Articol de Costi Prună - Publicat luni, 18 septembrie 2023 17:42 / Actualizat luni, 18 septembrie 2023 17:42
CSM București și Rapid au jucat slab în etapa a doua din Liga Campionilor, dar au obținut rezultate diferite: prima a cedat în deplasare cu Bietigheim, 24-26, cealaltă a învins la limită acasă, 26-25
În weekendul trecut, cele două echipe românești din Liga Campionilor au avut adversari modești comparativ cu propriile loturi. CSM București a jucat slab în Germania și a pierdut la Bietigheim cu 24-26, iar Rapid, după un joc chinuit, a câștigat în sala Polivalentă la limită, 26-25, cu cea mai modestă formație din grupă, Zaglebie Lubin.
0 goluripe contraatac au marcat CSM și Rapid în meciurile din weekend
CSM București, mult sub așteptări!
CSM era favorită în fața lui Bietigheim, cel puțin prin prisma loturilor și a istoricului dintre cele două formații. În cele 6 meciuri jucate până duminică între ele, CSM câștigase 4 (unul la masa verde), unul a fost egal, iar Bietigheim obținuse o victorie.
Campioana României a început ezitant partida, Neagu a arătat repede că nu este în formă și, probabil, cu gândul la recordul de goluri din Liga Campionilor, a ratat două aruncări din 4 de la 7 metri. În final a înscris doar de 5 ori din 12 posibilități.
Din păcate, nici colegele de la linia de 9 metri, în frunte cu Zaadi și Arntzen, nu au reușit să suplinească prestația ștearsă a lui Neagu și astfel Bietigheim s-a trezit în postura de câștigătoare, spre bucuria nedisimulată a antrenorului Jakob Vestergaard, care i-a fost șef lui Adrian Vasile la CSM București.
Eficacitate dezastruoasă, sub 50%
Formația lui Vasile a marcat doar 24 de goluri din 51 de aruncări, ratând astfel nu mai puțin de alte 27 de oportunități de a fructifica atacurile, ceea ce este enorm pentru o echipă cu pretenții de Final Four.
Interii CSM-ului nu au dat niciun gol de la 9 metri, formația adunând 15 reușite din 34 de acțiuni pe zona centrală între cele două semicercuri, 6 din extreme și 3 de la 7 metri.
NO WAY PASSING HER TODAY! What an 𝒊𝒏𝒄𝒓𝒆𝒅𝒊𝒃𝒍𝒆 performance from 𝐆𝐚𝐛𝐫𝐢𝐞𝐥𝐚 𝐌𝐨𝐫𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢 😱🔥#ehfcl #clw #DareToRise | @sgbbm pic.twitter.com/3BJRP0TVUl
— EHF Champions League (@ehfcl) September 17, 2023
În apărare, echipa a primit 17 goluri pe zona centrală, dar portarul Laura Glauser a fost cea mai bună jucătoare a campioanei cu un procentaj de 40%, blocând 16 mingi din 40.
CSM București a picat surprinzător „extemporalul” cu Bietigheim și sâmbătă urmează „teza” cu Gyor.
Dacă Neagu nu va mai visa la recordurile personale și va fi mai altruistă cu Ingstad și cu extremele de pe partea sa, dacă Zaadi își va pune tot talentul în exprimarea din pozițional și nu va complica acțiunile, iar Arntzen, Kobylinska și Flippes vor avea randament constant atac-apărare, atunci CSM are o șansă să nu fie în situație de „corijență” după testul cu favorita numărul 1 la trofeu, Gyor.
4 goluridin 6 aruncări a înscris Vilde Ingstad pentru CSM
Rapid București și chinul european
Chiar dacă a învins-o pe Zaglebie Lubin, din păcate pentru suporterii săi minunați, Rapid București,a suferit și în acest meci. Cu antrenor nou, în persoana lui David Ginesta, fostul secund al lui Kim Rasmunssen, care a fost demis la mijlocul săptămânii trecute, și al lui Carlos Viver, Rapid a jucat slab în special în prima repriză, pe care a pierdut-o cu 12-15.
În partea a doua, vicecampioana din Giulești și-a ridicat nivelul cât a putut, a profitat de greșelile impardonabile ale adversarei și până la urmă a câștigat la limită cu 26-25.
Rapid a suferit enorm pe faza de atac, cu un joc încâlcit, a avut 11 greșeli tehnice și a reușit să înscrie 26 de goluri din 45 de aruncări la poartă. Și în apărare Rapid a evoluat mediocru, primind 15 goluri de la linia de 6 metri, 7 din poziționalul extremelor, iar portarii au scos doar 5 mingi, toate prin Diana Ciucă.
Se vede lipsa lui Polman
În continuare, la Rapid se vede o degringoladă la jocul în pozițional, lipsa Estevanei Polman afectând foarte mult exprimarea echipei. La linia de 9 metri doar Orlane Kanor și parțial Eliza Buceschi alături de Alicia Fraga Fernandez se ridică la pretențiile unei formații de Liga Campionilor.
La extreme, în afară de maghiara Korsos, care dă siguranță colegelor, celelalte jucătoare ratează enorm din poziții ușoare.
În apărare, portarii rapidiștii au procentaje foarte proaste după două etape, iar pe zona centrală, doar iberica Lara Gonzalez își confirmă statutul și rămâne numărul 1, ajutată uneori de angoleza Albertina Kassoma, mai degrabă rudimentară în încercările de oprire ale adversarei.
7 goluridin 12 aruncări a marcat Orlane Kanor pentru Rapid
După jocul chinuit cu Zaglebie, Rapid are nevoie de o minune pentru a nu pierde duminica viitoare în sala Polivalentă bătălia cu danezele de Ikast, care au maximum de puncte după primele două meciuri.
This kind of team effort is something else 🥵#ehfcl #clw #DareToRise | CS Rapid Bucuresti pic.twitter.com/10YpQtd48g
— EHF Champions League (@ehfcl) September 16, 2023
Citește și:
Presa internațională vuiește după ce România - Kosovo a fost abandonat: „Haos!”