SPORTURI  »  ALTELE  »  CE CANOTAJ

VIDEO Canotorii sunt cu gândul la medalii » Reunire „în familie” cu 4 zile înainte de Europenele din Slovenia: „Vrem să doborâm și recordul mondial”

Delegația României reunită într-un decor relaxat // Foto Raed Krishan
Delegația României reunită într-un decor relaxat // Foto Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 21 mai 2023 18:45 / Actualizat duminica, 21 mai 2023 18:45

Campionatele Europele de Canotaj, prima mare competiție a anului, vor începe peste 4 zile la Bled, iar canotorii lotului național o așteaptă cu încredere. S-au reunit ieri într-un cadru intim, „ca în familie”.

Luni întregi de cantonament, pauze scurte și binevenite, apoi iar regimul de antrenamente dure, zi de zi, fără de care nimic nu ar ieși. 

Toate acestea pregătesc marile întâlniri oficiale cu adversarii, competițiile unde se pun în joc medalii prețioase. Suntem aproape de jumătatea sezonului și urmează Campionatele Europene, întotdeauna un obiectiv de luat în seamă, chiar dacă în 2023 cel mai mult contează Mondialele, criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de anul viitor.

Mesajul suporterilor după ce Dinamo a clacat la Iași și a ratat promovarea directă » Galeria i-a chemat pe jucători la gard
dinamo
Mesajul suporterilor după ce Dinamo a clacat la Iași și a ratat promovarea directă » Galeria i-a chemat pe jucători la gard

Campionatele Europene de Canotaj încep pe 25 mai

Canotorii se vor îndrepta marți spre Slovenia, iar pe 25 mai va începe competiția ale cărei ultime finale se vor disputa pe 28 mai. Înainte de plecare, s-au reunit în centrul Bucureștiului, la restaurantul La mama, într-un salon larg rezervat sportivilor, antrenorilor, oficialilor. 

Este ceva ce tinde să devină un obicei înaintea unei competiții mari, o întâlnire „ca în familie”.

Duetul de aur Radiș-Bodnar trage împreună

Au sosit pe rând, zâmbitori, apoi au rămas împreună câteva ore, ședere rotunjită la final cu dulceața unui tort special, decorat cu tricolorul. O tradiție deja și acest lucru.

Este ultima duminică de relaxare, în cea următoare deja concurăm în finale și sperăm să fie o zi fericită. Până atunci trebuie să prindem un zbor, să mergem către Bled, sperăm să fie vreme bună, fiindcă am înțeles că va bate vântul destul de tare”, a spus Simona Radiș, 24 de ani, dublă campioană europeană și mondială și campioană olimpică la dublu vâsle. "Din fericire, a bătut și în țară și cred că suntem pregătite", a adăugat ea.

Canotorii sunt cu gândul la medalii » Reunire „în familie” cu 4 zile înainte de Europenele din Slovenia: „Vrem să doborâm și recordul mondial”
Ancuța Bodnar și Simona Radiș la ediția precendentă a Campionatelor Europene, cu medaliile de aur în barcă

„Europenele sunt un test", crede Radiș, „momentan nu am emoții, am un sentiment bun, ne-am antrenat bine și abia aștept să înceapă competiția". Ea a lămurit și „surpriza" înscrierii în probele de simplu și 8 plus 1.

„Țin să specific că înscrierile au fost făcute un pic strategic, eu voi concura, așa cum se știe, în dublu și în barca de opt, într-adevăr. Ne-a trebuit nouă acea înscriere cu mine în simplu din mai multe motive, dar ce e mai important este că ne veți vedea ca și până acum, barca de dublu foarte bine pregătită. 

Cu aceeași dorință de a câștiga și doar eu de data aceasta, la opt, unde sperăm iarăși la un rezultat foarte bun", a punctat Simona.

VIDEO. Ancuța Bodnar: „Vrem să doborâm și recordul mondial”

„Cred că adversarii o să tremure, deocamdată au văzut înscrierile, care sunt făcute în cruce, poate s-au relaxat puțin, dar când o să ne vadă la primul antrenament cu siguranță vor tremura puțin", a spus și Ancuța Bodnar, partenera Simonei în barca multimedaliată de dublu vâsle.

Sunt convinsă și că adversarele au observat înscrierile, iar când ne vor vedea în dublu, psihicul lor, din păcate pentru ele, va suferi mult. Vom avea acest avantaj psihic. 

- Simona Radiș, campioană olimpică, mondială și europeană

„Campionatele Europene sunt prima competiție importantă din acest an, sunt un punct de plecare pentru noi, trebuie să știm cum suntem și față de adversarele noastre", a precizat Bodnar.

 „Noi mergem acolo cu statutul de favorite și de campioane en titre, bineînțeles că ne dorim să ne„păstrăm titlul și să obținem și un timp cât mai bun. Anul acesta sau la anul vrem să doborâm și recordul mondial, asta dacă ne-o vor permite condițiile meteo”.

„Nu am mai fost niciodată la Bled, am înțeles că este o pistă foarte frumoasă acolo, au fost colegii mai mari, cred că în 2014, au spus că este un lac frumos, o priveliște minunată, asemănătoare cu Snagovul, acum așteptăm să concurăm", a încheiat Ancuța.

Obicei implementat de antrenor

Canotorii sunt cu gândul la medalii » Reunire „în familie” cu 4 zile înainte de Europenele din Slovenia: „Vrem să doborâm și recordul mondial”
Tortul pregătit pentru a le îndulci clipele de dinainte de Campionatele Europene de la Bled Foto Raed Krishan

Elisabeta Lipă, președinta FR Canotaj, a dezvăluit că obiceiul întâlnirii pentru o masă în familie înaintea unei competiții importante „a fost implementat de antrenorul Colamonicci". Acesta nu a fost prezent ieri, a plecat acasă, urmând să se alăture lotului săptămâna viitoare, la Bled.

Schimbările apărute în componența bărcilor nu sunt surprize, sunt niște încercări ale antrenorului principal și ale echipei sale pentru a califica la Jocurile Olimpice cât mai mulți sportivi", a lămurit Lipă.

 „Simona poate concura foarte bine la simplu, dublu, opt, trece cu ușurință de la o barcă la alta pentru că e clar: ea este un talent. Iar asta nu înseamnă că Ancuța nu e un talent și că nu poate s-o secondeze la fel de bine", a mai spus președinta FRC despre prezența lui Radiș și în barca de 8 plus unu.

Duminica de relaxare s-a încheiat cu multe zâmbete și cu bucuria de a se fi întâlnit cu toții într-un cadru diferit. În zilele următoare însă, canotorii intră pe linia dreaptă spre medalii. Să fie cât mai multe! 

Îmi doresc ca fiecare echipaj să ia o medalie, nu contează culoarea, să urce pe podium. Pentru că toți merită, sunt alături de ei, zi de zi, la antrenamente, pe apă, pe uscat, văd ce fac, cât de mult muncesc. Cei mai buni vor fi acolo, sus, și vor fi și dintre ai noștri pe podium.

- Elisabeta Lipă, președinte FRC

8 medaliia cucerit România la ediția precedentă a Campionatelor Europene, cele de la Munchen 2022: 5 de aur și 3 de bronz

Citește și: 

Mouratoglou, luare de poziție fără precedent în cazul de dopaj al lui Halep: „De asta nu am vorbit până acum!”
SCANDAL
Mouratoglou, luare de poziție fără precedent în cazul de dopaj al lui Halep: „De asta nu am vorbit până acum!”
Simona Halep a răspuns după mesajul lui Patrick Mouratoglou » Ce i-a transmis antrenorului
MESAJ
Simona Halep a răspuns după mesajul lui Patrick Mouratoglou » Ce i-a transmis antrenorului
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
NEVEROSIMIL! Adrian Mititelu a intrat pe teren, a vrut să scoată echipa și a urlat la arbitru: „Nemernicule! Tu să ieși afară, tu!”
Liga 2
NEVEROSIMIL! Adrian Mititelu a intrat pe teren, a vrut să scoată echipa și a urlat la arbitru: „Nemernicule! Tu să ieși afară, tu!”
Delegare curioasă la Craiova - FCSB. Are doar două meciuri în acest campionat + MM Stoica îl critica acum un an: „Cum facem să nu mai arbitreze?
Superliga
Delegare curioasă la Craiova - FCSB. Are doar două meciuri în acest campionat + MM Stoica îl critica acum un an: „Cum facem să nu mai arbitreze?"
A fost și el mătrășit de Mihai Rotaru și acum dă din casă: „Brusc, a intervenit o răceală. A încetat să mă mai sune”
Superliga
A fost și el mătrășit de Mihai Rotaru și acum dă din casă: „Brusc, a intervenit o răceală. A încetat să mă mai sune”

Singurul antrenor care are INTERZIS la Craiova! Război deschis cu Mihai Rotaru: „Nu doar că ne-a fost propus, ne-a fost impus!” + Reacția tehnicianului

Ultimele detalii de la Universitatea Craiova: suma de reziliere oferită de Mihai Rotaru lui Costel Gâlcă + cine va sta pe bancă împotriva lui FCSB


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează