SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAȚI

Florentin Pera, la finalul Trofeului Carpați: „Cred că am arătat că ieri a fost, într-adevăr, un accident” » Ce au declarat Lorena Ostase și Andra Buzoianu

Florentin Pera/Foto: Anca Țepei/Imago Images
Florentin Pera/Foto: Anca Țepei/Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 27 octombrie 2024 22:25 / Actualizat duminica, 27 octombrie 2024 22:25

Naționala feminină de handbal a României și-a încheiat participarea la Trofeul Carpați cu o înfrângere în fața Braziliei (31-34). Florentin Pera, antrenorul echipei, Lorena Ostase, unul dintre căpitanii tricolorelor, și Andra Buzoianu au tras concluziile după ce România s-a clasat pe poziția a 4-a.

România a reacționat după eșecul cu Elveția și a reușit o prestație mult mai bună în confruntarea cu Brazilia. Florentin Pera s-a arătat mulțumit de evoluția elevelor sale:

„Am încheiat acest turneu cu un joc foarte bun din punctul meu de vedere, având în vedere valoarea adversarului. Trebuie să vedem realitatea: Brazilia este o echipă extrem de valoroasă, cu jucătoare experimentate. Dacă e să ne uităm numai la Bruna de Paula, care este una din cele mai bune jucătoare din lume și astăzi a jucat cel mai mult la acest turneu. Cred că am arătat că ieri a fost, într-adevăr, un accident, cel puțin repriza a doua, și că echipa națională a României are perspective”, a spus antrenorul României înainte de a vorbi despre alte două accidentări apărute în lot, Sorina Grozav și Yaroslava Burlachenko.

România a pierdut și duelul cu Brazilia » Probleme mari înainte de Campionatul European
TROFEUL CARPAȚI
România a pierdut și duelul cu Brazilia » Probleme mari înainte de Campionatul European

Florentin Pera: „Recunosc că astăzi am încercat să câștigăm meciul, a fost singurul meci în care am jucat la rezultat”

„Au părut accidentări serioase. Îmi pare rău pentru ele. Două fete foarte bune care au luptat la fiecare meci. Sper să nu fie ceva grav. Ar fi pierderi importante. La postul de pivot nu avem foarte multe variante.”

Pera a dezvăluit că el a insistat pentru aducerea Elveției și Braziliei la acest turneu, dorindu-și să aibă adversare puternice și a declarat că astăzi a căutat să obțină un rezultat bun:

„Ultimele două ediții, de când am venit la echipa națională, le-am câștigat, ambele numai cu victorii. Nu tot timpul acest lucru te ajută. Până la urmă, trebuie să ai adversari puternici, trebuie să ai echipe valoroase, să vezi unde ești. Suntem la început de drum. Echipa este în reconstrucție, cu o medie de vârstă de 23, 24 de ani. Trebuie timp, trebuie răbdare și echipa națională a României trebuie susținută […] Recunosc că astăzi am încercat să câștigăm meciul, a fost singurul meci în care am jucat la rezultat. Ne-am dorit foarte mult victoria”, a declarat antrenorul în vârstă de 44 de ani.

Lorena Ostase: „Nu putem vorbi despre un clasament. Putem vorbi doar în decembrie”

Lorena Ostase a vorbit și ea despre duelul cu Brazilia și despre prestația României la Trofeul Carpați:

„Cred că în a doua repriză am avut prea multe greșeli pe atac. Ele au știut să riposteze în fața noastră. Noi nu am găsit acele soluții pe care le-am găsit în prima repriză. Cred că, la aceste probleme trebuie să lucrăm, când echipa adversă reacționează la ceea ce facem noi. Nu jucăm la capacitate maximă. Știm foarte bine situația noastră. Pot spune că dăm totul pe teren și, bineînțeles, ne dorim mai mult.”

„Nu cred că acum un loc este benefic pentru noi. Nu putem vorbi despre un clasament. Putem vorbi doar în decembrie – să batem, să ieșim din grupă cu maxim de puncte”, a adăugat căpitanul naționalei.

„Cred că experiența o să o căpătăm împreună. Cred că unitatea grupului ne va ajuta. Rezultatul nu ne mulțumește, categoric, doar că avem ce învăța după acest turneu și cred că o să fim din ce în ce mai puternice”, a spus și Andra Buzoianu.

România va participa la finalul lunii noiembrie la Campionatul European de Handbal, organizat de Austria, Ungaria și Elveția.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dezgustător! Derapajul morbid al galeriei roș-albastre » Toate mesajele afișate de galerii la derby-ul FCSB - Rapid
Superliga
Dezgustător! Derapajul morbid al galeriei roș-albastre » Toate mesajele afișate de galerii la derby-ul FCSB - Rapid
Nu s-a abținut! Înjurat de galeria FCSB-ului, Marius Șumudică a reacționat cu gesturi OBSCENE
Superliga
Nu s-a abținut! Înjurat de galeria FCSB-ului, Marius Șumudică a reacționat cu gesturi OBSCENE
Conflict între Șumudică și Charalambous la finalul derby-ului dintre FCSB și Rapid » Ce s-a întâmplat în drum spre vestiare
Superliga
Conflict între Șumudică și Charalambous la finalul derby-ului dintre FCSB și Rapid » Ce s-a întâmplat în drum spre vestiare

Cum arată un mic-dejun sănătos? O antrenoare născută în Siberia dă 3 variante simple: „Am văzut că aici nu prea se consumă”

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează