SPORTURI  »  HANDBAL  »  RETRAGERE

GALERIE FOTO „Sfârșitul primei mele vieți!” » Scene emoționante la retragerea lui Nikola Karabatic, cel mai bun handbalist al ultimelor două decenii

Nikola Karabatic / Foto: Imago +21   FOTO
Nikola Karabatic / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 08 august 2024 15:35 / Actualizat joi, 08 august 2024 16:32

Considerat de specialiști cel mai bun handbalist din lume în ultimele 2 decade, Nikola Karabatic s-a retras la 40 de ani, 4 luni și 27 de zile, după partida dintre Germania și Franța de la Jocurile Olimpice de la Paris. 

Karabatic a jucat pentru Franța în 365 de partide și a câștigat împreună cu albaștrii 17 medalii.

+16 FOTO

Nikola Karabatic, aplaudat de 27.000 de spectatori

Superstarul Nikola Karabatic a anunțat la începutul sezonului că după Jocurile Olimpice de la Paris se va retrage. Francezul născut în Serbia, la Niș, își dorea încă un titlu olimpic sau măcar o medalie la cea de-a 5-a olimpiadă din carieră. 

Visul lui Karabatic a fost spulberat de naționala Germaniei, care a învins Franța după prelungiri, 35-34, în optimile de finală de la Jocurile Olimpice de la Paris. 

Chiar dacă a jucat foarte puțin în partidă, omul care a marcat 1300 de goluri pentru Franța și care a câștigat 3 titluri olimpice și câte 4 mondiale și europene a suferit pentru înfrângerea care i-a încheiat cariera la națională. Dar Nikola Karabatic a trecut mai ușor peste tristețea înfrângerii, fiind ajutat de aplauzele celor aproximativ 27.000 de spectatori, ale colegilor și ale adversarilor germani.

Primind mult respect, admirație și dragoste, a fost frumos să trăiesc acest moment al retragerii, dar a fost și puțin greu pentru că am pierdut partida și nu am ajuns la medalii. Vreau să le mulțumesc suporterilor, colegilor, dar și adversarilor germani pentru că au fost alături de mine!”, a declarat Nikola Karabatic.

Nikola Karabatic: „Îmi va fi dor de colegi!”

Declarat de 3 ori cel mai bun jucător din lume și câștigător de 3 ori al Ligii Campionilor cu 3 formații diferite, Karabatic a dezvăluit ce îi va lipsi cel mai mult după retragerea de la națională.

„Îmi va fi dor de colegii mei și asta am realizat în ultimii doi ani. Am știut că va fi ultimul sezon la națională și am încercat să mă bucur cât mai mult de tot timpul petrecut cu colegii mei. Asta am făcut, de fapt, de la 12-13 ani. Îmi va fi dor să fiu cu ei în vestiar, să ieșim pe teren, să mă distrez cu ei. Îmi va lipsi camaraderia lor. Această viață din handbal este despre coechipieri și despre realizările în echipă, în colectiv. Acesta este lucrul care îmi va lipsi”, a mai spus legendarul handbalist.

Nikola Karabatic: „Privesc doar înainte!”

La 40 de ani, Nikola Karabatic este conștient că un capitol extrem de important din viața lui s-a încheiat și așteaptă cu încredere noile provocări.

„Nu mi-am dorit niciodată să privesc înapoi, pentru că mi-am dorit să privesc înainte, dar acum este sfârșitul primei mele vieți, așa că mâine voi reflecta la asta și mă voi bucura de călătoria pe care am avut-o!”, a conchis Nikola Karabatic.

Nikola Karabatic și-a încheiat contractul cu PSG la 30 iunie. El a jucat în carieră la cluburile Montpellier, THW Kiel, PAUC, Barcelona și PSG, iar la națională 20 de ani, între 2004 și 2024.   

După Jocurile Olimpice de la Paris, din naționala Franței s-au mai retras portarul Vincent Gérard, 37 de ani, campion olimpic, mondial și european, și interul dreapta Valentin Porte, 34 de ani, jucător care are și el în palmares toate titlurile majore. 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Steaua a rămas neînvinsă în Liga 2 și după meciul cu FC Bihor. Cum arată clasamentul din eșalonul secund
Liga 2
Steaua a rămas neînvinsă în Liga 2 și după meciul cu FC Bihor. Cum arată clasamentul din eșalonul secund
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
GeorgePhoenix59
GeorgePhoenix59  •  08 August 2024, 16:14

A fost in mare handbalist ,poate cel mai mare in ultimii 15 de ani ! Mai are un frate ,care a jucat si el in Nationala Frantei: Luka !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează