SPORTURI  »  FORMULA 1  »  RED BULL

Problemele continuă la Red Bull! » Max Verstappen, penalizare de zece poziții în următoarea cursă din Formula 1

Max Verstappen (26 ani), campionul ultimilor trei ani în Formula 1, va avea o penalizare de zece poziții în Marele Premiu al Belgiei, organizat în mod tradițional pe spectaculosul Spa-Francorchamps. Sursă foto: Imago +50   FOTO
Max Verstappen (26 ani), campionul ultimilor trei ani în Formula 1, va avea o penalizare de zece poziții în Marele Premiu al Belgiei, organizat în mod tradițional pe spectaculosul Spa-Francorchamps. Sursă foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 25 iulie 2024 10:37 / Actualizat joi, 25 iulie 2024 11:31

Max Verstappen (26 ani), campionul ultimilor trei ani în Formula 1, va avea o penalizare de zece poziții în Marele Premiu al Belgiei, organizat în mod tradițional pe spectaculosul Spa-Francorchamps.

Aceasta va surveni din cauza unei noi schimbări ale motorului, acesta atingând deja numărul maxim de schimbări permise încă din antrenamentele Marelui Premiu din Canada de luna trecută.

Penalizare pentru Max Verstappen în Belgia

Astfel, Red Bull a folosit a patra unitate de combustie Honda încă din timpul Grand Prix-ului din Spania, orice altă modificare fiind penalizată. Conform motorsport.com, team-ul austriac a ales acest weekend în mod strategic pentru aceasta, ținând cont că depășirile sunt facilitate de configurația circuitului.

În mod bizar, va fi a treia cursă consecutivă din Belgia în care Verstappen va porni cu handicap. În 2022, tot din cauza depășirii numărului de elemente schimbate ale PU (n.r. - Power Unit), acesta a fost penalizat, în timp ce în 2023, a primit o penalizare de cinci poziții pentru schimbări aduse cutiei de viteze. Astfel, în 2022 a plecat de pe poziția a 14-a, iar în 2023 de pe șase, câștigând în ambele ocazii.

+45 FOTO

La Spa, Red Bull va veni cu o nouă serie de upgrade-uri, la fel cum s-a întâmplat și în Ungaria. Cu toate acestea, nu au avut efectul scontat, inclusiv Max Verstappen declarând faptul că nu a existat o îmbunătățire notabilă, dar și că McLaren are un ritm mai bun de cursă și calificări în acest moment al sezonului.

Fapt vizibil și în ecartul în scădere din clasamentul constructorilor, dar și din cel al piloților, „Mad Max” observându-i tot mai clar prezența lui Lando Norris „în retrovizoare”. Monopostul lui Verstappen va reveni la caroseria dinaintea Grand Prix-ului din Ungaria, survenind modificări în zona sidepod-urilor.

Nu sunt mulțumit, e normal. Într-o zi în care știam că ne lipsește ritmul comparativ cu cei de la McLaren, trebuie să încercăm să facem toate lucrurile bine din punct de vedere al strategiei, însă nu a fost cazul astăzi. Să sufăr un undercut la prima oprire pe linia boxelor nu a fost ideal. A doua oară, am ieșit în trafic de pe linia boxelor, alături de cei din coada plutonului.

Asta într-o zi în care nu am fost cei mai rapizi. Anul trecut, monopostul a fost mai rapid decât cel al altor echipe. A fost o cursă dificilă pentru noi. Este frustrant, sunt realist totuși, astăzi nu îi puteam bate pe cei de la McLaren, însă un loc trei era realizabil. Mai avem mult de lucru, nu este ca și cum putem beneficia de upgrade-uri la Spa. Este o problemă. În acest moment, în ritm de cursă sau calificări, suntem sub McLaren.

- Max Verstappen, după cursa din Ungaria

Cum arată ierarhia piloților în acest moment:

  1. Max Verstappen (Red Bull) - 265 puncte
  2. Lando Norris (McLaren) - 189 puncte
  3. Charles Leclerc (Ferrari) - 162 puncte
  4. Carlos Sainz (Ferrari) - 154 puncte
  5. Oscar Piastri (McLaren) - 149 puncte
  6. Lewis Hamilton (Mercedes) - 125 puncte
  7. Sergio Perez (Red Bull) - 124 puncte
  8. George Russell (Mercedes) - 116 puncte
  9. Fernando Alonso (Aston Martin) - 45 puncte
  10. Lance Stroll (Aston Martin) - 24 puncte
  11. Nico Hulkenberg (Haas) - 22 puncte
  12. Yuki Tsunoda (RB) - 22 puncte
  13. Daniel Riccairdo (RB) - 11 puncte
  14. Oliver Bearman (Ferrari) - 6 puncte
  15. Pierre Gasly (Alpine) - 6 puncte
  16. Kevin Magnussen (Haas) - 5 puncte
  17. Alex Albon (Williams) - 4 puncte
  18. Esteban Ocon (Alpine) - 3 puncte
  19. Guanyu Zhou (Kick Sauber) - 0 puncte
  20. Logan Sargeant (Williams) - 0 puncte
  21. Valtteri Bottas (Kick Sauber) - 0 puncte

Clasamentul la constructori:

  1. Red Bull - 389 puncte
  2. McLaren - 338
  3. Ferrari - 322
  4. Mercedes - 241
  5. Aston Martin - 69
  6. RB - 33
  7. Haas - 27
  8. Alpine - 9
  9. Williams - 4
  10. Kick Sauber - 0

Programul weekend-ului de Formula 1 din Belgia:

  • Antrenament 1: Vineri, ora 14:30 (AntenaPLAY)
  • Antrenament 2: Vineri, ora 18:00 (AntenaPLAY)
  • Antrenament 3: Sâmbătă, ora 13:30 (AntenaPLAY)
  • Calificări: Sâmbătă, ora 17:00 (Antena 3 CNN și AntenaPLAY)
  • Cursa: Duminică, ora 16:00 (Antena 1 și AntenaPLAY)
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (2)
Shogun01
Shogun01  •  25 Iulie 2024, 11:41

acestea sunt chesti frecvente in F1

bogat
bogat  •  25 Iulie 2024, 11:06

Sa nu exageram, e o problema dar nu asa de mare. Chiar si asa Mad Max termina pe podium si ramane lider in clasament la o distanta linistitoare fata de locul 2.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează