stil britanic", declarația îi aparține, e ceea ce merge la Rapid. E, oare, Rapidul gata, fizic și psihic, să suporte o asemenea modificare de atitudine și de abordare?, iată o întrebare la care răspunsul e mai degrabă nu.

Altfel spus, dincolo de așezarea în teren, reproș adresat public lui Lennon, va reuși acesta să răstoarne modul de a gândi și de a juca al Rapidului? Să schimbe complet mentalitatea? E el omul potrivit la locul potrivit în Giulești și, dacă da, de cât timp va avea nevoie ca să-și aplice ideile și, ce doresc fanii și investitorii, să obțină rezultate?

În fotbalul românesc, nimeni nu-ți oferă timp suficient. Mereu agitatul Rapid, și mai puțin. Iar când ești plătit, precum Neil Lennon, cu 50.000 de euro pe lună, nici nu prea poți solicita asta de la o echipă care a băgat 4 milioane de euro în transferurile de peste vară. Ca să fie la retrogradare!

Citește și:
„Să nu vă mire!” » A deconspirat planul lui Mircea Lucescu pentru următoarele meciuri
Nationala
„Să nu vă mire!” » A deconspirat planul lui Mircea Lucescu pentru următoarele meciuri
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Campionate
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”
Nationala
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”

Comentarii (41)
MaxiP
MaxiP  •  19 August 2024, 11:12
Postat de Laspalmas pe 15 August 2024, 22:52

MaxiP imi place de tine ca nu te lasi deloc. Dar sustii o aberatie pentru ca fara canotaj sportul nostru ar fi fost in coada cozilor la Olimpiada. Iar la gimnastica progresul este grozav...De la ploaia de medalii de aur luate altadata la bronzul asta adjudecat in instanta...

Schimbi subiectul in momentul in care nu ma las deloc? S-a pus vreun moment problema sa nu fie canotaj la JO? Vezi ca nici la Atena, fara canotaj si gimnastica nu eram foarte sus in clasamentul pe medalii. Eu cer doar sa se analizeze textele: ce a zis expertul GSP, ce am zis eu. Si sa se concluzioneze cine a avut dreptate. Referitor la progres, sigur ca si grecii sunt intr-un regres impardonabil de la a avea toti participantii la JO acum 2000 ani la a nu se clasa in primele 30 de natiuni in 2024, totusi daca facem o comparatie cu ultimele 2 editii de JO si rezultatele generale de prin 2014 incoace, da, gimnastica e intr-un progres cat se poate de vizibil. Dar e ok, le veti forta pana la infinit ca nu cumva sa iesim din negativismul care ne caracterizeaza. Intreb si eu, daca tot nu apreciem nimic, de ce mai vrem performanta? Uite, eu vreau ca, canotajul sa nu mai fie sport olimpic. Ca sa ai tu dreptate, sa fim pe nicaieri. Si vreau sa nu se mai faca gimnastica in Romania, ca oricum suntem departe de rezultatele anilor 80' si 2000. Iar la inot, sper sa se retraga toti juniorii care au luat medalii in competitii europene in ultimii 2 ani, ca sa fie clar ca stam doar in David Popovici si sa aiba toti comentacii dreptate ca el e doar o exceptie. Si sper ca Mihaela Cambei sa cada testele antidoping si chiar imi doresc sa ramanem fara medalie la JO. Locul 23 in lume, mare performanta... mai bine zero, ca atata vedem noi.

Laspalmas
Laspalmas  •  15 August 2024, 22:52

MaxiP imi place de tine ca nu te lasi deloc. Dar sustii o aberatie pentru ca fara canotaj sportul nostru ar fi fost in coada cozilor la Olimpiada. Iar la gimnastica progresul este grozav...De la ploaia de medalii de aur luate altadata la bronzul asta adjudecat in instanta...

MaxiP
MaxiP  •  14 August 2024, 12:01
Postat de Laspalmas pe 11 August 2024, 17:17

Maxime astept sa oferi dovezi. In ce articole s-a exprimat Ioanitoaia si a gresit? La obiect, citate, ceva concret ca eu nu imi aduc aminte de asa ceva. Poate ai dreptate hai sa vedem impreuna. Ca sa nu mai zic ca Romania n-a stralucit la Paris. Daca scoatem medaliile castigate la canotaj nu mai ramanem cu mare lucru si suntem departe in urma ungurilor. Dar spune dumneata care esti expert. Zici ca te pricepi...

https://www.gsp.ro/opinii/editorial-ovidiu-ioanitoaia-un-an-prost-724557.html Ia citeste-l! "Să mai facem o comparație, nici ea măgulitoare. Dacă la precedenta ediție Olimpică, Tokyo 2020, lotul României a numărat 106 membri, se estimează că el va cuprinde în 2024 maximum 80-85." "În niciun caz însă, opinia specialiștilor, nu se va atinge suta." "Pare o performanță, dar chiar e în contextul în care Sabrina Voinea et Co, urmașele Nadiei, au obținut biletele pentru JO clasându-se pe locul 10 la Mondialele de la Anvers?! La ce să viseze fetele, nu cumva ele merg la Paris ca să fie drumul cu oameni?!" "Mai trăim, neputincioși, încă un an ca 2023. Trist, de uitat." Eu am comentat mult pe baza acelui articol. Mi s-a raspuns ca bat eu campii, ca ma cred eu mai breaz ca ei. Vine acum domnul Ianitoaia sa isi revada acele declaratii si sa traga acum concluziile? Ca eu daca imi citesc comentariile, l-am contrazis exact pe ce batea dansul campii. Repet, nu ca sa ma laud, dar ce cauta un astfel de jurnalist, pur si simplu cu abilitati in alte domenii, sa comenteze subiecte la care nu se pricepe? Vreau macar sa-l vad ca isi reanalizeaza conceptiile si recunoaste: da, am batut campii. Atat.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează