Articol de GSP - Publicat marti, 13 septembrie 2022 20:45 / Actualizat marti, 13 septembrie 2022 20:52
Alin Alexuc-Ciurariu, 32 de ani, a câștigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de Lupte din Serbia (Belgrad).
În finala mică, la categoria 130 kg lupte greco-romane, Alin a reușit să se impună în fața lui Muminjon Abdullaev (Uzbekistan) în ultimele 17 secunde, scorul final fiind de 5-3 în favoarea românului.
În total, Alin Alexuc are 3 medalii europene în palmares: aur în 2020, bronz în 2018 și 2019. Aceasta este prima lui medalie mondială!
Alin Alexuc, condamnat la un an de închisoare cu suspendare
În 2020, la GSP Live, Alin Alexuc a vorbit despre un episod mai puțin cunoscut din viața sa: condamnarea la un an de închisoare pentru ultraj.
În martie 2014, Alin Alexuc și alți trei prieteni petreceau 24 de ore în arest după o încăierare petrecută în Brașov. Media a scris că luptătorul a fost implicat într-un conflict născut din cauza abordării unei fete care avea prieten. În altercație a intervenit un polițist, iar acesta a fost lovit de luptători.
Alexuc a fost achitat inițial, apoi a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. În direct, el a acceptat să vorbească despre momentul nefericit din viața sa.
„Aoleooo! A fost un eveniment neplăcut din viața mea. Nu știu de ce din achitare mi s-a dat condamnare de un an cu suspendare. A fost o lecție de viață pentru mine. Am fost la locul nepotrivit în momentul nepotrivit.
A fost mai mult o încăierare. Eu m-am băgat să-i despart pe cei doi și au venit trei polițiști în civil, erau de la Poliția Comunitară, și au început să dea cu spray paralizant. Noi credeam că ei sunt cu băiatul ăla, am sărit, ne-am încăierat. De fapt, am lovit niște polițiști fără să știm.
Am avut de învățat din treaba asta. Am stat și 24 de ore în arest. Am șters cu buretele experiența asta. Sfatul meu pentru cei care caută conflictul e să evite pe cât mai mult posibil certurile și încăierările. Nu aduc nimic bun”, a spus atunci Alexuc.
Vezi și:
Turneul care o readuce pe Emma Răducanu în România: „Ador să revin. Oamenii au fost extraordinari”