SPORTURI  »  ALTELE  »  ANS

Un procent de 2% din taxele de licențiere ale caselor de pariuri ar urma să meargă către sportul românesc » Cine a venit cu propunerea

Elisabeta Lipă
Elisabeta Lipă

Articol de - Publicat marti, 24 septembrie 2024, 19:19 / Actualizat marti, 24 septembrie 2024 19:33

Bogdan Matei, președintele Comisiei pentru Tineret și Sport din Senat, i-a promis Elisabetei Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, că va depune o inițiativă legislativă prin care Agenția să beneficieze de 2% din taxele de licențiere ale caselor de pariuri.

Suma totală reprezentată de procentul de 2% ar urma să fie în jurul sumei de 800.000 de euro, potrivit lui Bogdan Matei.

Bogdan Matei: „Este foarte important ca aceste sume să meargă strict către activitatea de performanță”

Este o continuitate a modului de legiferare, pentru că noi anul trecut am legiferat 2% din această taxă de licenţiere pentru Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, iar în urma unui amendament pe care l-am depus, am obţinut 0,2% pentru Comitetul Paralimpic.

Între timp, Agenţia Naţională pentru Sport, reprezentată prin doamna Elisabeta Lipă, a avut o Ordonanţă de Guvern ce îi dă posibilitatea la venituri proprii, ceea ce ne dă nouă drum liber să facem această iniţiativă legislativă, care aduce un plus financiar către ANS, pentru ca apoi să fie repartizat către ceea ce înseamnă activitatea sportivă.

Din punctul meu de vedere, este foarte important că aceste sume să meargă strict către activitatea de performanţă şi către sectorul juvenil. Săptămâna viitoare vom avea şedinţa Comisiei pentru Tineret şi Sport din Senat, în care voi prezenta colegilor mei ceea ce am stabilit astăzi şi sper ca la sfârşitul săptămânii viitoare să depunem acest proiect legislativ pe parcursul de legiferare, Senatul fiind prima cameră sesizată, şi apoi mergând la Cameră Deputaţilor pe dezbateri. Şi sperăm să avem şi succes în această iniţiativă", a declarat Bogdan Matei, potrivit agerpres.

„Sper să nu greşesc suma, dar cred că este undeva la 800.000 de euro, asta depinde şi de ceea ce se întâmplă în sistemul jocurilor de noroc cu noua legislaţie. Dar, în momentul în care noi am iniţiat această lege, cred că era vorba despre 800.000-1.000.000 de euro la momentul respectiv. Astăzi nu aş putea să vă spun cu exactitate", a adăugat Bogdan Matei.

Elisabeta Lipă: „Este extrem de important pentru sportul românesc”

Este extrem de important pentru sportul românesc. Şi mă bucur că se dă o importanţă deosebită sportului, pentru că realizăm că sportul este cel mai bun ambasador al acestei ţări. Şi dacă vorbim de Jocurile Olimpice şi Paralimpice, iată cât de fericiţi suntem atunci când urcăm steagul românesc pe cel mai înalt catarg. Şi din această conferinţă trebuie să iasă ceva frumos.

Am primit o promisiune şi asta pentru că niciodată bugetul statului nu va putea acoperi nevoile sportului, pentru că sportul se dezvoltă ca inteligenţa artificială, cu viteza luminii, are nevoie de o tehnologie nouă, ca tot ceea ce au la dispoziţie adversarii noştri. Şi dacă nu ţinem pasul cu ei, normal că rămânem în urmă. Dacă ne dorim să fim mai buni de la o ediţie la alta, atunci trebuie să investim.

Cum să investim, pentru că statul nu poate acoperi toate nevoile aşa cum spuneam? Şi dacă s-a putut pentru alte instituţii, şi asta este foarte bine, atunci şi Agenţia Naţională pentru Sport trebuie să beneficieze de un procent, pentru că are grijă toate cele 80 de federaţii, 70 finanţate, şi ştiţi cum e întotdeauna, oricât ai da, nu ajunge, tot timpul va fi cineva nemulţumit.

În funcţie de priorităţi, de rezultate, de evaluare, şi investiţia poate fi pe măsură. Eu îmi doresc din tot sufletul ca acest lucru să se întâmple, mai ales că au promis. Eu nu mă las. Şi de felul meu sunt foarte norocoasă şi sunt ferm convinsă că va ieşi ceva bun din toată această poveste frumoasă", a declarat Elisabeta Lipă, potrivit sursei citate anterior.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dispare un stadion istoric al României! Vineri, 27 septembrie, se joacă ultimul meci
Liga 3
Dispare un stadion istoric al României! Vineri, 27 septembrie, se joacă ultimul meci
Mircea Rednic s-a simțit rău după meciul cu Poli Iași și a fost operat astăzi la spitalul din Arad » Care este starea antrenorului
Superliga
Mircea Rednic s-a simțit rău după meciul cu Poli Iași și a fost operat astăzi la spitalul din Arad » Care este starea antrenorului
Scene ireale la derby-ul Serbiei! Antrenorul lui Partizan a fost rănit de ultrași, după umilința cu Steaua Roșie » A venit la conferință bandajat, a plâns și și-a dat demisia: „Cui m-am vândut eu?!”
Campionate
Scene ireale la derby-ul Serbiei! Antrenorul lui Partizan a fost rănit de ultrași, după umilința cu Steaua Roșie » A venit la conferință bandajat, a plâns și și-a dat demisia: „Cui m-am vândut eu?!”

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează