OPINII  »  PAOK - FCSB 0-1

FCSB, victoria ultimilor 6 ani

Alexandru Barbu, jurnalist GSP
Alexandru Barbu, jurnalist GSP

Articol de - Publicat vineri, 04 octombrie 2024, 00:07 / Actualizat vineri, 04 octombrie 2024 00:59

10 observații, „la cald”, imediat după PAOK - FCSB 0-1, succesul înregistrat de campioana României în etapa cu numărul 2 din Europa League.

1. PAOK pornea ca mare favorită, lotul grecilor valorează peste 93 de milioane de euro, al românilor nici 37. Da, sunt numere relevante, și când înfruntăm echipe mediocre din Malta, și când pornim ca outsideri. FCSB tocmai a semnat un soi de miracol, mai ales că...

2. Trupa din Salonic a avut un antrenor excelent pe bancă, iar FCSB pe Gigi Becali în lojă. Tactica pregătită de Charalambous și Pintilii i-a prins de multe ori pe greci ca într-un clește. Nu-i puțin să-l anihilezi pe Răzvan Lucescu!

3. Echipa superioară a fost totuși PAOK, și cu un om în plus aproape o repriză. Raportul ocaziilor importante: 8-2 în favoarea elenilor.

4. Fabuloasă din punct de vedere fizic, FCSB a dobândit și epoletul sacrificiului. Campioana a tratat corect partida, cap-coadă, a aglomerat când trebuia, a apăsat punctele slabe ale adversarilor, fără vedete închipuite pe teren, fără „staruri” supraponderale.

FCSB, victoria ultimilor 6 ani
PAOK - FCSB s-a terminat 0-1 / foto: Ionuț Iordache (GSP)

5. Matur, stăpân pe sine, Tănase a demonstrat pe Toumba că are aură europeană. Tare pe picioare, nu cerșetorul de penalty-uri de anii trecuți, „șeptarul” FCSB s-a luat la trântă cu oponenții lui, pe unii i-a dărâmat, pe alții i-a driblat.

6. Bîrligea n-a contat cea mai mare parte din meci, nu s-a lipit nicicum de colegi, ba chiar a risipit o oportunitate consistentă în minutul 24, când a avut spațiu și a jucat la alibi. Dar a ieșit la rampă când conta mai tare, un atacant util se vede în primul rând pe tabelă. Tipul de vârf-profitor de care FCSB nu a mai beneficiat de la Gnohere încoace.

7. Olaru e cel mai bun fotbalist de la FCSB, Top 5 jucători români la ora actuală, și face 80% din faza primului gol într-un duel de clasă din Europa League. Tot el pierde categoric un duel fizic, se vaită, comite o greșeală de Liga 3 și își sabotează echipa. A avut și ghinionul unui arbitru pretențios, dar e vorba despre același fotbalist care a mai fost eliminat, care înjura arbitri și lovea grosolan oponenți.

8. Faza serii s-a petrecut în minutul 62, când Târnovanu a reușit o paradă realmente senzațională la lovitura de cap trimisă de Ozdoev.

9. Jos pălăria pentru fundașii FCSB-ului! Urzicați în România după gafe de proporții, Crețu, Dawa, Mihai Popescu au subordonat atacanți și mijlocași de milioane, plătiți cu milioane.

10. E cea mai mare victorie europeană a FCSB-ului din ultimii 6 ani. Precedentul succes cu o rezonanță similară datează din 15 februarie 2018, 1-0 cu Lazio la București.

Citește și:
Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP
Europa League
Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP
Reacția lui Gigi Becali la golul lui Daniel Bîrligea cu PAOK » Gest neașteptat al patronului FCSB-ului
Europa League
Reacția lui Gigi Becali la golul lui Daniel Bîrligea cu PAOK » Gest neașteptat al patronului FCSB-ului
Mutare surpriză pe piața media! Florin Răducioiu a semnat și schimbă televiziunea!
Superliga
Mutare surpriză pe piața media! Florin Răducioiu a semnat și schimbă televiziunea!

Comentarii (4)
Nae_4774
Nae_4774  •  04 Octombrie 2024, 00:49

Gigi Becali și-a dovedit classa! Sau Sf. Dimitrie de la Thessaloniki...Ghe.Becali ține știrile GSP ... corect ar fi ca domnia sa-i devină șef(patron). Nimeni nu-i ca Ghe.Becali, manevrează și lotul FCSB și isprăvile (minunile adică) unor sfinți ortodocși...Dacă va intra în parlament ca AUR-ist va manevra și sfinții din guvern. Doamne ajută și ajută-l!

dobrin
dobrin  •  04 Octombrie 2024, 00:43

„Tactica pregătită de Charalambous și Pintilii”... bai nene, n-ai inteles nici pana acum cine face tactica la FCSB?

vasglo
vasglo  •  04 Octombrie 2024, 00:42

Barbuta draga, sa-l bati pe fiul tatalui, la e acasa, asta chiar e o performata pentru un... cioban!... :)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează